Suporterii, câștigul cel mare al Brașovului în noul sezon. „Au simțit că echipa este pe drumul cel bun”

Marius ANGHEL 31 Aug. 2016, 11:01 Liga 2
Suporterii, câștigul cel mare al Brașovului în noul sezon.**

Suporterii lui FC Brașov și-au întors fața către echipă. În ultimii ani, fanii „stegarilor” au renunțat să mai vină la Stadionul Tineretului, motivele fiind diverse și obiective: lipsa rezultatelor, lipsa perspectivelor de viitor, ostilitatea față de patronul Ioan Neculaie, dar și condițiile precare de la arena brașoveană. Încă de la primul meci al acestui sezon, cel de la Sfântu Gheorghe, fanii au făcut deplasarea în număr mare să-și susțină favoriții. Doar în galeria organizată, care a stat la peluză, au fost circa 150 de persoane, plus încă o sută de brașoveni care au preferat să stea în tribună. La primul meci oficial pe teren propriu, cel cu Juventus București, au fost prezenți circa 800 de suporteri.

„Avem mare nevoie de fani”

Numărul acestora aproape s-a dublat la meciul de duminică, cel cu Dunărea Călărași, când în tribune au fost prezenți circa 1.500 de spectatori.
„Am spus încă de la începutul sezonului că avem mare nevoie de fanii noștri mai mult ca niciodată. Am construit o echipă aproape de la zero și chiar nu este deloc ușor la început de drum. Când vezi tribunele goale, ce motivație mai poți avea ca jucător. Un meci de fotbal fără spectatori este ca o nuntă fără lăutari. Mă bucur din tot sufletul că suporterii au început să se întoarcă la stadion. Sunt convins că dacă vom câștiga la Ștefănești, la meciul cu UTA numărul fanilor prezenți în tribune va fi mult mai mare”, a spus antrenorul lui FC Brașov, Cornel Țălnar.

„Împreună cu fanii putem continua seria rezultatelor bune”

Și administratorul special al clubului, Vasile Dochița, este încântat de prezența numeroasă a suporterilor la meciurile „stegarilor”. „Fanii au simțit că echipa este pe drumul cel bun, au fost și rezultate peste așteptări. E foarte important să avem sprijinul suporterilor și mă bucur că aceștia revin lângă echipă. Vin meciuri grele, dar împreună cu fanii putem continua seria rezultatelor bune. Prețul biletelor este unul modic, tocmai în ideea ca toți brașovenii să-și poată permite să vină la stadion”, a precizat Dochița.

Fără Poverlovici la Ștefănești

„Stegarii” au revenit ieri seară la antrenamente după o zi liberă acordată de antrenorul Cornel Țălnar după meciul câștigat în fața celor de la Dunărea Călărași. Pentru meciul de duminică, de la Ștefănești, cu Unirea Tărlungeni, Țălnar nu va putea conta pe serviciile căpitanului Andrei Poverlovici, suspendat pentru cele patru cartonașe galbene acumulate în primele patru etape. Variante pentru înlocuirea lui Poverlovici la acest meci ar fi Daniel Ciobanu, cel care a jucat în meciul cu Juventus București, atunci când Ioan Șerban a fost suspendat, dar și Florin Cordoș, care va fi legitimat la FRF cel târziu joi. Cum până acum Potecu nu a primit nicio șansă de la stafful tehnic, sunt slabe speranțe că fundașul brașovean va fi titularizat în acest meci, mai ales că se vehiculează varianta împrumutului jucătorului la o altă echipă.

Codoban a fost externat

Operat de colecistită acută, săptămâna trecută la Spitalul Sf. Constantin, mijlocașul Claudiu Codoban a fost externat luni. Fotbalistul a slăbit circa 7 kilograme, extrem de mult ținând cont că acesta nu avea probleme cu greutatea. „Medicul mi-a spus că în maxim trei săptămâni voi putea reveni la antrenamente. Acum mă simt slăbit, dar încet, încet mă voi pune pe picioare”, a spus Codoboan.

Cum costurile cu intervenția chirurgicală și spitalizarea s-au ridicat la circa 2.000 de euro, se pare că fotbalistul va fi ajutat de club. „Voi trimite factura de la spital la Marian Brescan și nu cred că vor fi probleme. Cel mai important este că fotbalistul este bine și că nu au apărut complicații”, a spus Vasile Dochița, administratorul special al FC Brașov.

Test cu Al-Shamal Sports Club

Altfel, pentru o evaluare cât mai corectă a lotului, dar și pentru pregătirea meciului de duminică, din campionat, de la Ștefănești, cu Unirea Tărlungeni, cei de la FC Brașov vor juca, astăzi, de la ora 11.00, pe Stadionul Tineretului, un meci amical cu Al-Shamal Sports Club, formație de liga secundă din Qatar, antrenată de Ilie Stan. Amicalul dintre cele două echipe ar fi trebuit să aibă loc săptămâna trecută, însă cei doi antrenori, Țălnar, respectiv Ilie Stan, nu au ajuns atunci la un acord pentru ziua disputării întâlnirii. „Vom folosi acest test pentru a vedea la lucru toți jucătorii din lot. Sunt câțiva jucători care nu au jucat deloc, alții sunt în urmă cu pregătirea… În acest moment cred că echipa se află doar la 30 la sută din potențial”, a declarat Paul Enache, managerul lui FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 31 Aug. 2016, 11:01 Liga 2
Pe aceeași temă