Săndoi nu se lasă păcălit de locul ocupat în clasament de Aerostar: „E mincinos. Au avut și o neșansă teribilă”. Meciul cu băcăuanii îl vede cel mai greu de până acum

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 15:53 Campionat
Săndoi nu se lasă păcălit de locul ocupat în clasament de Aerostar:

FC Argeș vrea să își continue seria de invincibilitate din acest sezon al Ligii 2 și după etapa a 8-a. Sâmbătă, de la ora 11:00, joacă în deplasare la Aerostar Bacău, echipă care runda trecută a evoluat tot pe teren propriu și a reușit să câștige primul meci în acest sezon, 2-1 cu Luceafărul Oradea, succes care a scăpat-o de ultima poziție din clasament. Privind rezultate obținute până acum, diferența dintre cele două echipe este una destul de mare, iar piteștenii sunt încrezători că vor obține o nouă victorie.

Totuși, Emil Săndoi, antrenorul grupării din Trivale atenționează că meciul cu Aerostar nu va fi unul ușor, deoarece rezultatele înregistrate până acum de băcăuani au fost unele mincinoase. „Venim după o perioadă bună, poate chiar foarte bună, dar să știți că ne așteaptă un meci foarte greu, poate cel mai greu meci de la începerea campionatului. Întâlnim o echipă bună, o formație care are în componență jucători care au evoluat în prima ligă, precum Ichim, Vraciu sau Pavel. Dacă stau bine să mă gândesc, mai au în componență și alți jucători care au prezențe în prima ligă. Bacăul este o echipă care înainte de startul competiției își anunțase chiar intențiile de a promova, datorită investițiilor care s-au făcut acolo și strategiei, chiar dacă este o nou-promovată. I-am urmărit în meciurile pe care le-au jucat până acum. Au avut un program foarte greu și în ceea ce privește clasamentul, pot spune că este mincinos. Sunt o echipă de luptă, cu jucători de calitate. Au avut și o neșansă teribilă pentru că au ratat foarte multe ocazii. Aerostar este foarte periculoasă la fazele fixe, o echipă cu o dăruire ieșită din comun. Din punctul meu de vedere, este cel mai greu meci pe care îl avem în acest început de campionat. Vom merge acolo să câștigăm și sper să ne întoarcem cu un rezultat bun”, a spus Săndoi, care spune despre jocul cu Aerostar că va fi mai greu decât cele desfășurate până acum, cu Balotești (2-0), Pandurii (1-1), Metaloglobus (2-0), Chindia (1-1), Energeticianul (0-0), ASU Poli (3-2) și U Cluj (2-1).

Antrenorul Argeșului nu va avea nici de această dată tot lotul valid. Gugu, Nilă și Turda sunt ultimii accidentați. „Avem și noi probleme care nu ne ocololesc. Dacă la început ne-au lipsit foarte mult Năstăsie și Stan, pe zi ce trece, se mai adaugă câte un jucător cu probleme medicale. Gugu va lipsi o perioadă destul de mare, probabil că o lună și jumătate. Nilă nici nu știu dacă va putea să mai joace vreo partidă până la finalul primei părți a sezonului. Așteptăm și noi să vedem deciziile medicilor în ceea ce-l privește. S-a mai adăugat și o accidentare a lui Turda și sperăm să nu fie de lungă durată. Nu vrem să riscăm și să-l pierdem pentru o perioadă mai lungă. Am luat decizia să nu-l folosim la această partidă. Mă bucur că Năstăsie a intrat la meciul trecut. Ne-a lipsit foarte mult. Cu prezența lui pe faza ofensivă, am fi reușit să fim și mai puternici. Este un jucător care în ultimii doi ani a jucat toate minutele. S-a întâmplat tocmai acum să aibă problemele pe care le-a avut. Și Stan ne-a lipsit foarte mult, dar asta este situația. Trebuie să găsim soluții. Suntem un lot format din 18 jucători, cu doi portari apți de joc. Exact cu aceștia vom face deplasarea în Moldova. Mai este și Bîrzan care vine după o perioadă de o lună în care a stat și nu a făcut antrenamente. Nu este pregătit pentru această etapă. Poate de la etapa următoare să aibe șanse reale să joace. De săptămâna următoare va începe antrenamentele cot la cot cu ceilalți băieți. Nu l-am folosit nici în jocul de miercuri cu echipa de juniori din dorința de a nu strica ceva pentru perioada care urmează. Cam astea sunt problemele pe care le avem, dar trebuie să trecem peste ele. Sunt încrezător că vom trece cu bine. Am încredere totală în băieți”, a mai declarat Săndoi înaintea partidei cu Aerostar Bacău.

Revenit după o perioadă de accidentare, fundașul Cătălin Stan ia în calcul doar un rezultat pozitiv în deplasarea din Moldova. „Suntem conștienți și noi de importanța acestui joc. Mergem să câștigăm și să ne continuăm parcursul bun de până acum. Sper să ne întoarcem de la Bacău cu cele trei puncte puse în joc pentru a mai urca în clasament”, a spus Stan.

Ionuț Năstăsie nu crede că Aerostar e atât de slabă precum o arată clasamentul. „O să întâlnim o echipă foarte bună. Locul pe care îl ocupă acum Bacăul în clasament nu reflectă valoarea lotului. Ne așteaptă o deplasare grea, dar sper să câștigăm acest meci și să rămânem acolo în față. Sunt bucuros că am revenit după accidentare și sper ușor, ușor, să îmi intru în ritm și să revin în echipă. Cel mai important lucru este ca eu să fiu sănătos și să nu mai am probleme medicale”, a comentat și Năstăsie. 

Înaintea desfășurării etapei a 8-a, FC Argeș se află pe locul 5, cu 15 puncte, în timp ce Aerostar Bacău e pe locul 17, cu 4 puncte. Meciul de pe stadionul Aerostar are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 15:53 Campionat
Pe aceeași temă