„Stegarii” pregătesc asaltul în Zăvoi! Țălnar ia măsuri speciale în fața lui Florin Costea și Mihai Dina

Marius ANGHEL 07 Oct. 2016, 13:29 Liga 2

Deși au fost eliminați din Cupa României, după un scor umilitor, 1-5, oficialii și jucătorii lui FC Brașov sunt supărați doar pe proporțiile scorului, nu și pentru eliminare. Antrenorul Cornel Țălnar a tras concluziile după meciul de la Sfântu Gheorghe și spune că FC Brașov nu are forța în acest sezon să meargă pe două fronturi.

„Nu m-a interesat de la început Cupa. Trebuie să uităm meciul de la Sfântu Gheorghe. Noi dacă mergeam pe două fronturi riscam să le pierdem pe ambele. Așa, avem o șansă mare în campionat, pentru că în Cupă, nu ne puteam gândi acum că Brașovul, sau o altă echipă din Liga a 2-a, poate câștiga trofeul. Am dat o șansă la toată lumea să joace, într-adevăr am folosit unii jucători pe niște posturi pe care nu au jucat în viața lor, asta pentru că am dorit să menajăm jucători de bază. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, îmi pare rău doar pentru scorul foarte mare care a fost, nu pentru eliminare. Trebuie să ștergem cu buretele acest meci, dar pentru noi campionatul este mult mai important. La ora actuală avem în lot doar 12-13 jucători mari și lați pe care putem conta la parametrii pe care îi vreau eu. Ceilalți, din păcate, am mizat pe ei la Sfântu Gheorghe și unii s-au făcut de râs. În iarnă, datele problemei se vor schimba. Va trebui să mai aducem niște jucători pe anumite posturi și să creștem valoarea echipei. Deocamdată, cu ce avem la ora actuală și cum ne-am strâns în această vară, eu spun că la Brașov s-au făcut niște lucruri extraordinare. Să nu uităm că suntem singura echipa din primele două ligi care nu are nicio înfrângere”, a spus Cornel Țălnar.

„Jucătorii trebuie să se implice total”

Pentru „stegari” urmează meciul din campionat de la Vâlcea, unul extrem de important în lupta pentru supremație în Liga a 2-a. „Meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea este unul foarte important. Trebuie să înțelegem că în fiecare etapă, meciurile au specificul lor. Băieții trebuie să se implice total în acest duel, să îl trateze foarte serios și să facă tot ce ține de ei pentru a obține un rezultat pozitiv”, a spus antrenorul lui FC Brașov.

Atenție la Florin Costea!

„Țânțarul” anunță că va lua măsuri pentru anihilarea lui Florin Costea, vedeta celor de la Vâlcea, dar și pe celălalt atacant, Mihai Dina. „La ora actuală, Vâlcea, prin venirea lui Florin Costea, s-a întărit serios. Au câștigat două meciuri consecutive, apoi au pierdut la Mioveni. Este o echipă pe care trebuie să o tratăm foarte serios și să privim jocul ca unul decisiv. O să încercăm să-i contracarăm pe cei doi atacanți, Florin Costea și Dina, doi atacanți experimentați și care vor fi principalele pericole pentru noi. Florin Costea este un atacant care poate decide singur soarta unui meci prin execuțiile pe care le are, astfel că este normal să-i acordăm o atenție mai mare”, a încheiat Cornel Țălnar.

„Mergem la Vâlcea să câștigăm

Cătălin Stan, jucător de bază în angrenajul lui Țălnar în acest sezon, spune că nu se teme de forța atacului vâlcenilor. „Am trecut peste meciul din Cupă, nici nu ne mai gândim la el. Ne axăm doar pe campionat, astfel că mergem la Vâlcea să câștigăm. Nu ne temem de Florin Costea, noi suntem într-o formă bună, astfel că ne gândim doar la victorie. Avem un program greu, dar vom lua fiecare meci în parte și vom vedea la final unde vom ajunge”, a spus Cătălin Stan.

Pentru Lucian Goge, meciul cu Vâlcea este unul special, ținând cont că a jucat doi ani în Zăvoi. „Am jucat doi ani la Vâlcea, știu că vom avea un meci dificil, dar vom da totul pe teren să câștigăm. Nu am jucat cu Florin Costea nici la Vâlcea, nici la Craiova, dar știu că este un atacant valoros”, a spus Goge.

Un alt jucător de la FC Brașov, Vlad Munteanu, a jucat în urmă cu un sezon la Vâlcea. Meciul CSM Râmnicu Vâlcea – FC Brașov, contând pentru etapa a 11-a, se va disputa duminică, de la ora 14:45.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: FB FC Brașov

Marius ANGHEL 07 Oct. 2016, 13:29 Liga 2
Pe aceeași temă