Dacia Unirea, la un pas de abandon: „Cu burțile goale de nouă luni de zile nu poți continua să faci sport de performanță”

Marius ANGHEL 17 Sep. 2015, 18:27 Liga 2
Dacia Unirea, la un pas de abandon:**

După trei etape scurse din Liga a II-a, Dacia Unirea este foarte aproape de a se retrage din campionat. Conducerea clubului brăilean s-a chinuit să facă rost de bani pentru ca echipa să poată participa la aceste jocuri, dar au ajuns la fundul sacului, astfel că disputarea meciurilor de la Berceni, din campionat și de pe teren propriu, cu Dinamo, în șaisprezecimile Cupei României, sunt sub semnul întrebării.

Miercuri dimineață, președintele Valentin Avramescu împreună cu antrenorul Alin Pânzaru și câțiva jucători au mers în audiență la Primărie, însă acolo li s-a spus că doar după-amiază au șanse să discute cu primarul Aurel Simionescu. Jucătorii s-au deplasat apoi la stadion pentru antrenamentul de dimineață, însă atmosfera era foarte tensionată.

„Am fost să vorbim cu primarul Aurel Simionescu despre soarta echipei, să vedem încotro o vom lua, dar nu s-a rezolvat nimic. Cei de acolo au spus să revenim după-amiază. Ni se tot pune aceeași placă: se caută temeiul legal pentru ca echipa Dacia Unirea să poată fi ajutată financiar. Am început cu elan acest sezon competițional, dar cu burțile goale de nouă luni de zile nu poți continua să faci sport de performanță. Sunt jucători care nu au bani ca să ajungă la stadion, la antrenamente, sunt alții care nu au nici ce mânca, nu este bine deloc. Noi totuși ne pregătim pentru meciurile cu ACS Berceni și Dinamo București, dar nu se știe dacă vom mai ajunge până acolo”, a declarat, citat de obiectivbr.ro, Alin Pânzaru.

Nici președintele clubului, Valentin Avramescu, nu mai este optimist în privința viitorului echipei fanion a orașului Brăila: „Așteptăm întâlnirea de după-amiază, însă nu cred că se va schimba ceva. Am vrut ca de data aceasta la discuții să participe și o delegație formată din antrenori și jucători, ca să vadă și ei care este situația reală. Noi nu mai avem soluții, situația este extrem de delicată, vom continua totuși să aducem argumente în favoarea noastră, cu toate că șansele noastre privind finanțarea sunt foarte, foarte mici”.

Dacia Unirea Brăila are programat următorul meci sâmbătă, de la ora 11:00, în campionat, în deplasare la ACS Berceni.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 17 Sep. 2015, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă