Diego Alupoaie și Andrei Poverlovici, profi de 10 la Brașov! Cei doi foști fotbaliști la FC Brașov au promovat cu brio examenul de titularizare

Adi MARICA 04 Aug. 2023, 17:36 Special
Diego Alupoaie și Andrei Poverlovici, profi de 10 la Brașov! Cei doi foști fotbaliști la FC Brașov au promovat cu brio examenul de titularizare

Într-o perioadă în care tinerii jucători de fotbal nu pun preț pe educație, Diego Alupoaie și Andrei Poverlovici contrazic percepția că fotbaliștii nu au nicio treabă cu școala.

În această vară, cei doi, absolvenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Transilvania” din Brașov, s-au prezentat la examenul de titularizare în învățământ.

Nu doar că au trecut cu bine peste examene, dar cei doi au fost de 10! Mai bine zis, Diego Alupoaie a obținut nota 10 la examenul de titularizare, iar Poverlovici a fost al doilea pe județul Brașov, cu media 9,90!

Diego de 10!

În spatele acestor note sunt sute de ore de studiu și mult stres. Poveștește Diego Alupoaie (24 de ani), jucător la Olimpic Cetate Râșnov, în Liga 3.

”A fost greu. Chiar am stat o lună și jumătate să învăț ore în șir în fiecare zi. Pentru mine pot spune că a fost mai ușor să învăț, pentru că eu vin direct din facultate și am trecut și prin materiile respective. În schimb, pentru ”Pove” a fost mai dificil, el a terminat facultatea cu mulți ani în urmă și s-a apucat serios să învețe încă din luna februarie. Pe partea de teorie chiar mă așteptam să iau nota maximă, dar diferența se făcea la exerciții. Se pare că am fost inspirat și a ieșit bine. Mama se aștepta să iau o notă bună la titularizare, știa cât am învățat în facultate, am avut bursă și mereu am avut medii bune în fiecare an, peste 9.50. Pentru mine a fost un an bun, cu multe împliniri și satisfacții”, spune Alupoaie.

De ce profesor de sport? ”Eu am specializarea fotbal din facultate, dar am vrut să încerc și ca profesor, să lucrez cu copii în școală și să îi pot modela pentru sport. Îmi place să lucrez cu copii. Și acasă am verișori cu care mă joc de fiecare dată când am timp liber. Fotbal și școală, eu spun că îmbin utilul cu plăcutul. Meseria de profesor este plăcută, iar la Cetate Râșnov avem o echipă de profesori începând cu antrenorul Petre Lucian și cu Sorin Marin”, a spus Diego Alupoaie.

De unde Diego? Nu de la celebrul Diego Maradona, ci din telenovele! ”Mama mi-a pus numele Diego pentru că urmărea telenovele. Mama m-a susținut mereu și cu fotbalul, în schimb tata nu e cu fotbalul, nici la meciuri nu vine, pentru că se teme să mă vadă accidentat”, a spus profesorul Diego Alupoaie, care este încă fotbalist activ.

A terminat Facultatea de Educație Fizică Sport din cadrul Universității ”Transilvania” din Brașov în 2020, după care a făcut doi ani de Master. Diego a început fotbalul la juniorii de la FC Brașov, după care la seniori a jucat la FC Brașov, AFC Hărman, Olimpic Cetate Râșnov și Corona Brașov.

Familia, echipa din spatele lui ”Pove”

Andrei Poverlovici (37 de ani) spune că a început să învețe cu adevărat pentru examen începând din luna februarie. Cu un program spartan. ”Examenul a fost foarte dificil, doar cei care au trecut prin el știu despre ce este vorba. Am început să învăț din februarie. La început câte cinci zile pe săptămână, asta după ce dimineața mergeam la școală, unde am lucrat ca profesor suplinitor. Cam de la ora 13:00 și până la 16:30, când o luam pe Sofia de la grădiniță. Apoi, mai prindeam o oră de învățat în mașină, când o duceam la dansuri. A fost extrem de obositor, astfel că înainte cu o lună și jumătate de examen am dus-o pe Natalia la socrii mei. În timp ce Sofia era la grădiniță la Brașov, eu aveam timp să învăț și dimineața. Familia m-a susținut în toată această perioadă. Pot spune că am avut în spate o adevărată echipă, cum au Simona Halep sau David Popovici! Soția, fetele, socrii mei și tata, mai aveam nevoie de un nutriționist și de un preparator fizic și ajungeam la Olimpiadă. Modelul meu ca ambiție pentru acest examen a fost Sorin Marin, fostul meu coleg de la Cetate Râșnov, cel care a luat și el examenul acum câțiva ani tot cu notă mare. Am sperat și am visat să iau notă mare la titularizare, dar nu credeam că voi obține 9.90. Când am aflat nota, toate eforturile au meritat și am sărbătorit pe măsură. Doamna directoare de la școala unde lucrez m-a anunțat ce notă am luat. «Nu știam ce tocilar am aici», mi-a spus. Nici eu!”, a spus Poverlovici.

Cupa Transilvania, primul trofeu ca profesor pentru Poverlovici

Andrei Poverlovici a spus adio carierei de fotbalist în 2022. ”Anul trecut am renunțat la cariera de fotbalist. Îmi era greu să joc la Râșnov, să lucrez la școală ca profesor suplinitor și să am timp și de cei doi copii ai mei, Sofia și Natalia. Nu mai aveam timp nici să respir și mi-am da seama că viitorul meu nu e în fotbal. Aveam nevoie de o meserie sigură și am luat decizia să renunț la fotbal. Din vara trecută nici nu am mai jucat fotbal. Ajunsesem la saturație, mă confruntasem cu multe accidentări în ultimul an și eram de-a dreptul epuizat. Am mai jucat tenis cu piciorul și volei la școală cu colegii mei”, a spus Poverlovici, care a câștigat și primul trofeu ca profesor sport: ”Am participat cu elevii mei la Cupa Transilvania pentru clasele 1-4. Am câștigat detașat competiția județeană. În fiecare vineri făceam un antrenament cu elevii, îi învățam cum să stea în teren, cum să joace și rezultatul s-a văzut.”

Poverlovici a absolvit facultatea în 2008, tot la Brașov, iar în 2011 a terminat Masterul. A jucat la FC Brașov (Liga 1 și Liga 2), Unirea Alba Iulia ( Liga 2 și Liga 1), Victoria Branești (Liga 1), FC Botoșani (Liga 2 și Liga 1), Corona Brașov (Liga 1), FC Voluntari (Liga 2 și Liga 1), AFC Hărman (Liga 3), SR Brașov (Liga 4 și Liga 3) și Olimpic Cetate Râșnov (Liga 3).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/marian-ivan-si-mugurel-buga-si-au-deschis-o-scoala-de-atacanti-19278728

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-programata-in-cupa-romaniei-ca-echipa-de-liga-3-19278823

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-2-al-cupei-romaniei-19278800

https://liga2.prosport.ro/liga-3/andrei-poverlovici-a-pus-punct-carierei-de-fotbalist-toata-viata-mea-s-a-invartit-in-jurul-fotbalului-acum-nu-duc-dorul-de-fotbal-fostul-fundas-al-mai-multor-echipe-pentru-care-a-19234833

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-l-a-motivat-pe-andrei-baciu-sa-continue-in-arbitraj-19278673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-fotbalisti-romani-din-liga-2-au-mers-in-spania-pentru-a-juca-la-echipa-unui-milionar-prieten-cu-giovanni-becali-cum-au-fost-ademeniti-cat-au-primit-si-cum-totul-s-a-transformat-intr-o-excursie-19278643

Adi MARICA 04 Aug. 2023, 17:36 Special
Pe aceeași temă