Suporterii echipei ASU Politehnica se implică activ în sprijinirea cadrelor medicale în perioada pandemiei de coronavirus. Modul în care dau o mână de ajutor

Anda DELIU 13 Apr. 2020, 18:37 Liga 2
Suporterii echipei ASU Politehnica se implică activ în sprijinirea cadrelor medicale în perioada pandemiei de coronavirus. Modul în care dau o mână de ajutor

Galeria echipei ASU Politehnica Timișoara trăiește de o lună fără fotbal și fără jocurile favoriților, dar încearcă să își mobilizeze constructiv energia pe timpul pandemiei. După ce membrii CVUCS au fost îndemnați să sprijine vârstnicii, pentru care să facă voluntar cumpărături, acum clubul bănățean împarte și donează viziere pentru cadrele medicale.

Acum, cei din Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria împart vizierele făcute de MApN. ”Politehnica Timișoara continuă seria de acțiuni menite să susțină lupta din prima linie pe care o poartă medicii noștri în aceste zile. Cu sprijinul voluntarilor Druckeria am inițiat o campanie de distribuire de viziere profesionale de protecție medicilor de familie și din centrele de permanență din Timișoara și județ. Scutul facial RO Shield este fabricat în București și e avizat medical de către Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare și Ecologie din cadrul Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro. Până acum au fost distribuite peste 2000 de astfel de echipamente în multe unități sanitare din țară”, se arată pe pagina echipei ASU Poli.

Au donat bani pentru alte viziere, fabricate de un timișorean

După derby-ul virtual cu Rapid, Poli a strâns 4.850 de lei, bani din care s-au făcut 12.000 de viziere pentru Spitalul CFR Timișoara și Spitalul Municipal Lugoj, două din cele trei spitale-suport din județul Timiș.

”Am hotărât astfel ca fondurile obținute în urma evenimentului Politehnica Timișoara v. Rapid București / amical caritabil să fie redirecționate către inițiativa lui Ivănescu Cosmin Alin, un om care și-a petrecut ultima perioadă la etajul Gării de Nord, în expoziția de trenulețe pe care a construit-o acolo, și care acum a fost transformată în atelier de producție pentru viziere de protecție destinate personalului medical din linia întâi. În acest mod mii de viziere au luat drumul spitalelor din Timișoara și din județ în ultimele zile, iar noi am hotărât să susținem producția acestor materiale indispensabile celor care luptă pe frontul medical în aceste zile”, au mai anunțat alb-violeții acum câteva zile.

Trebuie spus că vizierele sunt foarte importante în protejarea unui cadru medical de contactarea coronavirusului. Așa cum este necesar halatul, masca, de preferbail FPP3, boneta și botoșeii medicali, și viziera are un rol vital. S-a dovedit medical că noul virus care a provocat atâtea decese la nivel mondial pătrunde în corp și prin ochi.

Anda DELIU 13 Apr. 2020, 18:37 Liga 2
Pe aceeași temă