Gică Hagi a pus ochii pe golgheterul lui Dinamo! Lamine Ghezali, pe lista de achiziții a Farului pentru Liga Campionilor | EXCLUSIV

Gabriel IONIȚĂ 30 May. 2023, 15:52 Liga 2

Lamine Ghezali (23 de ani) este considerat cel mai bun jucător al lui Dinamo în acest sezon și ar putea fi subiectul unui transfer spectaculos la Farul Constanța, noua campioană a României.

Lamine Ghezali, pe lista de achiziții a Farului?

Din informațiile ProSport, Gheorghe Hagi, principalul acționar al clubului Farul și managerul primei echipe, ar fi pus ochii pe mijlocașul ofensiv al ”câinilor”, iar prestația avută de el în meciul de pe Arena Națională cu Campionii FC Argeș, câștigat de Dinamo cu scorul de 6-1 în turul barajului de promovare / menținere în Superliga, ar fi fost ultima dovadă de care ar fi avut nevoie pentru a se convinge că această mutare ar fi una de bun augur pentru echipa sa, care se pregătește deja pentru preliminariile sezonul viitor de Liga Campionilor.

În plus, faptul că Lamine Ghezali mai are doar un an de contract cu Dinamo, aspect confirmat chiar de unul dintre acționari, Andrei Nicolescu, la finalul meciului cu Argeș (deși conform altor surse francezul ar mai avea doi ani de contract, în cazul în care Dinamo promovează în acest sezon), ar putea face ca transferul său să se realizeze în schimbul unei sume mai mici decât în cazul în care ar fi avut o înțelegere mai de durată cu echipa alb-roșie, așa cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri.

Lamine Ghezali, dublă în meciul tur al barajului cu Campionii FC Argeș

Lamine Ghezali a avut o prestație excepțională în această partidă tur a barajului, în care a marcat două goluri și a oferit și două pase decisive, iar la final a atras atenția asupra faptului că el și coechipierii lui trebuie să rămână concentrați în perspectiva returului de la Pitești, de sâmbătă seară.

”Este o seară foarte bună pentru club, pentru noi. E important că acest mare club revine în prima ligă. Nu știu dacă e cel mai bun meci al carierei mele, dar a fost un meci foarte important. Suntem la un pas de promovare. Următorul meci este cel mai important.

Trebuie să rămânem concentrați, ei au jucători buni, e o echipă bună, meciul următor poate fi unul diferit. Trebuie să jucăm la fel ca azi. Nu suntem deja promovați! Ok, am câștigat cu 6-1, dar este doar un pas. Trebuie să fim și mai buni în meciul următor, să rămânem 200 la sută concentrați. Mergem acolo (n.r. – la Pitești) să câștigăm.

Când joci pe un asemenea stadion, cu asemenea suporteri, e minunat. Mulțumesc tuturor fanilor. Avem nevoie de ei să ajungem înapoi în prima ligă. Am regăsit plăcerea de a juca fotbal aici la Dinamo. Vrem să vină toți fanii alături de noi la Pitești!”, a spus Lamine Ghezali la finalul partidei de pe Arena Națională.

Ghezali, golgheterul ”câinilor” în acest sezon

Lamine Ghezali împlinește în data de 6 iulie 24 de ani, iar în cariera sa a evoluat în mare parte pentru Saint-Etienne II, dar a prins și 8 meciuri pentru prima echipă a acestui club, în prima ligă franceză. A mai evoluat la Chateauroux II și Chateauroux, Lyon La Duchere și Lyon La Duchere II, în ligile inferioare are țării sale natale.

La Dinamo a ajuns în vara trecută, la începutul sezonului de Liga 2, iar din cele 29 de partide a fost utilizat de Ovidiu Burcă în 24, de 20 de ori ca titular și a marcat 9 goluri, fiind golgheterul echipei. A fost utilizat și în Cupa României, în 4 jocuri și a înscris 1 gol, iar în turul barajului cu Argeșul a evoluat până în minutul 88 și a înscris 2 goluri.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/1-6-cu-dinamo-nu-l-ingenuncheaza-pe-bogdan-vintila-le-a-iesit-tot-un-accident-pe-care-nu-si-l-dorea-nimeni-antrenorul-argesului-ramane-optimist-ca-echipa-sa-ramane-in-superliga-19273383

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-unul-dintre-eroii-lui-dinamo-din-meciul-tur-cu-argesul-a-contribuit-la-patru-dintre-cele-sase-goluri-insa-nu-se-hazardeaza-nimeni-nu-se-gandeste-ca-am-promovat-cele-19273379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-6-1-cu-campionii-fc-arges-19273367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andreias-calcan-in-lacrimi-dupa-ce-argesul-a-fost-umilit-de-dinamo-poate-colegii-mei-stranieri-pot-sa-va-spuna-mai-multe-stafful-conducerea-sa-vina-si-ei-sa-vorbeasca-19273364

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gentea-reactie-furioasa-dupa-masacrul-de-la-dinamo-arges-6-1-primarul-pitestiului-nu-mai-vrea-sa-auda-de-echipa-la-care-a-fost-presedinte-voi-renunta-si-ma-voi-19273333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-campionii-fc-arges-se-joaca-de-la-ora-2000-in-barajului-pentru-prima-liga-echipele-de-start-19273190

Gabriel IONIȚĂ 30 May. 2023, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă