Steaua s-a reunit cu 28 de jucători, Buhăescu fiind principala noutate. Căpitanul Valentin Bărbulescu nu e interesat de faptul că echipa nu are drept de promovare: ”Noi trebuie să ne facem treaba pe teren, sportiv”

Marius ANGHEL 22 Jun. 2021, 13:14 Liga 2

Steaua și-a reluat de la începutul acestei săptămâni antrenamentele, de această dată pentru pregătirea campionatului Ligii 2, acolo unde echipa bucureșteană a promovat în urma barajelor cu Mostiștea Ulmu (2-0 atât în deplasare, cât și acasă) și CS Afumați (2-0 acasă și 2-1 în deplasare).

Vasile Buhăescu, principala noutate din lotul Stelei, la reunire

Daniel Oprița a avut la prima ședință de pregătire, desfășurată pe terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Steaua, 28 de jucători, principala noutate fiind aducerea atacantului Vasile Buhăescu, ultima dată la Petrolul. În lot au fost prezenți mai mulți juniori din cadrul clubului.

Dintre jucătorii din lotul cu care s-a încheiat sezonul de Liga 3 la reunire au fost 19 jucători: Horia Iancu, Raul Bălbărău (portari), Walace Da Silva, George Călințaru, Adrian Ilie, Robert Neacșu, Sergiu Bactăr, Ovidiu Morariu, Dean Beța (fundași), Liviu Băjenaru, Mădălin Mihăescu, Valentin Bărbulescu, Florin Răsdan, Alexandru Zaharia, Emilian Pacionel, Rareș Enceanu (mijlocași), Remus Chipirliu, Dragoș Huiban și Dragoș Nicolae (atacanți).

Buhăescu are 33 de ani și a mai fost antrenat de Daniel Oprița la Juventus București, cei doi reușind promovarea în Liga 1. Atacantul originar din Huși acceptase condițiile de prelungire a contractului cu Petrolul, însă apoi a anunțat clubul ploieștean că s-a răzgândit și nu mai vrea să continue, fiindcă a fost ofertat de Steaua. La ”militari” va juca alături de foști coechipieri de la trupa din Colentina, Walace, Călințaru, Morariu, Beța, Băjenaru, Mihăescu, Bărbulescu, Zaharia și Chipirliu. Cu Oprița a fost inclusiv coleg de echipă, la Petrolul, la ultima promovare în Liga 1 a trupei prahovene.

Valentin Bărbulescu: ”Nu avem noi treabă cu tot ce se întâmplă din punct de vedere juridic. Noi trebuie să ne facem treaba pe teren, sportiv”

Căpitanul Valentin Bărbulescu spune că jucătorii Stelei vor juca la victorie indiferent dacă echipa va avea sau nu drept de promovare în Liga 1. În acest moment nu are, fiind un club de drept public.

”E greu să promit că nu vom mai pierde niciun meci în acest nou an competițional, dar îl asigur pe Daniel și pe toată suflarea stelistă că vom dat tot la fiecare meci, pentru a ieși cel puțin neînvinși de pe teren. Ăsta o să fie obiectivul nostru: fiecare meci în parte să-l câștigăm. Nu avem noi treabă cu tot ce se întâmplă din punct de vedere juridic. Noi trebuie să ne facem treaba pe teren, sportiv, în primul rând. Dacă noi ne vom face treaba sportiv, nu văd de ce ne-ar împiedica, dacă s-ar… Dar sunt convins și am încredere că se va rezolva această problemă. Dacă nu se va rezolva, eu repet, din punct de vedere sportiv, noi trebuie să ne facem treaba pe teren și suporterii să nu aibă ce să ne reproșeze”, a spus mijlocașul, la Steaua TV, care a comentat și ce crede de modul cum vor arăta meciurile echipei pe noul stadion, în fața unor adversari ca Petrolul sau ”U” Cluj: ”O să fie un sezon frumos. Și la Liga a 3-a, când am avut parte de meciuri tari, cu FCSB-ul, aceste meciuri de baraj, ne-am motivat altfel și am jucat alt fotbal. O să fie benefică nouă această competiție cu echipele astea de tradiție pe care le vom întâlni.”

