Cristian Pustai, nici încântat, nici foarte supărat după egalul obținut pe terenul Ripensiei: ”A fost o luptă surdă!” FC Buzău a jucat o oră în inferioritate numerică

Anda DELIU 31 Oct. 2021, 17:27 Liga 2

FC Buzău a terminat la egalitate, scor 0-0, un meci jucat acasă la Ripensia timp de peste 60 de minute în inferioritate numerică. Căpitanul Cristian Ciobanu și-a lăsat colegii în zece și, probabil din acest motiv, Cristian Pustai nu a părut așa supărat de rezultat, în contextul în care echipa sa a dominat copios adversarul.

O luptă surdă pe Electrica

”Matematicianul” a punctat că terenul de pe Eelctrica nu a fost tocmai excelent. ”E un punct. Se adună. Cu punctul acesta am trecut din nou pe locul 5. Avem doar două înfrângeri în acest campionat, în primele două etape. Poate acestea sunt lucrurile pozitive. În rest… nu știu dacă ați văzut fotbal, ați văzut o luptă surdă, pe un teren pe care se poate greu să pasezi și să ai posesia și să arăți ceva. A fost o luptă, cu mingi lungi, cu multe dueluri aeriene. Poate chiar și în zece oameni, la un moment dat am dominat, însă din minutul 75 am început să cedăm teren și până la urmă suntem mulțumiți că s-a terminat așa. Și gazdele au început să vină în jumătatea noastră de teren. (n.r. – întrebat de faptul că totuși, a avut posesia). Am avut pentru că am încercat. Am fost echipa care am încercat să jucăm, să dom gol. Am avut la un moment dat cred că șase sau șapte cornere consecutive”, a declarat antrenorul echipei FC Buzău.

Nu a reproșat deciziile arbitrului

Centralul Andrei Moroiță l-a eliminat pe Cristian Ciobanu după ce Răzvan Morariu a avut arcada spartă și nu a mai putut continua, din cauza loviturii cu cotul de la un duel aerian. Deși nu a părut neapărat de acord cu decizia, Pustai nu a fost vehement după joc.

”Nu comentez deciziile arbirilor decât în timpul meciului. Dar atunci le comentez. E greu să te abții, mai ales că sunt niște lucruri. Eu sunt un om normal, după nu am ce să câștig. Nu pot să fac nimic, ce să fac? Aș veni cu carnețelul dacă aș putea rezolva ceva. Acum s-a terminat. Chiar și dacă mai ai discuții cu adversarii sau cu oamenii de pe aici e normal. În timpul meciului ai tensiunea, nervii tăi, crezi că poți să ajuți să faci ceva. După, s-a terminat, n-am ce să comenteze deciziile arbitrului”, a punctat Pustai.

  • FC Buzău în meciul cu Ripensia: R. Stoian – R. Șt. Zamfir, Vîrtej, Wiktroski, Tud. Oltean – Gaitan, A. Lopez – Al. Munteanu (Pațurcă 78′), Ekollo (Cârstocea 58′), Cr. Ciobanu (cpt.) – Chică-Roșă (Kanda 76′). Rezerve neutilizate: Cr. Avram – Ghinga, Cip. Petre, A. Manea, Oteliță, Dr. Lazăr.

Schimburi de replici și cu banca Ripensiei

La un moment, experimentatul antrenor le-a spus celor de la Ripensia, mai exact, băncii, că ce joacă ei nu este fotbal. După meci și-a cerut scuze.

”Eu îmi cer scuze, că n-ar trebui să am dialog cu nimeni în timpul jocului, decât cu jucătorii mei. Și, în general, mă abțin. Dar aici, fiind așa aproape, fiind așa de puțini, se aud toate. Vă dați seama că nu am început eu. Poate am răspuns la o provocare. Îmi cer scuze. Oricum, am răspuns în termeni normali, nu cu beep”, a spus Pustai.

Buzăul vrea în play-off

De multe etape în primele șase, FC Buzău arată ca o candidată la play-off sau poate chiar promovare. Pustai e convins că echipa nu va termina neapărat sezonul regular pe loc direct promovabil.

”Ne-am dori. Ne-am dori în primul rând să prindem play-off-ul. Pe urmă să vedem ce se va întâmpla acolo. Echipele din față țin acest ritm și adună puncte. Noi o să avem împreună cu CSA, așa, o luptă cu cele care vin spate. Dacă reușim să ne câștigăm jocurile de acasă, eu zic că avem șanse să intrăm în play-off. Dar contează și orice puncte adus din deplasare și orice punct adus din orice meci”, a mai spus antrenorul ardelean al Buzăului.

FC Buzău a avut șansa în această etapă a 12-a de a se desprinde de Steaua și de a se apropia de Concordia, în urma remizei acestora din meciul direct, însă a obținut, la rândul ei, doar un punct, astfel că diferența de puncte dintre ele a rămas aceeași ca după runda trecută.

Cu 22 de puncte, FC Buzău rămâne pe locul 5 în Liga 2, la egalitate cu Steaua (locul 6) și la cinci puncte în spatele celor de la Concordia și ”U” Cluj. Etapa viitoare, echipa lui Pustai va primi vizita Unirii Dej (locul 11, 15 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-goluri-in-ripensia-buzau-cu-dominarea-oaspetilor-jucand-inclusiv-in-inferioritate-florin-fabian-dupa-debutul-la-timisoreni-nu-sunt-multumit-deloc-de-jocul-echipei-19208269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-primele-doua-meciuri-ale-zilei-au-loc-de-la-ora-1100-la-calarasi-si-timisoara-19208051

Anda DELIU 31 Oct. 2021, 17:27 Liga 2
Pe aceeași temă