Studenții își reiau pregătirile pe 29 iunie

21 Jun. 2009, 15:19 Liga 2
Studenții își reiau pregătirile** pe 29 iunie

Sportul Studențesc a încheiat un nou sezon dezamăgitor, clasându-se doar pe poziția a zecea. Formația din Regie, care an de an are ca obiectiv promovarea, nu s-a ridicat la nivelul pretențiilor. Timp de 20 de etape, alb-negrii au fost conduși de pe bancă de Adrian Falub, tehnicianul nereușind să elimine din jocul echipei sale greșelile personale, care au dus la pierderea unui număr important de puncte.
 

După despărțirea de Falub (antrenor care a promovat în Liga I cu Unirea Alba Iulia), situația nu s-a schimbat semnificativ în ceea ce privește rezultatele, însă cu Florin Motroc jocul Găștii Nebune a crescut în viteză și spectaculozitate. Tehnicianul a încercat să le redea jucătorilor pofta și motivația de a juca fotbal, însă concentrarea pe faza defensivă a rămas deficitară, echipa continuând să primească goluri decisive în urma unor erori copilărești. Eficiența atacanților a crescut semnificativ, Sportul marcând în medie 2 goluri pe meci, în ultimele 11 partide disputate, iar principala "gură de tun", Costin Curelea, a reușit să termine pe locul secund în topul marcatorilor, cu 12 reușite, după ce în tur nu se putea lăuda cu prea multe realizări. De asemenea, mijlocașul ofensiv Viorel Ferfelea, al doilea golgheter al Regiei, și-a trecut în cont 10 goluri.

Studenții au intrat, practic, în vacanță după meciul pierdut la Bacău cu 4-3, având asigurată, la masa verde, victoria în ultima etapă, când ar fi trebuit să primească, pe teren propriu, vizita Progresului.

Reunirea lotului, în vederea reluării pregătirilor, este programată pentru data de 29 iunie. Prima etapă a sezonului următor ar putea găsi mulți dintre fotbaliștii aflați sub contract cu Sportul Studențesc la alte formații, mai ales din Liga I. Unirea Urziceni a făcut deja o primă ofertă pentru Dacian Varga și Tiberiu Bălan, însă negocierile cu Vasile Șiman nu vor fi ușoare. De asemenea, este de așteptat ca cel puțin alți patru "studenți" să fie ofertați. Pentru Costin Curelea, Viorel Ferfelea, Cristian Irimia și Liviu Rusu există interes din partea altor grupări, cel puțin la nivel declarativ.

Sportul Studențesc nu duce lipsă de oferte. Adrian Falub vrea sub comandă sa, la Unirea Alba Iulia, o parte dintre foștii colaboratori, printre care și Roberto Berruero, însă conducerea alb-negrilor nu pare dispusă să se despartă de italian, mai ales că un preparator fizic competent nu e ușor de găsit.

Și în privința conducerii tehnice lucrurile se află în suspensie. Varianta cu Florin Motroc la timonă este la fel de probabilă ca și aceea a aducerii unui nou tehnician, ambele fiind luate în calcul. Indiferent de antrenorul care va fi instalat în funcție, acesta va avea nevoie de stabilitate la nivelul lotului pe care se va baza într-o competiție ce se anunță încă de pe acum extrem de dură, seria I urmând să fie compusă din formații puternice și cu ambiții mari: Farul Constanța, Gloria Buzău, CS Otopeni, Petrolul Ploiești, FCM Bacău, Dinamo II, Steaua II, Delta Tulcea, Dunărea Galați, FC Botoșani, Concordia Chiajna. Nici celelalte echipe nu trebuie desconsiderate, nici măcar noile promovate din Liga a III-a Victoria Brănești și CSM Râmnicu Sărat. Într-o astfel de companie și fără o pregătire riguroasă pentru performanță surprizele vor apare cu siguranță, mai ales cele neplăcute.

21 Jun. 2009, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă