Străinii rămân la Dinamo! Clauza ”secretă” pusă de conducere: ”Nu li se termină contractul, am avut grijă la începutul sezonului!” | EXCLUSIV

Străinii rămân la Dinamo! Clauza ”secretă” pusă de conducere: ”Nu li se termină contractul, am avut grijă la începutul sezonului!” | EXCLUSIV

Dinamo a învins categoric, 6-1, pe Campionii FC Argeș în turul barajului de promovare/retrogradare și este, în acest moment, cu un pas și jumătate înapoi în prima ligă.

Totuși, la final de iunie, există mai mulți jucători cărora le expiră înțelegerile cu clubul. Suporterii dinamoviști, însă, pot sta liniștiți în ceea ce-i privește pe străini.

ProSport a aflat că cei veniți după retrogradarea ”câinilor” în Liga 2 au o clauză în contract care le permite, odată cu eventuala promovare în prima ligă, să continue cu clubul alb-roșu.

Străinii continuă la Dinamo. Clauza care declanșează prelungirea contractului: ”Suntem asigurați!”

După succesul din manșa tur a barajului cu Argeș, Dinamo este cu un pas și jumătate înapoi în SuperLigă după doar un sezon de exil în Liga 2. Formația antrenată de Ovidiu Burcă trebuie să mai treacă de hopul returului de sâmbătă, 3 iunie, un meci care, la prima vedere, pare doar o formalitate.

Cu cine, însă, ar juca Dinamo pe prima scenă? Multora dintre fotbaliști le expiră înțelegerile cu formația alb-roșie și au fost puse, recent, mai multe semne de întrebare cu privire la acest aspect.

La finalul partidei cu Campionii FC Argeș, Vlad Iacob, administratorul special al ”câinilor”, a ținut să-i liniștească pe suporterii dinamoviști: ”Nu li se termină contractul. Am avut grijă la începutul sezonului să le trec clauze de prelungire în cazul promovării. Sunt mai mulți jucători, mai ales cei străini, dar și o parte din cei români. Suntem asigurați! Cei mai mulți dintre ei au pentru două sezoane. E posibil să primim oferte pentru unii dintre ei, dar le vom gestiona cum putem mai bine.”

ProSport a aflat că, cel puțin în contractele fotbaliștilor străini veniți după retrogradare, există o clauză prin care înțelegerea cu formația bucureșteană se prelungește automat pe încă 2 ani.

Pentru a continua la Dinamo era nevoie ca aceștia, în cazul unei reveniri pe prima scenă, să joace cel puțin 50 la sută din meciuri în eșalonul secund.

Lamine Ghezali, la mare căutare: ”Aș fi interesat de el!”

După o bună bucată de timp, fotbaliștii străini aduși la Dinamo au fost oameni de bază și au confirmat. Spaniolii rareori au lipsit de la mijloc, Dujmovic a fost trecut pe bancă doar din cauza regulii U19, pe când Lamine Ghezali este cel mai bun marcator al echipei.

  • 29 de meciuri, 11 goluri și 5 pase de gol a reușit, în acest sezon, atacantul trecut pe la Saint-Etienne, în Cupa României, Liga 2 și turul barajului de promovare/retrogradare.

Astfel, lui Filip Dujmovic (17 meciuri oficiale), Quentin Bena (18), Gorka Larrucea (24), Dani Iglesias (28) și Lamine Ghezali (28) li se vor extinde înțelegerile cu clubul, iar salariul va crește cu aproximativ 20 la sută.

Excepția este Gabriel de Moura. Brazilianul a jucat la Dinamo în prima ligă și s-a înțeles cu clubul înaintea venirii celor menționați mai sus. Fundașul dreapta a fost, însă, om de bază în angrenajul lui Ovidiu Burcă și este greu de crezut că, în cazul unei oferte de a continua în ”Ștefan cel Mare”, cele două părți nu s-ar înțelege.

Vestea aceasta este cu atât mai bună cu cât, din informațiile noastre, exista interes pentru anumiți fotbaliști. De exemplu, conform surselor ProSport, Daniel Oprița ar fi fost interesat de Lamine Ghezali. La fel și din partea Farului.

Contactat de ProSport, antrenorul Stelei a subliniat că și l-ar dori pe francez în Ghencea. ”Aș fi interesat de el, dar, momentan, nu s-a discutat nimic”, a declarat Daniel Oprița.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/neasumare-lasitate-sau-strategie-campionii-fc-arges-nu-organizeaza-la-pitesti-pe-propria-arena-returul-barajului-cu-dinamo-ci-merge-in-alt-oras-motivul-incredibil-invocat-19273469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-spune-milionarul-care-conform-lui-cristi-borcea-ar-putea-baga-2-3-milioane-de-euro-imediat-la-dinamo-eu-detin-o-firma-de-medicina-sportiva-si-furnizam-in-toata-lumea-19273459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nelut-rosu-entuziasmat-dupa-dinamo-campionii-fc-arges-19273401

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gica-hagi-a-pus-ochii-pe-golgheterul-lui-dinamo-lamine-ghezali-pe-lista-de-achizitii-a-farului-pentru-liga-campionilor-exclusiv-19273396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-6-1-cu-campionii-fc-arges-19273367

Pe aceeași temă