Florin Răsdan: ”Vrem să arătăm tuturor că merităm să fim în Liga a 2-a, chiar și în Liga 1”

Florin Răsdan, al doilea cel mai vechi component al lotului, de când echipa evolua în Liga 4, abia așteaptă să joace din nou în Liga 2, unde a mai evoluat pentru FC Brașov, în sezonul 2016/2017 (11 meciuri).

”Sunt fericită, mă bucur că încă sunt aici și trebuie să dăm drumul la treabă. Au venit și suporteri, vin mereu, sunt alături de noi. Au venit să ne vadă după vacanță, să ne arate susținerea lor pentru noul sezon și ne bucurăm.

Vom juca în Liga 2 cu echipe cu o istorie aparte în România, voi juca și împotriva fostului meu club (n.r. – Concordia Chiajna, pentru care a jucat în Liga 1), dar acum sunt la Steaua, vrem să arătăm tuturor că merităm să fim în Liga a 2-a, chiar și în Liga 1, dar noi trebuie să luăm acest început de sezon, să ne antrenăm bine, să ne pregătim bine și după care să luăm fiecare meci în parte.

Suporterilor le promitem că vom da totul pe teren, ca și până acum. S-a văzut la meciurile tari că avem altă atitudine și că este diferit și asta vom face și în acest sezon”, a spus mijlocașul Răsdan.

Cel mai vechi jucător din lot este portarul Horia Iancu.

Philippe Nsiah sau Cezar Mihalache, printre jucătorii care s-au despărțit de Steaua

Jucătorii care nu mai continuă la Steaua sunt Philippe Nsiah, Cezar Mihalache, Alexandru Udeanu, Ștefan Mușat, Antonio Vlad (ultimii doi s-au întors la Viitorul, de unde au fost împrumutați), iar Vlad Nițu va fi împrumutat, informează AS47.

Nsiah și Mihalache au fost două dintre achizițiile făcute de echipa ”militară” în iarnă, însă Daniel Oprița a decis să nu-i mai mențină în lot.

”Am încheiat colaborarea cu Steaua așa cum trebuie. Acum îmi doresc să merg la o echipă unde să evoluez cât mai mult și cât mai bine. Grupul a fost extraodinar, din toate punctele de vedere, dar niciodată nu știm ce ne rezervă viitorul”, a spus Cezar Mihalache (21 de ani) pentru Liga2.ro.

Atacantul fost la Viitorul, Chindia, FC Argeș sau Metalul Buzău a înscris un gol pentru Steaua în meciurile în care a fost utilizat în sezonul trecut, cel de 2-0 din manșa retur a barajului cu Mostiștea Ulmu, când a trimis aproape în vinclu.

Primul amical se joacă la Clinceni

Steaua se va antrena cel puțin perioada următoare la București, în Ghencea, iar primul meci amical pe care îl va disputa este cu Academica Clinceni, pe terenul acesteia, sâmbătă, de la ora 11:00.

Miercuri, clubul va organiza o conferință de presă în care va vorbi în special președintele Răzvan Bichir, acesta urmând să anunțe, printre altele, obiectivul echipei în noul sezon și data la care va fi inaugurat noul stadion Steaua, cât și adversarul pe care îl va întâlni.

Primele minute ale reunirii Stelei au fost transmise în direct de Steaua TV:

https://www.youtube.com/watch?v=j6dv2Zq8_0A

Foto și video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-buhaescu-primul-transfer-facut-de-steaua-pentru-liga-2-atacantul-n-a-mai-dorit-sa-continue-cu-petrolul-pentru-a-colabora-din-nou-cu-daniel-oprita-19189918

Marius ANGHEL 22 Jun. 2021, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă