„Stegarii” sunt îngrijorați de soarta clubului. Viitorul Brașovului depinde de decizia de miercuri a Tribunalului: „O vom aștepta cu sufletul la gură”

Marius ANGHEL 07 Feb. 2017, 10:56 Liga 2

„Stegarii” au revenit, ieri, la antrenamente după cele două zile libere acordate de antrenorul Cornel Țălnar la finalul cantonamentului din Poiana Brașov. Cum era de așteptat, decizia Curții de Apel Brașov, prin care Top Expert SPRL nu mai poate repune în termen planul de reorganizare, a stârnit îngrijorare în vestiar, mai ales că miercuri, la Tribunalul Brașov, este programat un termen de care poate depinde viitorul clubului brașovean.

Înaintea primului antrenament din această săptămână, cei doi oficiali ai clubului, Alexandru Cosmin Gheorghe (administratorul judiciar) și Vasile Dochița (administratorul special) au ținut să discute cu jucătorii și antrenorii și le-au prezentat situația din acest moment a clubului. „Am discutat cu jucătorii și antrenorii, le-am spus care este situația, noi sperăm ca miercuri să avem parte de vești bune de la Tribunalul Brașov. Important este ca echipa să continue pregătirea”, a spus Dochița.

„FC Brașov merită o șansă de redresare”

Și antrenorul Cornel Țălnar își pune mari speranțe într-o decizie favorabilă a Tribunalului Brașov. „Le-am spus și jucătorilor că cel mai important lucru în acestă perioadă este să continuăm pregătirea. Am făcut un cantonament foarte bun în Poiana Brașov, dar nu este suficient. Cu toții ne punem mari speranțe într-o decizie favorabilă a Tribunalului Brașov. Am luat legătura cu Vali Gheorghiță, cel care a lucrat la planul de reorganizare al lui Dinamo și a spus că ne poate ajuta să întocmim un plan de reorganizare realist. Pentru acest lucru eu spun că FC Brașov merită o șansă de redresare. Chiar nu văd cine ar câștiga din falimentul FC Brașov? Să mai dispară un club de tradiție în fotbalul românesc ar fi o adevărată dramă”, a spus Țălnar.

„Așteptăm cu sufletul la gură decizia Tribunalului”

Chiar dacă incertitudinea este cuvântul de ordine la FC Brașov, jucătorii nici nu concep varianta de coșmar, aceea a declarării falimentului. „În campionat suntem în grafic, avem un grup bun care a dovedit că se poate bate la promovare. E normal ca după ultimele evenimente să fim cu toții afectați, dar sper din tot sufletul să avem parte de vești bune de la Tribunal. Eu joc de la 7 ani la acest club și refuz să cred că un club de anvergura FC Brașov poate fi băgat în faliment. Trebuie să credem cu toții în salvarea clubului, astfel că vom aștepta cu sufletul la gură decizia Tribunalului Brașov”, a spus Florin Iacob, căpitanul „stegarilor”.

Un alt lider al vestiarului, Andrei Poverlovici, speră ca situația de la FC Brașov să se clarifice. „Este o stare de tensiune, pentru că în acest moment nu știm clar ce ne rezervă viitorul. Cu toții ne dorim ca echipa să continue activitatea, iar în vară să putem sărbători o eventuală promovare atât de mult dorită de toți brașovenii. Falimentul FC Brașov ar fi un adevărat dezastru, o lovitură pentru tot sportul brașovean. Important este ca lucrurile să fie clare, să știm pe ce ne bazăm”, a comentat Andrei Poverlovici.

La antrenamentul de ieri a participat și atacantul Romeo Surdu.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 07 Feb. 2017, 10:56 Liga 2
Pe aceeași temă