Suporterii Farului vor răspunsuri de la Nedelcu despre situația dezastruoasă din play-off. „Bursa zvonurilor vorbește inclusiv de desființarea echipei și înființarea uneia noi”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2016, 14:35 Liga 2

Situația tensionată de la FC Farul, echipă umilită pe teren în primele două meciuri din turneul play-off și măcinată de scandaluri interne, a generat și o reacție a suporterilor. Fanii „marinarilor” din Peluza Sud și Tribuna B au trimis un comunicat în cinci puncte, în care arată că nu pot rămâne indiferenți la situația actuală, cerând lămuriri despre negocierile pentru preluarea clubului și o întâlnire, cât mai rapidă, „între cei care doresc binele Farului”, de la care să nu lipsească o delegație a suporterilor.

„În lumina celor petrecute la club și a celor două rezultate dezastruoase din play-off, nu putem rămâne indiferenți. Dacă acum două săptămâni făceam calcule pentru promovare, acum ne vedem nevoiți să discutăm de Farul ca de cea mai slabă echipă din competiție, cu un golaveraj 0-10. Pe lângă planul sportiv, ne confruntăm și cu o senzație de incertitudine, care contribuie negativ la evoluția echipei. Actualul patron pare să nu mai aibă resurse tocmai acum, când era cel mai important să avem stabilitate. Antrenorul se întâlnește pe ascuns cu potențialii investitori, iar bursa zvonurilor vorbește inclusiv de desființarea echipei și înființarea uneia noi, după modelul CSMS Iași sau CSU Craiova. Simboluri ale FC Farul sunt batjocorite și marginalizate, iar jucători care au «cărat» echipa în spate sunt dați afară pentru incompetența altora”, se arată în deschiderea comunicatului.

„Nu vom susține niciodată altă echipă”

Fanii Farului au transmis că de susținerea lor se va bucura doar FC Farul, în forma sa actuală, nu și alte structuri, chiar dacă ar avea elemente de identificare „alb-albastre”. „Nu vom susține niciodată altă echipă în afară de cea pe care o susținem și în prezent! Indiferent dacă va purta același nume și chiar dacă s-ar obține sigla și palmaresul. Nu ne deranjează implicarea în diferite proiecte ce vizează dezvoltarea sportului în general și a fotbalului în special, dar fără să fie afectat clubul Farul”, spun fanii.

„Ne-am ținut de cuvânt mereu”

Susținătorii „marinarilor” reafirmă că, și în continuare, vor recurge la toate mijloacele, ca și până acum, pentru a ajuta clubul. „Am demonstrat în mai multe rânduri că iubim această echipă mai presus decât niște suporteri obișnuiți. Nu ne-am limitat doar la a-i susține pe jucători la meciuri, ci am contribuit după posibilități și la menținerea clubului pe linia de plutire. Marșul organizat în anul 2009 a dus la renunțarea d-lui Bosînceanu la datoria pe care o avea de recuperat de la Farul. Campaniile de redistribuire a 2% din impozit și celelalte donații (în special cele din 2013) au reprezentat contribuții importante pentru organizarea unor partide și pentru soluționarea unor probleme administrative. Inclusiv sâmbătă, 16 aprilie, în ciuda rezultatului catastrofal cu Dunărea Călărași, am rămas la stadion și am făcut ecologizarea pe care am anunțat-o. Și ne-am ținut de cuvânt mereu. Ne-am dat banii, timpul, dragostea și chiar și sângele pentru acest club și o vom face și de acum încolo”, se precizează în comunicat.

Giani Nedelcu să rămână, dar să aducă lămuriri

Referitor la patronul FC Farul, Giani Nedelcu, suporterii nu doresc ca acesta să fie îndepărtat de la club, dar sunt necesare lămuriri din partea sa în ce privește anunțatele intenții de preluare a clubului de mai mulți oameni de afaceri din Constanța, în numele cărora a vorbit fostul arbitru Constantin Frățilă. „Nu îl agreăm pe dl. Giani Nedelcu, dar nici nu dorim să fie îndepărtat de la club. A fost singurul care în ultimii ani a sprijinit echipa și, în mare măsură, supraviețuirea și ascensiunea de acum a Farului i se datorează. Dar îi solicităm să renunțe la orgolii, să iasă public și să declare la ce negocieri a participat, ce i s-a propus și ce a solicitat de la potențialii investitori”, precizează suporterii.

Dați cărțile pe față!

Fanii „marinarilor” spun că sunt gata să contribuie la coalizarea „tuturor celor care doresc binele Farului”, după ce, în trecut, au mai acționat ca mediatori. „Ne-am săturat de zvonuri! Dacă se dorește cu adevărat o implicare la clubul Farul, de ce nu se întâlnesc părțile implicate? Și cât mai curând! Și cât se poate de public! Ne dorim să fie date cărțile pe față. Așa cum în trecut am acționat ca mediatori între conducere și jucători, putem să contribuim și la coalizarea tuturor celor care doresc binele Farului. Când Gh. Hagi a dorit să-și mute echipa pe stadionul «Farul», am fost consultați și noi, pentru că era o decizie cu impact asupra ambelor părți. Acum ne vedem ignorați, iar această situație nu poate crea decât o percepție negativă, pentru că fiecare parte are propria versiune, iar versiunile niciodată nu coincid”, se mai arată în comunicat.

Invitație publică la dialog

Fanii Farului vor, cât mai repede, o întâlnire între „cei care doresc binele Farului”. „Mai demult, am realizat o coregrafie simplă, cu mesajul «Constantinescu, Bosînceanu, Nedelcu, întâlniți-vă pentru binele Farului!». Era și este exact același mesaj pe care dorim să-l transmitem și acum! Invităm public la un dialog pe toți cei care doresc binele Farului! Și solicităm ca la discuții să participe și o delegație formată din suporteri fariști. Nu există fotbal fără suporteri și ne dorim să participăm la luarea oricărei decizii ce vizează viitorul clubului Farul! Întâlniți-vă cât mai curând dacă doriți binele Farului! Și faceți-o public!”, se precizează în încheierea comunicatului.

Precizările lui Ilie Stan

Vizavi de referirea care se face la el, cum că „se întâlnește pe ascuns cu potențialii investitori”, antrenorul principal al FC Farul, Ilie Stan, a negat această informație, aducând lămuriri: „Este adevărat, m-am întâlnit (o singură dată) cu Constantin Frățilă, dar întâmplător, nu pe ascuns, chiar atunci când am venit la Constanța. M-am cazat la un hotel, iar dânsul era acolo. M-a văzut și ne-am salutat, că ne știm de foarte mult timp, eram jucător când el arbitra. Din vorbă în vorbă, mi-a spus că sunt mai mulți oameni care vor să ia Farul. Ar fi bine, am zis, dar nu e treaba mea, eu am venit la Constanța să antrenez. Ulterior, m-a sunat să-mi spună că a fost la un meci la Farul, cel cu ACS Berceni, că nu mai fusese de mult, și a văzut echipa, trebuind să se întâlnească apoi cu Giani Nedelcu, dar ce s-a mai întâmplat nu știu, întrucât, repet, nu e treaba mea”.

În ce-i privește pe cei cinci fotbaliști care au părăsit cantonamentul înainte de meciul cu Dunărea Călărași, contractul lui Florin Popa se reziliază, iar Tigoianu, Valentin Munteanu, Murgoci și Pungă vor fi amendați cu 50% din valoarea contractelor.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 19 Apr. 2016, 14:35 Liga 2
Pe aceeași temă