Sucevenii forțează mâna autorităților

27 Jun. 2012, 13:13 Liga 2
Sucevenii forțează mâna autorităților

Un dialog al surzilor. Astfel ar putea fi denumita discutia legata de viitorul fotbalului sucevean, care s-a purtat la Consiliul Judetean. Patronii celor doua echipe locale, Rapid si Sporting, s-au intalnit luni seara cu primarul Ion Lungu, cu noul presedinte al CJ, Catalin Nechifor, si cu prefectul judetului Florin Sinescu.

Purtate timp de aproape o ora, discutiile nu au dus la niciun rezultat concret. Patronul gruparii ceferiste, Costel Bujorean, a prezentat autoritatilor locale situatia in care se afla in acest moment echipa, aratand ca, fara sprijin financiar de la bugetul local, aceasta nu va putea supravietui la nivelul esalonului secund.

Primaria Suceava, prin vocea primarului Ion Lungu a spus ca nu poate oferi mai mult decat a promis – 200.000 de lei – in vreme ce Consiliul Judetean, reprezentat de noul presedintele Catalin Nechifor, a explicat ca nu exista in acest moment o modalitate legala de a investi bani in activitatea fotbalistica de pe Areni, fiindca aceasta problema in fost pusa inca in discutia noilor membrii a deliberativului judetean.

Astfel, Costel Bujorean a transmis ca, daca nu se va asigura macar garantia finantarii in continuare de la bugetul local a activitatii echipei Rapid, aceasta nu va fi inscrisa in startul Ligii a 2-a. Bujorean a explicat ca este nevoie, pentru viitorul sezon competitional, de aproximativ 250.000 de lei noi, din care el este dispus sa achite circa 100.000 de lei, asteptandu-se ca restul sa vina din contributiile bugetelor locale.

„A fost o discutie preliminara, la modul ca administratia doreste sa sustina activitatea sportiva. Este vorba despre sustinerea echipei Rapid in esalonul secund cu fortele financiare pe care le avem la nivel de judet. Pe de alta parte, se doreste un parteneriat intre investitorii privati si administratiile locale – Consiliul Local Suceava si Consiliul Judetean. Nu s-a discutat cu hartiile pe masa. S-au emis pretentii de sprijin. De retinut ca nici Rapid si nici Sporting, nu sunt echipe ale municipiului Suceava, sunt echipe de fotbal private” a explicat prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu.

Gabriel Clim, presedintele Consiliului de Administratie al Asc Rapid, a detaliat modul in care s-a desfasurat intalnirea de luni seara de la Palatul Adminstrativ, la care ar fi trebuit sa se puna bazele unei intelegeri privind viitorul echipei proaspat promovata in Liga a 2-a. „Am avut la dispozitie cel mult 50 de minute. Am spus ca avem nevoie de 25 de miliarde de lei vechi, pentru a ne mentine in esalonul secund. Primaria sa dea 15 miliarde, iar 10 miliarde sa le puna la dispozitie finantatorii privati ai echipei. Trebuie fotbal la Suceava, tuturor le place fotbalul, dar in acest moment, singurul sprijin pe care primaria il ofera este de 2 miliarde de lei vechi. Presedintele CJ, Catalin Nechifor, a spus ca poate sa ne dea un raspuns pozitiv sau negativ in trei saptamani. Daca nu vom avea garantia ca vom primi macar o parte din sumele de care avem nevoie, nu vom inscrie echipa in campionat”, a spus Clim.

Miercurea viitoarea. Acesta este ultimatumul pe care autoritatile locale l-au primit din partea conducerii clubului Rapid Suceava. Pana pe data de 4 iulie, municipalitatea ar trebui sa ofere garantii ca va acorda gruparii „ceferiste” suma de 6 miliarde de lei cu care sa se descurce in turul Ligii a 2-a. In caz contrar: „Ne retragem echipa din campionat. Avem salarii restante la jucatori, nu mai putem continua, vom inchide portita si vom spune la revedere”, a mai spus presedintele clubului Rapid, Gabriel Clim.

Luni, 2 iulie, conducerea rapidistilor a programat reunirea lotului in vederea inceperii pregatirii de vara.

Sursa: Gazeta de Suceava

27 Jun. 2012, 13:13 Liga 2
Pe aceeași temă