Stancu: „Suntem de acord să dăm fiecărui fotbalist salariul minim pe economie, diferența însemnând prime de joc”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2013, 15:50 Liga 2
Stancu:**

Președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a reluat vineri problema opririi finanțării echipei de fotbal FC Brăila de către administrația locală. Mai exact, în cadrul conferinței de presă a PSD, alături de primarul Aurel Simionescu, acesta a dorit să reamintească faptul că autoritățile locale nu mai vor să se implice în zona sportului și că cei interesați pot interveni oricând la „salvarea echipei”.

„La fotbal noi am discutat cei din administrație, am fost la Casa Tineretului, ne-am întâlnit cu multă lume, noi și jucătorii, așa de mulți eram. Așa de interesați au fost brăilenii vizavi de fotbal. Mai am câțiva saci de înjurături, de îi țin prin pod, pe acasă. Dar nu țin cont de asta pentru că nu asta este important, odată cu un scaun public îți asumi și riscurile respective. Noi am spus și atunci și o spunem și acum. Nu poate numai administrația să rămână în lumea sportului. Avem destui iubitori de fotbal, să se implice fie pe abonament, fie cu sponsorizări, contribuții sau acțiuni. S-au scos de atâtea ori acțiunile la vânzare pe un ban, nu le-a cumpărat nimeni. Ele sunt de vânzare în continuare. Noi nu dorim să ne mai implicăm așa cum am făcut-o până acum, din mai multe motive – avem preocupări în zona de administrație, nu ni se pare pe placul nostru lumea fotbalului, nu mai vorbesc de ceea ce mi s-a întâmplat mie. Asta este, mi s-a întâmplat, o să vedem ce o să facem până la urmă”, a declarat Stancu.

Totodată, președintele PSD Brăila a afirmat că în cadrul discuțiilor pe care le-a purtat cu membrii echipei de fotbal le-a propus câteva variante pentru soluționarea problemei. „Noi suntem de acord să fim lângă fotbal, în condițiile în care își fac un ONG, o fundație, ce vor ei să facă prin care să fie finanțați. Dar punem și condiții. Noi suntem de acord să dăm fiecărui fotbalist salariul minim pe economie, nu știu cât e – 8 – 9 milioane -, diferența însemnând prime de joc. Aceasta în condițiile în care negociază cu conducerea clubului și nu cu noi. Conducerea clubului când ne cere niște bani trebuie să ne spună de ce, ce vrea să facă cu ei. În felul ăsta, atunci când câștigă o să ia bani, când o să piardă o să piardă bani, când o să facă meciuri egale acasă, iar o să piardă bani. Asta e viața. Noi, cum am greșit, cum ne iau băieții. Ei cum au greșit se duc și cer salariu. Același lucru l-a spus și domnul Florin Cârligea, care vrea să pună niște miliarde și el. Nu știu cât vrea să pună, e treaba lui cât. Dar să facem performanță, nu să stăm la ghișeu să așteptăm să bage nu știu cine banii, iar noi să pierdem acasă cu Bacăul. Cu asta nu sunt de acord”, a mai completat sursa citată.

Simionescu: „Vrem performanță fără alte discuții și implicarea noastră de până la 50%”

Nici primarul Aurel Simionescu nu s-a arătat încântat de ideea continuării sprijinirii echipei FC Brăila de către municipalitate. Acesta a venit în completarea șefului PSD afirmând că a primit recent o vizită din partea fotbaliștilor și că le-a explicat punctul său de vedere.

„Noi suntem de acord să sprijinim în continuare activitatea la fotbal dar ea trebuie să fie însoțită de două lucruri: performanță fără alte discuții și implicarea noastră de până la 50%. Nu putem să mergem în continuare pe varianta în care noi dăm 95% și din zona privată sau din alte sectoare să nu se întâmple nimic. Oricum ei mai au 5 meciuri înțeleg din sezonul acesta. Am discutat să primească de la LPS pe baza unui contract apă caldă, căldură pentru vestiare. După aceea ei trebuie să își rezolve problema, repet, menținându-ne sprijinul administrației dar în niște paramentri rezonabili pentru că altfel intrăm în alte discuții pe care nu avem nevoie să le avem și să le ducem mai departe”, a declarat edilul șef.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 18 Nov. 2013, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă