”Sunt două puncte mari pierdute. Meritam să câștigăm.” Dan Alexa nu și-a ascuns dezamăgirea după egalul Rapidului cu CS Mioveni. Antrenorul e nemulțumit de faza de atac: ”Am ratat inexplicabil”

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 07 Jul. 2020, 22:48 Actualizat: 08 Jul. 2020, 00:44 Liga 2

Rapid a debutat în play-off-ul din Liga 2 cu un egal, 0-0 cu CS Mioveni. Giuleștenii au jucat pentru mai bine de 30 de minute cu un om în plus, iar tocmai din acest motiv, la finalul meciului, antrenorul Dan Alexa s-a declarat destul de nemulțumit de faptul că nu au fost luate cele trei puncte. A precizat la finalul confruntării desfășurate pe stadionul Orășenesc din Mioveni că jucătorii săi au arătat bine pe durata întregului meci, dar că nu au reușit să găsească drumul spre gol.

Dan Alexa: ”Am încercat cu doi atacanți din minutul 60, dar jocul nostru tot a suferit”

După eliminarea lui Raul Costin din minutul 57, Dan Alexa a încercat să schimbe jocul pe faza de atac, prin introducerea a doi atacanți. Rapid a început partida fără vârfuri, pentru că sunt ceva probleme în zona respectivă. Brighton Labeau s-a întors târziu în România, în timp ce Valentin Alexandru a fost pentru mult timp accidentat, iar Alexa a declarat că nu a vrut să forțeze.

”Ca și manieră de joc, am dominat Mioveniul. Am ratat câteva ocazii mari de gol, în care puteam închide jocul. Le-am și spus jucătorilor în vestiar că dacă am fi avut jocuri mai multe nu-mi făceam probleme, pentru că echipa chiar a avut dinamică, a avut situații. Ultima decizie a fost greșită de foarte multe ori, iar pe finalul meciului puteam să pierdem. Dar consider că sunt două puncte mari pierdute, pentru că din punctul de vedere al ocaziilor meritam să câștigăm. Mioveni e o echipă care se apără foarte bine, foarte exact, se apără cu nouă jucători.  

Am început fără atacant, pentru că Labeau a venit foarte târziu în România, iar Vali Alexandru a fost accidentat o lungă perioadă de timp. Am jucat în toate meciurile de pregătire fără atacant. Am încercat cu doi atacanți din minutul 60, dar jocul nostru tot a suferit. M-au nemulțumit deciziile luate. Am adus baloane de multe ori lângă careu, dar nu am reușit să facem diferența acolo, iar când am făcut-o am ratat inexplicabil”, a declarat Dan Alexa la microfonul DigiSport, la finalul partidei de la Mioveni.

Cătălin Hlistei a fost cel mai avansat jucător al Rapidului în mare parte a jocului cu CS Mioveni, iar la fazele fixe Facundo Mallo urca în careul argeșenilor pentru a crea superioritate. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Dan Alexa: ”Păcat că sunt doar cinci jocuri, pentru că Rapidul a arătat azi bine spre foarte bine” 

În ceea ce privește meciurile următoare, antrenorul Rapidului a precizat că nu mai are ce să lucreze în afară de partea mentală. Pentru următoarea etapă, cu Petrolul, va lucra la moralul fotbaliștilor, pentru că Rapid este nevoită să câștige pentru a ține aproape de primele două locuri.

”Toate meciurile sunt ca o finală. Și cel de azi, și cel cu Petrolul, și cel cu Piteștiul. Păcat că sunt doar cinci jocuri, pentru că Rapidul a arătat azi bine spre foarte bine. Toate echipele sunt acolo. UTA și Petrolul au un joc mai puțin, vedem ce se întâmplă acolo. Până sâmbătă nu am ce să mai schimb, vreau doar să le dau un plus de moral până la meciul de la Ploiești”, a încheiat Dan Alexa.

Dan Alexa s-a aflat la debutul ca antrenor la Rapid în meciul cu CS Mioveni, desfășurat în prima etapă a play-off-ului de promovare din Liga 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

În urma acestui rezultat de egalitate, Rapid a acumulat 20 de puncte și a urcat pe locul 5. A trecut de Petrolul, dar aceasta are un meci în minus, pentru că nu a jucat meciul din această primă etapă din play-off, din pricina cazurilor de COVID-19 depistate în rândul jucătorilor. În următoarele etape, Rapid se va deplasa la Ploiești, pentru duelul cu Petrolul, după care va primi vizita celor de la Campionii FC Argeș. În etapa a patra va juca pe teren advers cu UTA, după care va evolua în Regie contra lui Turris Oltul.

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 07 Jul. 2020, 22:48 Actualizat: 08 Jul. 2020, 00:44 Liga 2
Pe aceeași temă