Trimisă în Liga a II-a pentru 300.000 de euro! Încă o echipă din Liga I are mari probleme cu obținerea licenței

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 May. 2013, 11:52 Actualizat: 07 May. 2013, 11:53 Liga 2
Trimisă în Liga a II-a pentru 300.000 de euro!  Încă o echipă din Liga I are mari probleme cu obținerea licenței

Rapid, Oțelul, „U” Cluj, CS Severin și Gloria nu au primit licența la prima strigare

Pe lista cu formațiile care au probleme cu licența a mai apărut recent un nume: CS Turnu Severin. La trei puncte distanță de primul loc ce asigură menținerea în Liga I, nou-promovata a făcut sâmbătă 2-2 cu Petrolul și mai are șanse matematice de a evita retrogradarea. Speranțele oltenilor pot fi însă năruite vineri, 10 mai, dacă Comisia de Licențiere din cadrul FRF va menține decizia inițială.

Echipa lui Jerry Gane a fost înștiințată săptămâna trecută că nu a primit licență pentru sezonul viitor de Liga I, din cauza datoriilor către foștii angajați. Deoarece conturile clubului sunt goale, iar litigiile nu pot fi stinse momentan, oficialii de la malul Dunării nu-și pun mari speranțe în apelul ce va fi judecat azi și al cărui verdict va fi dat pe 10 mai. Tot fără licență, cel puțin până vineri, sunt Rapid, Oțelul, „U” Cluj și Gloria Bistrița. Dacă primele trei așteaptă cu sufletul la gură decizia de vineri, echipa lui Pădureanu, care e ca și retrogradată, nu a mai făcut apel.

100.000 de euro datorie către fostul președinte!

„Nu știm ce șanse avem la recurs, fiindcă nu sunt bani la club. Sunt mai mult de patru echipe care au probleme cu licența, astfel că vom solicita în scris Federației să țină cont de acest criteriu numai în cazul echipelor care vor participa în cupele europene, iar retrogradarea să se joace doar pe teren”, au spus oficialii echipei severinene.

Cele mai mari datorii ale clubului de la Dunăre sunt către fostul președinte Gheorghe Constantin, care are de încasat 100.000 de euro, drept primă de promovare, în timp ce antrenorul care a dus Severinul în Liga I, Marian Bondrea, mai are de primit 45.000 de euro! În total, datoriile clubului se ridică la peste 300.000 de euro.

„E inadmisibil cum suntem tratați!”

Tot din cauza datoriilor, jucătorii de la Severin, care sunt neplătiți de patru luni, vor să treacă la gesturi extreme. După ce au acceptat cu greu să intre pe teren sâmbătă, cu Petrolul, aseară, elevii lui Ionel Gane nu s-au prezentat la antrenament și amenință că nu se vor deplasa mâine la Cluj, pentru partida de joi, cu CFR (ora 17:00, DigiSport). „Mâine (n.r. – azi) vom merge la Primărie, iar dacă nu ne vor plăti măcar două salarii, nu vom face deplasarea la Cluj”, a spus căpitanul Dorel Stoica. De altfel, acesta a răbufnit la finalul meciului  cu Petrolul, când, după ce a marcat golul de 2-2, a arătat degetul mijlociu spre tribuna oficială. „Gesturile erau către cei de la oficială. E inadmisibil modul în care suntem tratați”, a spus Dorel. Din păcate pentru el, singurul oficial prezent sâmbătă la meci a fost primarul Constantin Gherghe, care a plecat la pauză…

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 May. 2013, 11:52 Actualizat: 07 May. 2013, 11:53 Liga 2
Pe aceeași temă