Suporterii FC Hermannstadt sar în ajutorul echipei, după intrarea în insolvență! Anunțul fanilor și beneficiile pe care le vor avea cei care vor spijini clubul în aceste momente grele

Ovidiu BOICA 01 Oct. 2021, 20:47 Liga 2

O inițiativă a suporterilor sibieni e pe cale să se materializeze în aceste zile. Pe grupul ”Suporterii Sportului Sibian” de pe Facebook, fanii echipei FC Hermannstadt fac apel la oamenii de afaceri din localitate pentru a veni în sprijinul clubului care trece prin momente mai puțin plăcute, în această săptămână fiindu-i acceptată intrarea în insolvență.

Suporterii sibieni, mesaj de ajutor pentru FC Hermannstadt

Suporterii solicită sprijinirea echipei prin sponsorizări pentru a contribui astfel la ”promovarea echipei pe prima scenă fotbalistică a României”.

”Noi, suporteri ai clubului FC Hermannstadt, echipa-fanion a orașului Sibiu, ne adresăm dumneavoastră cu rugămintea de a veni în sprijinul echipei prin sponsorizare și a contribui, astfel, la realizarea cu succes a obiectivului propus, și anume promovarea echipei pe prima scenă fotbalistică a României, se arată în comunicatul respectiv.

Despre echipa care ”și-a câștigat locul în inimile suporterilor sibieni”, aceștia spun că ”a avut un parcurs excelent, considerând contextul dificil de evoluție”, referindu-se la faptul că FC Hermannstadt a fost mereu pe drumuri, disputându-și jocurile considerate acasă la Târgu Mureș, Pitești, Cluj-Napoca și Mediaș, remarcând totodată că, de la FC Inter încoace, a fost singura echipă care a rezistat pe prima scenă mai mult de un sezon.

FC Hermannstadt și-a câștigat locul în inimile suporterilor sibieni, ocupând spațiul lăsat liber prea mult timp pe scena fotbalistică sibiană de mult-regretata FC Inter, care și-a încetat existența în anul 2000. De la desființarea FC Inter și până în 2015, anul înființării FC Hermannstadt, copiii din Sibiu nu au mai avut un club unde să poată promova la terminarea junioratului, în ligi superioare (Liga 1, 2 sau 3).

În prezent, clubul are și o a doua echipă, prezentă în Liga 3, în care evoluează în mare parte copii de 1820 de ani, de la cluburile de juniori din Sibiu. Alături de ei, se antrenează echipele de juniori pe 5 categorii de vârstă, dar și o echipă de fete.

De altfel, FC Hermannstadt a avut un parcurs excelent, considerând contextul dificil de evoluție.

Trebuie menționat aici faptul că actuala echipă de fotbal a Sibiului a fost singura echipă, din ultimii 21 de ani, care a reușit să se mențină în Liga 1 mai mult de un sezon. Astfel, FC Hermannstadt a evoluat în Liga 1 în perioada 20182021. Mai mult de atât, în sezonul în care a promovat (2018), FC Hermannstadt a jucat finala Cupei României cu CS Universitatea Craiova, dovedind o performanță excepțională. (…) În cursul acestui an, echipa principală a clubului a retrogradat în Liga 2, context în care înțelegem că dificultățile întâmpinate de echipă nu pot fi neglijate. Un exemplu în acest sens îl constituie faptul că, în ultimii 3 ani, echipa nu a jucat pe terenul propriu, ci la Tg. Mureș, Pitești, Cluj sau Mediaș, Stadionul ”Municipal” din Sibiu fiind în renovare/reamenajare. Dincolo de provocarea inerentă, de a nu juca acasă, acest fapt a prezentat și o provocare financiară, costurile clubului fiind semnificativ mărite”, mai susțin suporterii sibieni.

Suporterii sunt convinși că ”determinarea jucătorilor, pasiunea suporterilor și contribuția comunității locale vor putea readuce FC Hermannstadt în topul echipelor românesti, în Liga 1.

”Chiar dacă echipa va juca anul acesta în Liga 2, avem convingerea că determinarea jucătorilor, pasiunea suporterilor și contribuția comunității locale vor putea readuce FC Hermannstadt în topul echipelor românesti, având la acest moment cele mai mari șanse de promovare. Echipa are un lot bun, iar oamenii aflați în conducerea clubului au notorietate în fotbalul din România, mai amintesc suporterii în comunicatul respectiv.

Cei care ajută clubul vor apărea chiar pe echipamentul echipei

Fanii lui Hermannstadt dau asigurări că cei care vor da curs inițiativei pe care o promovează vor avea de câștigat prin ”vizibilitate în fața comunității sibiene”. Suporterii susțin că au primit acordul persoanelor din conducerea clubului pentru a promova pe echipamentul de joc al ”alb-roșilor”, pe pancarte și bannere, precum și în mediul online și chiar în mass-media, numele celor care vor sponsoriza AFC Hermannstadt.

”Desigur, companiile care aleg să se alăture vor avea vizibilitate în fața comunității sibiene și nu numai, prin promovarea sponsorilor principali în varii forme, conform negocierilor cu reprezentanții clubului: loc pe tricou pentru logo-ul companiei, posibilitatea de promovare prin pancarte/ bannere pe stadion, mențiuni în postări Facebook/ articole de presă etc.”, mai este stipulat în comunicatul suporterilor sibieni.

”Considerând cele menționate, reluăm rugămintea de a vă apleca asupra posibilității de a susține comunitatea locală sibiană și de a vă alătura echipei și suporterilor fotbalului sibian, pentru a ne mândri împreună de performanțele unei echipe puternice, cu aspirații înalte. ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!!!”, mai notează inițiatorii acestui demers.

FC Hermannstadt, pe locul 3 în Liga 2 în acest moment

După nouă etape, FC Hermannstadt ocupă locul 3 în clasamentul Ligii 2, cu 21 de puncte, fiind la egalitate cu Petrolul, care are un golaveraj superior și are un meci mai puțin disputat. Lider, pentru moment, cel puțin până duminică, este Concordia Chiajna, cu 23 de puncte.

FC Hermannstadt a înregistrat astăzi primul semi-eșec pe teren propriu, la Mediaș, remizând la scorul de 2-2 cu Ripensia Timișoara.

În etapa a 10-a, programată în jurul datei de 16 octombrie, peste două săptămâni, FC Hermannstadt are deplasare la Unirea Dej.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-pierde-primele-puncte-pe-teren-propriu-dupa-2-2-cu-ripensia-timisorenii-puteau-da-lovitura-pe-final-19203604

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-primit-unda-verde-pentru-intrarea-in-insolventa-cum-poate-fi-intoarsa-decizia-datorii-pe-care-le-are-clubul-sibian-si-administrator-judiciar-stabilit-19203496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-ripensia-se-joaca-de-la-ora-1600-sibienii-au-sansa-sa-treaca-pe-primul-loc-19203503

Ovidiu BOICA 01 Oct. 2021, 20:47 Liga 2
Pe aceeași temă