Ionuț Popa, emoționat de primirea de care a avut parte la Iași. „Asta e culmea, toată lumea la Arad îmi dă m…, cu M mare și aici îmi spun bine ai venit acasă…”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 Apr. 2018, 09:34 Campionat
Ionuț Popa, emoționat de primirea de care a avut parte la Iași.**

Ionuț Popa a fost primit cu multă simpatie de către suporterii ieșeni, în deplasarea pe care UTA Arad a avut-o în acest weekend la Știința Miroslava, lângă Iași. Pe stradă, la hotel sau la stadion, suporteri sau simpli trecători s-au oprit măcar preț de câteva secunde să-l salute și să-i transmită un gând bun lui nea” Popică, așa cum îl alintă toată lumea pe tehnician la Iași. „Bine ai venit acasă”, i-au transmis ieșenii, iar la stadion un suporter a afișat un banner pe care era scris „Respect total” și „100 % ieșean” în dreptul unei fotografii cu autograf cu antrenorul arădean.

„Orașul Iași m-a întâmpinat prin oamenii lor cu mesajul „Bine ai venit acasă”. Atunci ce să mai spun? Am văzut și acest banner la stadion, afișat de un băiat căruia îi port un respect deosebit. Asta e culmea, toată lumea la Arad îmi dă m…, cu M mare și aici îmi spun bine ai venit acasă…”, a spus Ionuț Popa, vădit emoționat.

Galeria echipei UTA nu a fost de acord și nu l-a acceptat nici până în acest moment pe Ionuț Popa într-o funcție la „Bătrâna Doamnă”. Experimentatul antrenor arădean a fost adus de conducere pe postul de director tehnic, pentru a contribui la salvarea echipei de la retrogradare. După etapa a 32-a, UTA se află pe locul 12, cu 38 de puncte, însă va mai câștiga trei la „masa verde” cu ASU Poli, astfel că va urca pe poziția a 9-a. Popa este apostrofat meci de meci de galeria utistă.

„Joc slab, între două echipe subțirele”

După victoria de la Uricani, Ionuț Popa a admis că șansele echipei sale de a se salva au crescut considerabil.

„A fost un joc slab, între două echipe subțirele, care se luptă să evite retrogradarea. Noi trecem printr-o perioadă foarte, foarte grea, pentru că eu am preluat această echipă după ce au plecat toți fotbaliștii care au venit în vară, cu gând de promovare. Au rămas jucătorii tineri și încercăm să facem cu aceștia o echipă care să se salveze și să îndeplinim obiectivul, acela de a juca și în sezonul viitor în liga a doua. Am promis galeriei de la Arad că voi pleca dacă fac echipa să joace bine și să câștige, dar nu știu când o să se întâmple asta. Ne mai trebuie 6-7 puncte pentru a fi salvați. Acum mai așteptăm 3 puncte de la meciul cu Poli și 3 de la meciul cu ASA, la masa verde și atunci vom avea 44 de puncte”, a spus directorul tehnic Ionuț Popa.

UTA a câștigat cu 2-1 meciul de ieri de la Știința Miroslava, într-o partidă în care gazdele au irosit un penalty și au trimis de două ori mingea în bară. David Popa (41′) și Cătălin Hlistei (80′) au înscris pentru arădeni, în timp ce Robert Asăvoaei (90+3′ – penalty) a micșorat diferența în prelungiri.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Știința Miroslava

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 Apr. 2018, 09:34 Campionat
Pe aceeași temă