Dacia Unirea a decis să râmână în Liga 2 după discuțiile conducerii cu primarul și președintele CJ

Marius ANGHEL 30 Jul. 2015, 16:13 Liga 2
Dacia Unirea a decis să râmână în Liga 2** după discuțiile conducerii cu primarul și președintele CJ

Veste bună pentru iubitorii fotbalului brăilean: nou înființata Dacia Unirea va evolua în sezonul 2015-2016, în Liga a 2-a. Aceasta a fost decizia luată miercuri de conducerea grupării sportive de la Dunăre. Șefii Daciei Unirea au discutat cu primarul Aurel Simionescu și cu președintele CJ, Viorel Mortu, despre finanțarea echipei de fotbal, iar semnalele care vin din partea acestora sunt pozitive, după cum susține conducerea structurii sportive.

„Noi am considerat că alternativă la Liga a II-a nu există și de aceea încă de la prima oră am mers să ne întâlnim cu oficialitățile locale. În urma discuțiilor cu reprezentanții administrației locale, care se vor concretiza în câteva zile, am hotărât să rămânem în Liga a II-a. Primarul Aurel Simionescu și președintele CJ, Viorel Mortu, ne-au recomandat să depunem documentația pentru finanțarea echipei. Dacă ne-ar fi spus acest lucru pe 20 iulie, dată la care ne-am mai întâlnit luna aceasta, acum toate documentele erau depuse. Dar noi am acționat rapid și am depus deja o parte din ceea ce ni s-a cerut, urmând ca mâine (n.r. – astăzi, 30 iulie), să ducem și restul documentației. Deocamdată, semnalele sunt încurajatoare și sperăm ca lucrurile să se concretizeze cât mai repede”, a declarat Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

Conducătorul a atenționat asupra faptului că deja este destul de târziu pentru formarea unei echipe competitive, care să-și îndeplinească obiectivul, în condițiile în care, la finalul campionatului 2015-2016, din fiecare serie vor retrograda câte cinci formații. Echipele de pe locul al nouălea vor susține un meci de baraj, iar cea care va pierde va ajunge, de asemenea, în Liga a 3-a.

„Noi le-am promis jucătorilor că pe 1 august vom discuta concret despre noile contracte. În acest moment nu mai sunt la fel de convins că vom putea respecta această promisiune. Este pe undeva un fel de joc de-a șoarecele și pisica. Dar acum am primit noi semnale pozitive și suntem bucuroși că am luat decizia de a păstra echipa în Liga a II-a. Așteptăm să fim chemați cât mai repede la discuții de șefii administrației locale, să clarificăm această problemă spinoasă a finanțării și apoi să ne apucăm de treabă serios”, a mai spus Avramescu.

Dacia Unirea va disputa șapte meciuri amicale

În altă ordine de idei, antrenorul Alin Pânzaru a stabilit programul meciurilor de verificare. Dacia Unirea o va întâlni sâmbătă, de la ora 9.30, în primul test al verii, pe Sportul Chiscani, una dintre fruntașele Ligii a IV-a brăilene de fotbal. La Dacia Unirea va evolua și Costel Roșu, jucătorul fiind tentat să revină la clubul la care s-a format. Miercuri, 5 august, formația brăileană se va deplasa la Delta Dobrogea Tulcea, iar sâmbătă, 8 august, va juca pe Municipal cu Oțelul Galați. Pe 12 august, Dacia Unirea va juca la Buzău cu Metalosport, formație aflată în Liga a IV-a care dorește să promoveze în eșalonul al treilea, iar pe 15 august, elevii lui Alin Pânzaru vor susține un test de verificare în compania Gloriei Buzău, locul disputării acestui joc nefiind încă stabilit. În penultimul amical, pe 19 august, formația brăileană o va întâlni la Brăila pe nou promovata în Liga a II-a, Dunărea 2005 Călărași, iar în ultimul test, pe 22 august, brăilenii vor juca, tot pe teren propriu, cu Unirea Slobozia, echipă din Liga a III-a.

Articol scris de Costel FILIP (Obiectiv Vocea Brăilei)

Marius ANGHEL 30 Jul. 2015, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă