Alo, se aude la FRF sau CCA? Costel Enache taxează aroganța arbitrilor din jocul CS Comunal Șelimbăr – Unirea Slobozia: ”Îmi amărăște sufletul. Sunt din alt fenomen, nu-i putem deranja din lumea lor”

Andrei PASCU, Petronel TUDOR 15 Oct. 2022, 14:42 Liga 2

Unirea Slobozia a scăpat printre degete victoria în etapa a 10-a a Ligii 2, pe terenul formației CS Comunal Șelimbăr, fiind egalată în minutul 90+5.

S-a terminat 1-1, iar la finalul jocului de la Râmnicu Vâlcea antrenorul Constantin Enache a făcut analiza meciului pentru Liga2.ro.

Unirea Slobozia, doar remiză cu CS Comunal Șelimbăr. Constantin Enache, supărat pe rezultat și pe atitudinea arbitrilor

”Principalul” a fost supărat pentru rezultat, la capătul unui meci pe care, din punctul său de vedere, Unirea Slobozia merita să îl câștige. În plus, a condus cu 1-0 din minutul 31, în urma reușitei lui Andrei Dorobanțu, și a fost egalată în minutul 90+5, când Daniel Tătar a executat excelent o lovitură liberă de la 22 de metri.

Constantin Enache a fost, însă, nemulțumit și de atitudinea arbitrilor, brigadă care l-a avut la centru pe Cristian Codrea (Baia Mare), iar ”asistenți” au fost Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Ioan Daniel Humiță (Armeniş – Caraş Severin). Deși în general nu vorbește de arbitraj, Enache nu a putut trece cu vederea aerul de superioritate pe care îl afișează, tot mai des, anumiți ”cavaleri ai fluierului”.

Constantin Enache, după remiza dintre CS Comunal Șelimbăr și Unirea Slobozia: ”Suntem mai mult naivi decât ghinioniști”

Ca și cum ei ar fi eroii unui meci de fotbal, fără a fi cunoscute motivele pentru care, ”centralii” în special, se cred mai presus decât jucătorii și staffurile tehnice, se comportă de parcă le-ar face un serviciu cluburilor.

Așa s-a întâmplat și la CS Comunal Șelimbăr – Unirea Slobozia, deși, din spusele lui Constantin Enache, pe tot parcursul duelului s-a adresat cu pronumele de politețe.

Suntem mai mult naivi decât ghinioniști. Puteam gestiona altfel situațiile, puteam evita golul primit. Per total, cred că echipa a muncit mult azi, s-a luptat. Nu aș vrea să vorbesc despre arbitraj, dar mi s-au părut foarte aroganți pe final. Nici măcar discuțiile nu le acceptă oamenii. Tot meciul am vorbit cu «domnule arbitru», cu «dumneavoastră», sunt dezamăgit de comportamentul lor.

Singurul lucru care îmi amărăște sufletul acum e că se cred mult, mult prea sus față de noi, cei care suntem implicați. Nu răspund la întrebări, nu te bagă în seamă, fac parte din alt fenomen și nu putem noi să îi deranjăm din lumea lor (n.r. – o spune ironic). Asta cred că a influențat mai mult decât jocul în sine.

(N.r. – Despre meci) Au fost două echipe bune pe teren, organizate, un meci echilibrat, așa cum mă așteptam, dar îmi pare rău că după un joc bun și consistent nu am reușit să obținem toate trei punctele. Ăsta e fotbalul, poți să joci bine și să nu câștigi. Poate vom fi și noi răsplătiți. Nu știu când va fi momentul, dar sper să vină și ziua când, după un joc mai puțin bun, să luăm cele trei puncte”, a spus Constantin Enache pentru Liga2.ro.

  • Unirea Slobozia: M. Contra – Dorobanțu, I. Dinu, Gab. Lazăr, C-tin Toma (cpt.) – Coadă, Ekollo, Ben Levy (Golda 58′) – Rob. Silaghi (Bolohan 79′), Afalna (Perju 90+1′), Cip. Rus (Ant. Cruceru 58′)
    Rezerve neutilizate: G. Păduraru – Mih. Lemnaru, Boțogan, M. Ciobanu, Prejmerean

Per total, Constantin Enache e mulțumit de parcursul avut de Unirea Slobozia

Referitor la cum au decurs cele 10 etape până acum, antrenorul este mulțumit de faptul că Unirea Slobozia este o echipă greu de învins, deși a recunoscut și faptul că poate merita mai multe puncte, în urma unor prestații solide, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Enache a remarcat și faptul că Unirea Slobozia e printre echipele din Liga 2 cu cel mai bun golaveraj.

Suntem o echipă care e greu de învins, echilibrată. Avem și statistica, suntem a doua echipă ca număr de goluri marcate (n.r. – e a treia, după Steaua și Unirea Dej), a doua ca goluri primite (n.r. – e prima, cu șapte goluri primite, la egalitate cu Poli Iași și CS Comunal Șelimbăr), asta spune ceva. Cred că am fost un pic nedreptățiți la numărul de puncte.

Cu Csikszereda am dominat copios jocul și nu am câștigat. Mai sunt și meciurile cu Dinamo, cu Poli Iași, când ar fi trebuit să scoatem puncte. Cred că meritam mai mult decât avem acum, dar poate vom scoate mai multe cu un efort mai mic la următoarele jocuri”, a mai spus Constantin Enache în dialogul cu reporterul Liga2.ro.

Unirea Slobozia, în rândul locurilor de play-off

Unirea Slobozia este, după remiza cu CS Comunal Șelimbăr, pe locul 4 în clasament, cu 18 puncte, la egalitate cu echipa de sub ea, SC Oțelul, dar care are un meci în minus. Momentan, pe locul 1 în Liga 2 este Unirea Dej, cu 21 de puncte.

Referitor la runda a 11-a din Liga 2, Unirea Slobozia va juca pe teren propriu, cu Politehnica Timișoara, locul 19, penultimul, cu numai 5 puncte.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

Andrei PASCU, Petronel TUDOR 15 Oct. 2022, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă