„Ne-am săturat să fim sclavi!” Jucătorii unei echipe din Liga 3 n-au mai suportat umilința și minciunile conducerii și au decis să rupă tăcerea și să protesteze: „Suntem legați de mâini și de picioare”

Marius ANGHEL 17 May. 2019, 18:25 Stiri

Situație tensionată la una dintre primele clasate din Liga 3. Neplătiți de mai multe luni și sătui de minciunile conducerii clubului, jucătorii echipei ACSO Filiași, locul 5 în Seria a 3-a, din care a promovat matematic Turris Oltul Turnu Măgurele, au luat decizia să protesteze la ultimul meci susținut pe teren propriu în acest sezon.

Astfel, elevii lui Mugur Gușatu au tras un semnal de alarmă la începutul meciului de astăzi cu Flacăra Horezu, început la ora 18:00. Andrei „Gogoașă” Preda și compania, neplătiți de la începutul anului și aleși cu firimituri înainte de Paște, au decis să întârzie startul partidei cu Horezu, să poate banderole albe și să iasă pe teren cu un banner pe care au scris: „Ne-am săturat să fim sclavi!!”.

Nu e prima dată când jucătorii lui Gușatu au decis să protesteze fiindcă nu și-au primit salariile de câteva luni bune. În săptămâna înainte de Paște au decis să nu se antreneze, iar conducerea clubului le-a dat câte 500 sau 1000 de lei pentru a le închide gura. Noul termen de plată al restanțelor încă din decembrie-ianuarie a fost 15 mai, însă nici această promisiune nu a fost îndeplinită, astfel că a doua zi, ieri, au decis din nou să nu se antreneze. Acum, la meciul cu Flacăra Horezu, jucătorii au hotărât să își facă publică situația în care se află.

„Ne-am săturat să fim sclavi”

Un angajat al clubului din Filiași a povestit pentru ProSport toată situația existență la echipa doljeană. „În tur a fost totul ok, dar din retur au început minciunile. Motivul lor inițial a fost că nu s-a făcut bugetul țării. Așa s-a ajuns la restanțe din luna decembrie – ianuarie și la tot felul de promisiuni că ne aduc la zi înainte de Paște. În săptămâna Paștelui am făcut o grevă, nu s-a ieșit la antrenament și, așa, din trei luni restanțe, ni s-au dat câte 500-1000 de lei. Ca la milogi. Apoi ne-au promis că, odată ce se aprobă bugetul țării, ne aduc la zi. S-a făcut bugetul și au venit și ne-au spus că s-au greșit niște hârtii și că până pe 15 mai ne aduc la zi cu restanțele. Bineînțeles că pe data de 15 nu ne-au spus nimic, iar noi nu am ieșit la antrenament. Și au început să amenințe că ne reziliază contractele, că ne pun să ne antrenăm separat, că ne amendează cu 200 de lei pentru fiecare zi în care nu ne-am antrenat sau să ne plătim singuri cartonașele încasate. Ori că nu o să mai luăm primele, deși suntem în proporție de 90 la sută în obiectiv, adică locurile 1-6, cu toate că am fost neplătiți, am avut condiții impropii la antrenament, fără doctor sau apă”, a spus sursa.

„Ne-am săturat să fim sclavi. Ne bagă câte un salariu o dată la trei luni și suntem legați de mâini și de picioare. Nu avem niciun drept. Cam ăsta este fotbalul la noi, de asta nu dăm înainte. Suntem nevoiți să ne găsim joburi normale, pentru că nu mai avem ce să punem pe masă. Din cauza lor renunțăm la fotbal”, a mai spus sursa ProSport.

Spectacol la Filiași în weekend: „Pentru ei au fost bani, pentru noi nu sunt”

Pe lângă nerespectarea noii date în care trebuiau să-și primească restanțele, nemulțumirile de la echipă s-au acutizat când componenții lotului au văzut afișul cu spectacolul care va avea loc în weekend în oraș, de zilele Filiașiului. Autoritățile locale, cele care finanțează clubului și spun că nu au bani pentru a plăti datoriile, organizează un spectacol la care au invitat, printre alții, trupele Voltaj și Fly Project. Bineînțeles că focurile de artificii nu vor lipsi.

„Pentru ei au fost bani, pentru noi nu sunt. Ni s-a spus că e vina lui Iohannis că nu aprobă mai repede bugetul țării. Acum s-a aprobat bugetul, dar tot nu sunt bani. Probabil s-au băgat în campania lui Manda (n.r. – Claudiu Manda, senator PSD și președintele Comisiei comune a Parlamentului pentru controlul SRI). Că așa am înțeles, că dacă iese Manda o să avem bani. Dacă nu, e greu…”, spune sursa din cadrul clubului din Filiași.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, ACSO Filiași ocupă locul 5 în Seria a 3-a a Ligii 3, iar în ultimele meciuri le are cu Flacăra Horezu (locul 3, acasă) și AFC Astra 2 (locul 10, deplasare).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 17 May. 2019, 18:25 Stiri
Pe aceeași temă