Steaua și-a ales stadionul unde să joace acasă pe perioada în care nu poate evolua în Ghencea, în urma sancțiunilor dictate de FRF după derby-ul cu Dinamo

Marius ANGHEL 20 Sep. 2022, 14:48 Liga 2
Steaua și-a ales stadionul unde să joace acasă pe perioada în care nu poate evolua în Ghencea, în urma sancțiunilor dictate de FRF după derby-ul cu Dinamo

Sancționată de către Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal cu 83.750 de lei și cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru patru meciuri, în urma derby-ului cu Dinamo, găzduit de clubul din ”Ștefan cel Mare” pe Arena Națională, Steaua a făcut apel la decizie, însă până la primirea unui răspuns trebuie să își găsească un stadion unde să evolueze ”acasă”.

Potrivit antrenorul principal Daniel Oprița, într-o ședință desfășurată luni, 19 septembrie, la club s-a decis ca Steaua să evolueze pe teren propriu la Giurgiu, pe stadionul ”Marin Anastasovici”, al echipei din Liga 3 Astra, pe perioada în care are propria arena interzisă.

Steaua se mută la Giurgiu cu meciurile de acasă pe perioada suspendării propriului stadion!

Inclusiv stadionul Gloria din Buzău a fost o opțiune a Stelei, însă în cele din urmă s-a ales arena de la Giurgiu, fiindcă, potrivit spuselor lui Daniel Oprița, se află la minimum 40 de kilometri de București.

”Vom juca la Giurgiu. Am discutat ieri (n.r. – luni, 19 septembrie), conducerea echipei se ocupă. Ne-am consultat înainte, este o variantă bună. Noi am luat în calcul mai multe variante, chiar și Buzău. Trebuie să fim la 40 de kilometri de București, din acest motiv au picat alte stadioane din împrejurimi”, a declarat Oprița pentru Playsport.

Antrenorul vorbește însă despre o regulă pe care o altă echipă din campionat o încalcă de o bună perioadă de timp de fiecare dată când joacă acasă, cu acordul FRF. Este vorba despre Unirea Constanța, care are sediul la Mamaia și care mai întâi s-a mutat la Buftea, la baza federației, iar din acest sezon își desfășoară meciurile de acasă la Clinceni. Între Constanța și Clinceni sunt aproape 250 de kilometri.

Între București și Giurgiu sunt 65 de kilometri, astfel că și în această situație se depășește distanța susținută de Oprița, potrivit sursei citate.

Stadion de la Giurgiu, prea departe pentru dinamoviști, bun pentru Steaua

Varianta Giurgiu a fost luată în calcul și de Dinamo, în vară, atunci când își căuta o arenă unde să-și dispute meciurile de pe teren propriu. S-a renunțat însă rapid la ea, fiindcă suporterii dinamoviști nu au fost de acord cu ea, conducerea precizând apoi că stadionul Astrei este prea departe.

Oprița crede că suporterii din Peluza Sud Steaua vor urma echipa oriunde va alege să-și dispute jocurile de acasă în această perioadă în care nu poate fi folosit stadionul Steaua.

”Eu sper să nu afecteze stadionul jocul echipei. Totuși, e tot teren de fotbal, deci nu ar trebui să fie probleme din acest punct de vedere. Poate vin suporteri și de la Giurgiu, care țin cu Steaua. Cei care au venit la fiecare meci, pe stadionul din Ghencea, nu erau foarte mulți, probabil vor fi și la Giurgiu”, a mai spus Oprița.

Până la verdictul Comisiei de Apel a FRF, Steaua nu va putea să joace în Ghencea meciurile din propria organizare cu Unirea Constanța, Chindia Târgoviște (din Cupa României), Poli Timișoara și SC Oțelul Galați.

Meciul dintre Steaua și Chindia Târgoviște, din play-off-ul Cupei României, a fost programat să se desfășoare marți, 27 septembrie, de la ora 18:45. Cel mai probabil va fi organizat pe stadionul din Giurgiu, FRF încă nepublicând în mod oficial locația unde se va desfășura.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-steaua-unirea-constanta-a-fost-amanat-disputarea-sa-in-ghencea-devenind-imposibila-dupa-o-decizie-a-frf-cu-mai-putin-de-24-de-ore-inainte-de-joc-19245738

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-dej-chiajna-targu-jiu-baia-mare-si-bucuresti-gazdele-meciurilor-care-incep-de-la-ora-1100-jocul-stelei-nu-se-mai-disputa-astazi-19245744

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-si-steaua-sanctionate-de-comisia-de-disciplina-pentru-incidentele-de-pe-arena-nationala-militarii-amenda-mai-mare-si-stadionul-suspendat-pentru-mai-multe-etape-19245705

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/frf-stabileste-prin-tragere-la-sorti-meciurile-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19245645

Marius ANGHEL 20 Sep. 2022, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă