„Stegarii” sunt cu ochii pe lider și arbitraje. „La Juventus este în conducere un om care are un rol decisiv în Liga a 2-a”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2016, 17:55 Liga 2

Lupta pentru promovare s-a încins, iar cea mai câștigată echipă pare a fi în acest moment Juventus București, grupare condusă de Gheorghe Chivorchian. Culmea, singurul pas greșit al echipei bucureștene a fost chiar la Brașov în etapa a 2-a. Dacă în prima parte a turului, mai mulți oficiali ai cluburilor din Liga a 2-a afirmau că FC Brașov este avantajată de arbitraje, acum rolurile s-au schimbat radical, iar Juventus este echipa aflată pe val la nivel de influență.

Concret, arbitrajele de care are parte echipa din Colentina în ultimul timp stârnește controverse. În meciul de la Sfântu Gheorghe, încheiat la egalitate, scor 0-0, celor de la Sepsi li s-a refuzat un penalti clar în ultimele minute. Etapa trecută, Juventus București s-a impus în meciul de la Balotești cu 2-0, însă un rol decisiv l-a avut arbitrul Dumitrică Omar Cristian, din Craiova, cel care a acordat un penalti trupei lui Chivorchian de tot râsul în minutul 61 al meciului, la scorul de 0-0.

„A bătut vântul și a căzut spicul!”

Antrenorul „stegarilor”, Cornel Țălnar, a comentat în stilul său caracteristic arbitrajele de care are parte Juventus București în acest sezon. „Am auzit că în meciul de la Balotești a bătut vântul și a căzut spicul și s-a dat penalti. Fiecare echipă își pregătește parcursul cum dorește, dar cei de la Juventus București au un om în conducere care are un rol decisiv în fotbalul românesc în Liga a 2-a”, a spus Țălnar, care a evitat să-i pronunțe numele lui Gheorghe Chivorchian.

Totul pentru victorie cu Metalul

Referitor la meciul cu Metalul Reșița, care se va disputa sâmbătă, de la ora 11:00, pe Stadionul Tineretului, Cornel Țălnar își ține în priză jucătorii. „La prima vedere pare un meci ușor cu Metalul Reșița, însă după ultimele lor rezultate trebuie să ne dea de gândit și să tratăm foarte serios acest joc. Noi, după 12 partide în care nu am cunoscut înfrângerea în campionat a venit momentul Brăila. Culmea, a fost cel mai ușor duel, pentru că brăilenii nu ne-au pus niciun fel de probleme. Am pierdut jocul dintr-o neglijență, după un corner la care jucătorii mei au dormit. Așa e în fotbal. Dacă nu am pierde nici un joc, chiar nu ar mai avea frumusețe fotbalul. Se întâmplă și la cel mai înalt nivel cu echipe ca Real Madrid sau Barcelona. Cei de la Metalul Reșița au început mai greu campionatul, dar în ultimele etape s-a redresat. Au adus și câțiva jucători cu experiență ca Pădurețu, Cristi Ionescu… Sunt convins că băieții vor trata cum trebuie meciul cu Metalul Reșița și vor face totul pentru a obține cele trei puncte”, a spus Țălnar, care nu va putea conta în acest meci pe Cătălin Stan, suspendat, Leca și Vagner accidentați, iar Sburlea este incert.

Cristi Ionescu: „Revin cu plăcere la Brașov”

În lotul celor de la Metalul Reșița se află și fostul căpitan al „stegarilor”, Cristi Ionescu. Chemat la echipa care își joacă meciurile de pe teren propriu lângă Snagov de antrenorul Mihai Stoica ca preparator fizic, Ionescu a fost convins să și joace, iar în ultimele meciuri a jucat ca fundaș central, dar și mijlocaș central! „Revin cu mare plăcere la Brașov. Nu credeam că voi mai avea ocazia să calc pe «Tineretului» ca jucător. Chiar îmi era dor de fanii brașoveni cu care am avut o relație foarte bună în toți acești ani în care am îmbrăcat tricoul «galben-negru». Voi considera acest meci ca unul de retragere. Sincer, aș fi dorit să mă retrag în tricoul lui FC Brașov, dar nu întotdeauna visurile se și împlinesc. Asta este viața. Îmi doresc din tot sufletul ca FC Brașov să promoveze, este o șansă uriașă în acest campionat, mai ales că nivelul este unul foarte slab”, a spus Cristi Ionescu, care a îmbrăcat de 153 de ori tricoul lui FC Brașov, jucând 125 de meciuri în Liga 1 și 28 în liga secundă.

În cele șapte sezoane în care a jucat la FC Brașov, Ionescu a marcat șase goluri. În Liga 1, Ionescu a debutat în 2004 într-un meci Rapid – Gloria Bistrița 3-1. Ultimul joc în Liga 1 a fost zece ani mai târziu, într-un meci Gaz Metan Mediaș – FC Brașov, scor 1-1, disputat pe 21 mai 2014.

În România, Cristi Ionescu a jucat la Electromagnetica (L2), Rapid 2 (L2), Rapid (L1), Petrolul (L2), FC Brașov (L2 și L1) și ACS Berceni (L2). În străinătate, Ionescu a jucat în Republica Moldova la Sheriff Tiraspol (L1), dar și în Azerbaidjan la FC Baku (L1).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 28 Oct. 2016, 17:55 Liga 2
Pe aceeași temă