Suporterii Oțelului au protestat față de situația echipei. Pe cine dau vina gălățenii și ce soluții de salvare propun

Marius ANGHEL 27 Jul. 2015, 11:48 Liga 2

Aproximativ o sută de suporteri ai echipei de fotbal Oțelul Galați au protestat, duminică după-amiază, față de situația în care a ajuns echipa, aflată în insolvență, ei sperând că se vor găsi soluții pentru ca gruparea să existe în continuare, dar cu un alt finanțator în locul lui Dan Adamescu.

Suporterii echipei s-au adunat pe treptele Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Galați, protestul fiind organizat de o facțiune a galeriei echipei de fotbal Oțelul Galați, Steel Boys, transmite corespondentul Mediafax.

Aceștia au fluturat steaguri cu însemnele grupării de la malul Dunării, au cântat și au scandat lozinci pentru susținerea echipei favorite precum „Suntem noi, Oțelul suntem noi” sau „Oțelul nu moare”.

De asemenea, suporterii au scandat lozinci împotriva celor pe care îi consideră principalii vinovați pentru situația în care a ajuns echipa, afișând chiar și un banner cu mesajul „Stan-Borș-Adamescu. Groparii Oțelului” și cântând „Ole-ole, ole-ola Oțelul e viața mea, Ole-ole, ole-ola Primăria nu ne vrea” sau „Adamescu, du-te, lasă-ne”.

„Simt cea mai mare ură din viața mea față de cei care au distrus această echipă, începând cu Marius Stan (fostul președinte al clubului Oțelul, actualul primar al municipiului Galați – n.r.), apoi cu Adamescu (omul de afaceri care deține Clubul Oțelul – n.r.) și toți cei care sunt. Sperăm să lase echipa liberă Adamescu, Marius Stan, care o fi. Se ceartă pe chestia asta; să lase echipa suporterilor, să o lase Galațiului, așa cum a fost până acum, indiferent de situația echipei, în liga a patra, a cincea, nu contează, dar să fie liberă, să scăpăm de toți aceștia ca au avut atâția bani. Și dl. Adamescu a spus că investește în echipa aceasta și nu a făcut nimic, cu toții banii care erau. Să lase echipa, sunt atâția care ar putea să o ia, dar până nu o lasă Adamescu, nu are cine să o ia”, a declarat unul dintre liderii facțiunii Steel Boys.

„Rezolvarea este să vină noi investitori, îndepărtarea lui Adamescu și preluarea de către Primărie”

De altfel, suporterii cred că salvarea echipei ar fi posibilă dacă într-o primă fază aceasta ar fi preluată de Primărie până când se va găsi un investitor. „Pe cei din actuala conducere și din vechea conducere îi considerăm vinovați pentru situația în care se află clubul. Rezolvarea este să vină noi investitori, foste legende care să vină să susțină echipa, îndepărtarea lui Adamescu și preluarea de către Primărie”, a spus un alt lider al facțiuniii Steel Boys.

Clubul de fotbal Oțelul Galați se află în insolvență, iar dacă planul de reorganizare judiciară nu va fi aprobat, clubul va intra în faliment. Pe de altă parte, anul acesta, la sfârșitul sezonului competițional, echipa de fotbal a retrogradat pentru prima oară din 1991.

În plus, echipa ar urma să joace meciurile din liga secundă la Slobozia pentru că a fost evacuată de pe stadionul Oțelul din cauza datoriilor pe care le are de achitat către combinatul siderurgic ArcelorMittal, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, reprezentând chiria din ultima perioadă pentru stadion și pentru fostul sediu adminstrativ.

Echipa Oțelul Galați are probleme și în ceea ce privește stadionul pe care își efectuează antrenamentele. Astfel, jucătorii se antrenează în prezent pe o jumătate de teren de fotbal al stadionului „Zoltan David” după ce unei persoane fizice i s-a retrocedat o parte din terenul de sport și din tribună, persoană care și-a delimitat proprietatea cu un gard. Echipa gălățeană a fost campioana României în sezonul 2010/2011, în același sezon câștigând și Supercupa.

Articol scris de Ovidiu MATACHE (Mediafax)
Foto: Viața Liberă

Marius ANGHEL 27 Jul. 2015, 11:48 Liga 2
Pe aceeași temă