Țălnar a rămas fără unul dintre secunzi. Mihai Stere a plecat de la FC Brașov: „Nici să stau ca ornament la echipă nu pot”

Marius ANGHEL 23 May. 2017, 11:50 Liga 2
Țălnar a rămas fără unul dintre secunzi.** Mihai Stere a plecat de la FC Brașov:

Pentru prima oară în acest sezon, Mihai Stere nu a mai stat pe banca „stegarilor” la un meci oficial. La partida de sâmbătă din etapa a 35-a, cea cu Academica Clinceni, pierdută cu 0-2, pe raportul de joc al FC Brașov au apărut Cornel Țălnar, Florentin Petre, Andrei Șanta, medicul Gheorghe Popa și masorul Gheorghe Vișănescu. Deși se părea că Țălnar reușise o reconciliere între secunzii săi, Mihai Stere (41 de ani) nu a fost prezent la meci și, se pare, că a încheiat conturile cu echipa transilvăneană.

După ce Cornel Țălnar a fost lovit, înaintea meciului cu CS Mioveni, de o cruntă tragedie și a fost nevoit să plece acasă la Alba Iulia, cu antrenamentele echipei au fost însărcinați cei doi secunzi, Mihai Stere și Florentin Petre. „Pregătiți meciul cu Mioveniul amândoi, important este să iasă bine”, a fost mesajul lui Vasile Dochița către cei doi antrenori secunzi.

Țălnar a insistat să rămână

Doar că atât Mihai Stere, cât și Florentin Petre sunt doi tipi extrem de orgolioși. Mihai Stere dorea ca el să conducă antrenamentele, Florentin la fel. Cum cei doi nu au ajuns la un numitor comun, în cele din urmă, „Piticul” a fost cel care s-a ocupat de pregătirea echipei pentru meciul cu Mioveni, în timp ce Stere, extrem de nemulțumit, a făcut un pas în spate. Ruptura dintre cei doi secunzi s-a observat încă de la încălzirea dinaintea meciului de la Mioveni, la care Stere a apărut doar pe final. Apoi, în timpul jocului, Florentin Petre a fost cel care a dat în permanență indicații echipei și a decis echipa și schimbările.

Când a revenit la Brașov, Cornel Țălnar a aflat de neînțelegerile dintre cei doi antrenori secunzi și a încercat să aplaneze conflictul. „Am reușit să-i împac. I-am spus lui Stere că-l rog să vină înapoi. Și Mihai și Florentin sunt frații mei, îi stimez, trebuie să încheiem împreună acest mandat”, spunea Țălnar săptămâna trecută.

„Nu stau ca ornament la echipă”

Se pare însă că Stere nu a fost înduplecat de mesajul lui Țălnar. „Sănătatea e mai presus de orice. Sunt sub tratament, iar medicul mi-a recomandat să stau acasă și să mă liniștesc. Pentru mine, ultima perioadă a fost extrem de stresantă. Eu nu am nimic cu nimeni, dar nici să stau ca ornament la echipă nu pot. Știu că situația este critică, dar cei care au rămas la echipă trebuie să strângă rândurile să termine cu capul sus acest campionat”, a spus, pentru Monitorul Expres, Mihai Stere, cel care din vară vrea să-și găsească o nouă echipă: „Vreau să antrenez și să plec pe drumul meu în antrenorat”.

Mihai Stere și-a început cariera de antrenor în vara lui 2015, când a fost secundul lui Cosmin Bodea și apoi al lui Adi Szabo la FC Brașov. La începutul lui 2016, Stere a fost principal la FC Brașov pentru doar patru etape, fiind înlocuit cu Szabo. În vara trecută, Stere a revenit la FC Brașov și a făcut parte din stafful lui Cornel Țălnar.

Stere a absolvit în luna ianuarie cursul organizat în premieră de Școala Federală de Antrenori pentru obținerea licențelor cumulate UEFA B+A dedicat foștilor jucători profesioniști cu activitate îndelungată. Antrenorul brașovean dorește să se înscrie și la cursurile pentru obținerea licenței PRO. „Eu vreau să fac aceste cursuri în România, dar dacă în următorii ani nu voi fi acceptat mă voi gândi și la varianta obținerii Licenței PRO în străinătate”, a încheiat Stere.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Cătălin IGNAT

Marius ANGHEL 23 May. 2017, 11:50 Liga 2
Pe aceeași temă