FC Hermannstadt a primit ”undă verde” pentru intrarea în insolvență! Cum poate fi întoarsă decizia, datorii pe care le are clubul sibian și administrator judiciar stabilit

Ovidiu BOICA 30 Sep. 2021, 21:48 Liga 2
FC Hermannstadt a primit ”undă verde” pentru intrarea în insolvență! Cum poate fi întoarsă decizia, datorii pe care le are clubul sibian și administrator judiciar stabilit

Tribunalul Sibiu a admis, astăzi, 30 septembrie 2021, cererea AFC Hermannstadt de deschidere a procedurii de insolvență ”în temeiul art. 71 alin.1 teza întâi raportat la art. 66 din Legea nr. 85/2014 (NCI) privind procedurile de prevenirea insolvenței și de insolvență”.

Maniu Marcu, administrator judiciar la AFC Hermannstadt

În urma acestei decizii, a fost desemnat un administrator judiciar provizoriu ”la cererea creditorilor SC Nord Construct SRL, Astera Com SRL și Natur Store SRL pe practicianul în insolvenţă IDEAL INSOLV SPRL prin ec. Marcu Maniu”, se mai arată în soluția pronunțată de Tribunalul Sibiu.

Cele trei firme mai-sus amintite – controlate de președintele, respectiv vicepreședintele Consiliului Director al AFC Hermannstadt, Claudiu Rotar și Ștefan Băcilă, depuseseră, la scurt timp după ce AFC Hermannstadt a înregistrat la Tribunalul Sibiu dosarul nr. 2326/85/2021 cereri de intrare în insolvență a clubului pe motiv că ar avea datorii către ele, fiecare având de recuperat sume mai mari de 50.000 de lei.

Decizia de intrare în insolvență poate fi atacată în 7 zile

Totodată, Tribunalul Sibiu a respins ca ”inadmisibilă cererea de intervenţie formulată de numiţii: Raica Dan, Wilhem Albert, Tekeser Hans Martin, Muller Peter Thomas şi Ghete Petru Gabriel”. Acestora le-a fost respinsă cererea de intervenție prin care s-am opus deschiderea procedurii insolvenței asociației, putând face apel în termen de 7 zile, la Tribunalul Sibiu.

Cu alte cuvinte, în viitoarea ședință, fixată pentru 12 ianuarie 2022 – dacă cei cinci nu vor face apel, iar decizia va rămâne cea stabilită astăzi, AFC Hermannstadt va putea începe crearea planului de reorganizare.

Reamintim că, la data solicitării intării în insolvență, AFC Hermannstadt avea datorii de circa 5 milioane de euro.

Totodată, FC Hermannstadt, un club care se dorește a fi transparent, deci să nu ascundă nimic față de suporterii săi, nu a comunicat până la publicarea acestui articol nimic despre acest proces de intrare în insolvență și despre faptul că Tribunalul Sibiu a acceptat cererea.

Echipa sibiană poate urca pe locul 1 cu o victorie, cel puțin până duminică

Altfel, FC Hermannstadt joacă vineri, de la ora 14:00, la Mediaș, meciul cu Ripensia Timișoara, în cadrul etapei a 9-a a Ligii 2.

Înaintea acestei runde, echipa sibiană era pe locul 2, cu 20 de puncte obținute din cele șase victorii și două egaluri. Adversarul ”alb-roșilor” de vineri, Ripensia Timișoara, ocupa locul 12, cu 9 puncte, iar în urmă cu o săptămână a pierdut cu 1-0, pe teren propriu, cu o altă formație de pe podium, Concordia Chiajna.

Echipa cu care sibienii erau la egalitate de puncte și pe care o devansau la golaveraj, Concordia Chiajna, a câștigat astăzi, pe teren propriu, cu 1-0, meciul cu Unirea Dej, astfel că ilfovenii au urcat acum pe locul 1. FC Hermannstadt a coborât pentru moment pe locul 3, însă cu un succes cu Ripensia va urca pe prima poziție, devansând din nou Concordia la golaveraj. Liderul Petrolul joacă duminică și poate reveni din nou pe locul 1 dacă va câștiga acasă cu CS Comunal Șelimbăr.

Ovidiu BOICA 30 Sep. 2021, 21:48 Liga 2
Pe aceeași temă