Țălnar și „minunea de la Maglavit”! Antrenorul lui FC Brașov compară startul perfect de campionat cu un adevărat miracol

Marius ANGHEL 17 Aug. 2016, 12:44 Liga 2
Țălnar și

În ciuda tuturor frământărilor din această vară, FC Brașov a început cum nu se poate mai bine campionatul. După victoria din prima etapă, 3-2 la Sfântu Gheorghe, „stegarii” au răpus și Juventusul lui Marin Barbu și Daniel Oprița, grație golului marcat de Ștefan Grigorie din penalti. Sigur, jocul echipei este departe de ceea ce așteaptă toți brașovenii, este clar că lipsește omogenitatea, iar la capitolul fizic sunt mari carențe. Important este că echipa a strâns șase puncte, că nu sunt probleme financiare, astfel că staff-ul tehnic poate lucra în liniște.

Puncte, nu spectacol

Cornel Țălnar știe cât de importante sunt punctele câștigate în primele două etape și recunoaște că nu se aștepta la un procentaj de 100 la sută. „Este o victorie muncită, obținută în fața unei echipe bune, care avea două luni de pregătire în plus față de noi. Trebuie să-i felicit pe jucători pentru determinare, pentru ambiție și pentru modul în care s-au bătut pentru fiecare minge. Se vede că avem o viteză în minus față de adversari, dar prin poziționarea în teren, prin felul în care am gândit jocul, am reușit să obținem cele trei puncte. În următoarea lună vom juca la rezultat, pentru că disponibilitatea fizică chiar nu ne permite să facem și spectacol. Trebuie să fim corecți, am avut și șansă, însă important este că am luat șase puncte din primele două meciuri. Chiar nu îmi vine să cred. Este minunea de la Maglavit!”, a spus Cornel Țălnar.

Următorul meci al „stegarilor” în campionat este programat vineri, de la ora 18:00, în deplasare cu Olimpia Satu Mare.

Stoican l-a suflat pe Cărăruș

Tehnicianul brașovenilor mai așteaptă jucători la echipă. „Țânțarul” ar mai vrea doi jucători sub 21 de ani, dar și un fundaș central experimentat. Din câte se pare, transferul internaționalului U21 din Republica Moldova, Ion Cărăruș a picat, acesta fiind redirecționat de către impresar la Zimbru Chișinău, echipă pregătită de Flavius Stoican. În aceste condiții, oficialii brașoveni au intensificat discuțiile cu mai mulți tineri jucători. Pentru postul de fundaș central, brașovenii s-au arătat interesați de Constantin Mișelăricu, fostul jucător al celor de la Petrolul, care acum este liber de contract.

Răducan și Avram au fost legitimați

Altfel, oficialii lui FC Brașov au legitimat încă doi jucători la FRF. Este vorba de mijlocașul Robert Răducan (19 ani), fost jucător la CS Buftea, și atacantul Alexandru Avram (25 de ani), care a evoluat în trecut la Oțelul. Cei doi s-au pregătit în ultimele două săptămâni cu echipa, iar Țălnar și-a dat acordul pentru legitimarea acestora. Chiar dacă la Buftea nu a reușit să se impună, Răducan a fost adus la Brașov la insistențele unui șef al clubului. În schimb, Avram, un jucător extrem de talentat, dar care s-a confruntat cu mari probleme legate de greutate, se pare că a câștigat prima bătălie cu kilogramele.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ
(Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 17 Aug. 2016, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă