Tătar salvează un punct în ultimele secunde, contra Unirii Slobozia. CS Comunal Șelimbăr, al patrulea 1-1 consecutiv acasă și doar două puncte în ultimele trei etape

Ovidiu BOICA 15 Oct. 2022, 16:30 Liga 2

Echipa din Șelimbăr nu mai bate pe nimeni pe terenul așa-zis de-acasă, la Râmnicu Vâlcea, la 80 de kilometri de adevărata casă, comuna situată în imediata vecinătate a Sibiului.

Sâmbătă, ”călăreții roșii” au înregistrat al patrulea 1-1 consecutiv pe teren propriu, după Unirea Dej, SC Oțelul și Steaua, acum fiind rândul ialomițenilor de la Unirea Slobozia să ia un punct cu CS Comunal Șelimbăr. Sau să piardă două.

Meciul a prilejuit reîntâlnirea dintre Costel Enache și Eugen Beza, cei doi făcând parte din stafful echipei FC Hermannstadt la începutul sezonului 2018-2019 de primă ligă. Toate cele trei întâlniri dintre cei doi s-au terminat la egalitate, după cele două de 0-0 din sezonul trecut, când Enache era pe ”principalul” Iașiului.

Titularizat în premieră, după săptămâni întregi de absență din cauza unei accidentări mai grave, Daniel Tătar a adus un punct Șelimbărului în confruntarea cu Unirea Slobozia. Fundașul stânga a punctat în ultimele secunde ale meciului de la Râmnicu Vâlcea cu o execuție de manual, din lovitură liberă, direct la vinclu. Renumiți ca imbatabili pe teren propriu, anul trecut, acum ”călăreții roșii” au o problemă la meciurile de acasă, fiind la al patrulea 1-1 consecutiv.

Numeroase faulturi, pase inexacte și greșeli de ambele părți în prima parte a meciului de la Râmnicu Vâlcea

La cum a început, credeam că jocul va fi unul spectaculos, cu nenumărate goluri, dar prima impresie a fost contrazisă ulterior de cei 22 de ”actori” de pe teren. Cărăruș a trimis primul șut pe spațiul porții în chiar primul minut, din marginea careului mare, lateral dreapta, dar Contra a reținut în doi timpi.

Crișan a interceptat o minge în jumătatea adversă, apoi Cărăruș a încercat să-l găsească pe Gele, în fața porții, însă oaspeții au îndepărtat pericolul (10).

Ialomițenii au cerut lovitură de la 11 metri la o fază în care Afalta a făcut rost de o minge în flancul drept, apoi Silaghi l-a găsit în centru pe Ciprian Rus, al cărui șut s-a oprit în Cărăruș. Rus a fost convins că jucătorul Șelimbărului a jucat mingea cu mâna, dar ”centralul” băimărean Codrea n-a schițat niciun gest (17).

Jocul a continuat să fie unul deosebit de fragmentat, cu numeroase faulturi, pase inexacte și greșeli de ambele părți, așa că cei doi portari au cam șomat. La unul dintre puținele atacuri ale oaspeților, Dorobanțu a vrut să centreze, din marginea careului mare, dar mingea s-a dus la prima bară, de unde a reținut Mitrovic (29).

Unirea Slobozia, gol din fază fixă, prin tânărul Andrei Dorobanțu

Mitrovic n-a mai avut însă reacție la cornerul bătut de căpitanul Toma, din flancul stâng, același Dorobanțu scăpând din marcaj și trimițând în plasă, cu capul, din marginea careului mic (31).

Mai mult, Ciprian Rus a încercat să-l surprindă pe tânărul Mitrovic cu un șut din întoarcere, de la 22 de metri, dar a trimis prea înalt, cu 3 minute înainte de pauză, astfel că oaspeții au intrat la vestiare doar cu avantaj minim pe tabelă.

Surprinzător, Eugen Beza a trimis același ”unsprezece” pe teren și în partea a doua, însă jocul ”călăreților roșii” n-a suferit îmbunătățiri.

La 7 minute de la reluare, căpitanul Dandea a șutat peste transversală de la distanță.

De-abia în minutul 58 Beza a făcut trei schimbări dintr-un foc, toate la mijlocul terenului, apelând la Manole, Octavian Ursu și Tudor Man. Primul dintre aceștia a forțat o lovitură de la 11 metri, dar a fost apostrofat de ”centralul” Condrea, care i-a promis un ”galben” la a doua încercare de acest gen (63).

Șelimbărenii au reușit să trimită în cele din urmă mingea în plasa porții lui Contra, Gele l-a deschis în dreapta, pe nou-intratul Octavian Ursu, care a intrat în careu cu mingea la picior, însă asistentul de pe acea parte era cu fanionul ridicat. Ursu și-a dus la capăt acțiunea, trimițând în plasă, motiv pentru care a fost și el avertizat (68).

Odată cu trecerea timpului, tensiunea pe banca Șelimbărului a escaladat și, după ce Eugen Beza a fost avertizat, băimăreanul Codrea a dat alte două ”galbene”… în zonă, jucătorului Riza și unuia dintre membrii din staff.

