Țălnar nu înțelege comisiile federale care tot amână „cazul Chipciu”: „Ce au de gând, care a fost scopul cu noi, să ne termine pentru a nu mai încheia campionatul?”

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 18:23 Liga 2
Țălnar nu înțelege comisiile federale care tot amână

Situația financiară de la FC Brașov nu s-a schimbat în ultima perioadă, astfel că antrenorul Cornel Țălnar a prezentat un scenariu sumbru în situația în care „cazul Chipciu” nu va fi finalizat în această săptămână.

„Problemele la noi sunt cunoscute. Păcat, pentru că atunci când am avut stabilitate financiară am avut atmosferă bună în vestiar, iar rezultatele sportive au fost pe măsură și aveam garanția că putem promova. Din momentul în care au apărut problemele a fost foarte greu de gestionat această situație. În aceste condiții e greu de ținut vestiarul. Sunt jucători care sunt amenințați că vor fi dați afară din apartamente, alții nu au ce mânca… criza se adâncește. Nu înțeleg aceste comisii federale, ce au de gând să facă, care a fost scopul cu noi, să ne termine pentru a nu mai încheia campionatul? Se știe că noi depindem de acești bani din transferul lui Chipciu, iar de luni bune nu se dă un verdict final în acest caz. Nimeni nu a cerut un avantaj de la FRF, este un caz foarte simplu. Îmi este frică de faptul că nici miercuri nu se va da un verdict final, iar în aceste condiții este posibil să nu ne putem continua activitatea. Chiar vorbeam cu Vasile Dochița și îmi spunea că nu mai poate, că are și el o limită, mai ales că a băgat mulți bani de la dânsul, iar lucrurile nu mai pot continua așa. În fotbal la ora actuală nu mai sunt bani, toată lumea minte, iar jucătorii sunt cei care suferă. Îmi pare că cei de la AFAN nu au reușit să impună în regulament regula ca în cazul în care jucătorii nu sunt plătiți o lună, echipa să fie depunctată. Nu se poate merge la infinit, doar cu minciuni, cu vrăjeală. Nu suntem noi un caz special, mai sunt și alte echipe aflate în această situație”, a spus Țălnar, citat de Monitorul Expres.

Munteanu: „Încercăm să fim uniți și ne dorim din tot sufletul să câștigăm meciul cu Foresta”

La rândul său, mijlocașul Vlad Munteanu a recunoscut tensiunile de la echipă. „A intervenit o stare neplăcută la echipă, mai ales după dezastrul de la Târgoviște. Sunt probleme mari cu banii, dar noi încă sperăm să se rezolve cât mai rapid acest caz Chipciu. Suntem conștienți că la Suceava trebuie să obținem maximum de puncte pentru a mai spera la promovare. Încercăm să fim uniți și ne dorim din tot sufletul să câștigăm meciul cu Foresta. Eu mai trecut prin această situație dificilă la FC Brașov și anul trecut, dar acum avem șanse reale la promovare. Ar fi păcat să promoveze în Liga 1 echipe care nu au niciun fel de tradiție în fotbal”, a spus Vlad Munteanu.

Referitor la victoria celor de la UTA în derbiul cu Juventus București, Vlad Munteanu a spus că „sincer să fiu, m-a suprins rezultatul din acel meci, dar nu vreau să comentez mai multe”. În schimb, Țălnar nu e surprins de victoria arădenilro: „Nu am văzut meciul din Colentina, dar sincer mă așteptam să câștige UTA!”.

FC Brașov va juca miercuri, de la ora 17:00, la Suceava, un meci de totul sau nimic cu Foresta.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 18:23 Liga 2
Pe aceeași temă