Meciul virtual dintre ASU Politehnica și Rapid a strâns mai degrabă vizualizări decât donații. Clubul timișorean s-a decis să facă altceva cu banii strânși

Anda DELIU 07 Apr. 2020, 10:51 Liga 2
Meciul virtual dintre ASU Politehnica și Rapid a strâns mai degrabă vizualizări decât donații. Clubul timișorean s-a decis să facă altceva cu banii strânși

Duminică seara, la inițiativa timișorenilor, ASU Politehnica și Rapid s-au duelat în celebrul joc FIFA, cu două partide, în scop caritabil. S-au vândut destul de puține bilete, puțin peste 300, dar orice sumă contează în lupta cu coronavirusul. Clubul bănățean nu va mai trimite banii la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, așa cum era planificat inițial, deoarece unitatea spitalicească a beneficiat de multe donații în ultima perioadă.

Cele două echipe de gameri, fani ai celor două cluburi cu galerii înfrățite, au jucat duminică seară două meciuri de FIFA Pro Clubs. ASU Poli a avut echipa din actualul sezon, de la meciul din februarie de pe teren cu giuleștenii (încheiat la egalitate, scor 0-0), iar Rapid a utilizat echipa din finala Cupei României din 2007.

Primul joc s-a terminat 1-1, după un gol din penalty înscris de Mircea Axente în minutul 7 și altă reușită a lui Ionuț Mazilu din minutul 54. A urmat un 3-1 pentru rapidiști. Pentru timișoreni a marcat în jocul FIFA Alin Ignea, în minutul 29, iar pentru giuleșteni au punctat Mugurel Buga, în minutul 19, Ianis Zicu, minutul 23, și Ionuț Mazilu, în minutul 63.

Peste 9000 de vizualizări, 329 de bilete vândute

Meciurile au adunat peste 9000 de vizualizări, dar s-au vândut doar 329 de bilete, în valoare de 15 lei, pentru un total de 4935 de lei.

Clubul consideră că mai bine direcționează suma spre altă cauză, deoarece Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a adunat destul de mulți bani din donații.

”Datorită simplului fapt că Spitalul De Boli Infecțioase Victor Babeș este copleșit de donații din partea societății civile, am decis să susținem alte inițiative în lupta contra virusului COVID-19. În următoarele zile, după ce analizăm alternativele rămase, vom comunica unde am decis să redirecționăm suma strânsă. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!”, se arată pe pagina de Facebook a clubului.

Alții au avut mai mult succes

Anterior acestui meci, în FIFA s-au mai întâlnit, la final de martie, ”U” Cluj și Dinamo. Clubul ardelean spune că a vândut 4.418 de bilete, în valoare de 22.090 lei, donați Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj.

Rapid a mai avut meciuri și cu FC Argeș, cât și cu Petrolul. La al doilea joc, cu ploieștenii, giuleștenii au anunțat că au vândut 1394 de bilete, astfel încât au strâns 6970 de lei, bani pe care i-au donat către Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Fără a organiza vreun meci virtual, Ripensia strânge și ea bani pentru Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. După primele șase zile, clubul a trimis 50.000 de lei în contul spitalului situat foarte aproape se Stadionul Electrica.

Anda DELIU 07 Apr. 2020, 10:51 Liga 2
Pe aceeași temă