Cu o singură reușită în tricoul Șelimbărului, francezul Gele a fost aproape de a doua cu 78 de minute înainte de final, când a primit în adâncime, în careul advers, dar a pierdut prim-planul cu Dorobanțu, iar Contra a reținut de la picioarele lui.

Punct salvat in extremis de Șelimbăr

Presiunea la poarta Sloboziei a continuat să crească, jucătorii lui Beza fiind în căutarea golului egalizator, iar Contra a respins cu dificultate din fața lui Manole, care era însă semnalizat în offside.

Sibienii au protestat, încercând să-l convingă pe Codrea că mingea a ajuns la Manole dintr-un adversar, însă ”centralul” din Baia Mare a fost de neînduplecat.

Tătar a beneficiat de o lovitură liberă din preajma careului advers când mai erau 6 minute din timpul regulamentar, dar a trimis un pic prea înalt pentru Manole, la colțul lung, și Contra a mai scăpat o dată cu fața curată.

Nici tânărul Tudor Man n-a avut mai mult noroc, mingea șutată de acesta, de la 20 de metri, respinsă de defensiva ialomițeană, în urma unui corner, fiind reținută de Contra (90+2).

Un minut mai târziu, Monea a centrat în cros pentru Gele, însă mingea reluată cu capul de atacantul Șelimbărului a trecut peste transversală (90+3).

Francezul a scos un fault în marginea careului mare al Unirii, când cele 4 minute de prelungire erau pe sfârșite, iar Daniel Tătar a executat magistral lovitura liberă de la 22 de metri, perpendicular pe poartă, punând mingea în vinclu (90+5). Fundașul care va împlini vinerea viitoare, pe 21 octombrie, 35 de ani, aflat la primul joc ca titular în acest sezon, după ce o accidentare l-a chinuit săptămâni întregi, a salvat astfel un punct pentru echipa din Șelimbăr.

Finalul a fost unul încins, jucătorii celor două echipe având ceva de împărțit după ultimul fluier al ”centralului Codrea, care arbitru a avut și el de împărțit mai multe avertismente.

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – UNIREA SLOBOZIA 1-1

Daniel Tătar 90+5′ / Andrei Dorobanțu 31′

CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Monea, R. Crișan, Dandea (cpt.), D. Tătar – Cărăruș (Curtean 88′), Rob. Boboc (Cîrstean 76′) – Ciocâlteu (Mir. Manole 60′), Al. Luca (Tud. Man 60′), Raicea (Oct. Ursu 60′) – Gele
Rezerve neutilizate: Silveanu – Buzan, Riza, Natea
Antrenor: Eugen Beza

Unirea Slobozia: M. Contra – Dorobanțu, I. Dinu, Gab. Lazăr, C-tin Toma (cpt.) – Coadă, Ekollo, Ben Levy (Golda 58′) – Rob. Silaghi (Bolohan 79′), Afalna (Perju 90+1′), Cip. Rus (Ant. Cruceru 59′)
Rezerve neutilizate: G. Păduraru – Mih. Lemnaru, Boțogan, M. Ciobanu, Prejmerean
Antrenor: Constantin Enache

Stadion: 1 Mai (Municipal) (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea). Arbitru central: Cristian Codrea (Baia Mare). Arbitri asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Ioan Daniel Humiță (Armeniş – Caraş Severin). Arbitru de rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Observator de arbitri: Ioan Mureșan (Timişoara). Delegat de joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Șelimbărul, al patrulea 1-1 consecutiv pe teren propriu

CS Comunal Șelimbăr are acum 16 puncte și, momentan, se află pe poziția a 7-a în Liga 2, însă poate fi depășită de două echipe, Buzău și Concordia. Unirea Slobozia are 18 puncte și pică pe locul 4.

Dintre cele 16 puncte, doar două au fost obținute de sibieni în ultimele trei meciuri, după ce au avut un start de sezon foarte bun, care i-a propulsat în fruntea clasamentului Ligii 2.

În etapa a 11-a, Șelimbărul joacă duminică, 23 octombrie, de la ora 11:00, în deplasare la Minaur Baia Mare, în timp ce Unirea Slobozia are meci tot atunci, pe teren propriu, cu Poli Timișoara.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alo-se-aude-la-frf-sau-cca-costel-enache-taxeaza-aroganta-arbitrilor-din-jocul-cs-comunal-selimbar-unirea-slobozia-imi-amaraste-sufletul-sunt-din-alt-fenomen-nu-i-putem-deranja-19249470

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-puncte-si-atat-poli-iasi-a-castigat-greu-acasa-cu-ultima-clasata-metaloglobus-dupa-o-noua-evolutie-cenusie-moldovenii-salvati-de-hlistei-19249483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-victorie-la-limita-joc-neconvingator-dar-ovidiu-burca-scoate-in-evidenta-esentialul-am-intalnit-o-echipa-care-se-apara-bine-analiza-succesului-cu-ripensia-19249489

Ovidiu BOICA 15 Oct. 2022, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă