Țălnar prezintă un scenariu apocaliptic la FC Brașov. „Situația nu e gravă, ci foarte gravă. Lucrurile sunt făcute de cei care conduc fotbalul românesc”

Marius ANGHEL 31 Mar. 2017, 13:15 Liga 2
Țălnar prezintă un scenariu apocaliptic la FC Brașov.**

Cele două victorii consecutive cu UTA Bătrâna Doamnă (2-1) și ASU Poli Timișoara (2-0) au dus Brașovul pe locul doi în Liga a 2-a, unul care asigură promovarea directă. Chiar dacă rezultatele sportive au fost bune, atmosfera în lotul „stegarilor” nu este una deloc bună, cauza fiind… problemele financiare. Jucătorii și antrenorii au ajuns la limita disperării, iar Cornel Țălnar a prezentat în termeni sumbri situația echipei.

Au discutat cu Argăseală

Reacția lui Țălnar vine după ce, miercuri seara, administratorul judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe, a avut o întâlnire, la București, cu Valeriu Argăseală, președintele FCSB. Argăseală ar fi spus că echipa lui Gigi Becali va vira fără probleme banii când FRF va da un verdict clar în cazul Chipciu.

„Ce să vă spun de meciul cu Balotești? Dacă era o situație normală la echipă, era un meci pe care îl puteam câștiga, însă ultimele discuții purtate miercuri seara cu cei de la Steaua fac ca toată lumea să vadă lucrurile complet altfel. Am avut o discuție cu jucătorii, ei sunt total nemulțumiți de ceea ce se întâmplă. Cei de la Steaua ne-au spus că nu virează banii până nu se dă o decizie definitivă, iar o hotărâre poate veni prin mai sau iunie. Cei de la Sporting Pitești pot face recurs doar după ce vin hârtiile de la federație, cine știe când se va întâmpla asta? Apoi, se dă un termen, ești programat peste vreo lună, două și până atunci se termină campionatul. Cu Gigi Becali am vorbit de zece ori în ultima săptămână, mi-a zis: «Țânțare, ești fratele meu, te ajut, îți dau toți banii, dar eu fac ce spune Argăseală, el se ocupă de acte»”, a spus Cornel Țălnar, citat de Monitorul Expres.

„Vor să ne îngroape”!

Tehnicianul „stegarilor” a părut resemnat și crede că jocurile sunt făcute pentru alte echipe care se bat la promovare. „Părerea mea personală este că nu mai este nimic de făcut! Cred că lucrurile sunt făcute de cei care conduc fotbalul românesc. Nu înțeleg ce mai vor, dacă cei de la Pitești au dat act în 2012 că au primit tot și nu mai au nicio pretenție. Suntem în 2017 și acum se tot judecă. Vor să ajute alte echipe care se bat pentru promovare și să ne îngroape pe noi. Tot timpul am avut o speranță, dar acest caz se tărăgănează mult prea mult. Sunt jucători care nu au un ban să mănânce, să vină la stadion! Situația nu e gravă, ci foarte gravă și nu văd nicio soluție și eu sunt legat de mâini și de picioare. Nu știu cine îi mai poate motiva pe jucători, este păcat că s-a ajuns aici, mai ales că ne aflăm într-un moment în care suntem pe un loc promovabil. În aceste condiții, falimentul bate la ușă!”, a spus Țălnar.

Maurer dă bani în avans

La finalul conferinței de presă, la stadion și-a făcut apariția administratorul special al clubului, Vasile Dochița, cel care a avut un discurs mult mai echilibrat, iar lucrurile par să se așeze cât de cât. Dochița a discutat preț de câteva minute cu Țălnar, căruia i-a transmis că se fac eforturi ca până la meciul de la Balotești, jucătorii să primească primele pentru victoriile cu UTA și Timișoara, circa 500 de euro pentru fiecare titular. Banii ar veni pe filiera Simon Maurer, cel care va vira în avans ultimele două tranșe din contractul de reclamă și publicitate semnat la sfârșitul lunii februarie.

Nu este pentru prima oară când Maurer se implică în situații de criză la FC Brașov, astfel că jucătorii vor avea și motive de bucurie înaintea meciului cu CS Balotești. Mai mult, Dochița încă își mai face speranțe că Steaua va plăti ultima tranșă din transferul lui Chipciu. Astfel, Valeriu Argăseală, președintele FCSB, urma să meargă ieri la FRF pentru a se interesa de cazul Chipciu. Lucrurile sunt cât se poate de clare în acest caz, Brașovul având câștig de cauză în două procese intentate de Sporting Pitești la FRF. FC Brașov mai are de încasat de la Steaua circa 230.000 de euro, sumă care asigură continuarea activității.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 31 Mar. 2017, 13:15 Liga 2
Pe aceeași temă