Șefii Daciei Unirea s-au întâlnit cu primarul Brăilei. O datorie imputată echipei de Curtea de Conturi blochează parteneriatul

Marius ANGHEL 18 Sep. 2015, 15:33 Liga 2
Șefii Daciei Unirea s-au întâlnit cu primarul Brăilei.** O datorie imputată echipei de Curtea de Conturi blochează parteneriatul

Situația delicată din punct de vedere financiar a echipei ACS Dacia Unirea Brăila este departe de a se rezolva. Primarul orașului Brăila, Aurel Simionescu, a declarat într-o conferință de presă susținuă joi că s-a întâlnit cu șefii clubului de fotbal și cu câțiva jucători pentru a sta de vorbă în privința finanțării, însă datele problemei rămân neschimbate deocamdată. Edilul a transmis că va ajuta echipa din Liga 2 cu bani după ce conducătorii săi vor stinge datoria de 63.000 lei imputată de către Curtea de Conturi. Odată rezolvată această problemă, Dacia Unirea ar putea primi ajutor financiar de la Primărie chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla și din partea Consiliului Județean.

„Lucrurile sunt foarte clare din punctul meu de vedere, dar cei doi manageri au vrut să audă atât antrenorul, cât și jucătorii acest lucru. Nu mai vreau să discut despre Consiliul Județean. Nu se pune problema de bani, că nu există. Avem în buget banii respectivi, dar există o problemă legată de decizia Curții de Conturi. Sunt cei 63.000 lei pe care trebuie să îi recuperăm. Cum suma aia este cu titlu de prejudiciu, curg și toate penalitățile. Suma crește în fiecare zi. Trebuie să rezolvăm această problemă, după care putem să continuăm finanțarea. Numai că partea a doua, pe care le-am spus-o, este că dacă municipalitatea va continua finanțarea și județul nu o va face, ei nu vor avea sumele necesare pentru desfășurarea activității. Eu sper ca într-o lună, o lună și jumătate, să putem să recuperăm suma respectivă și să putem continua”, a declarat Simionescu, citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

Primarul Brăilei a marșat din nou pe ideea de ajutorare a Centrului de Copii și Juniori a clubului, iar în privința echipei mari finanțarea să vină în mare parte din mediul privat. „Trebuie să avem o balanță în echilibru când discutăm despre sport. (…) Dacă o să am numai copii și facem doar Cupa Brăilei, aceștia nu o să aibă o imagine asupra sportului profesionist. Copiii ăștia trebuie să vadă un anumit tip de performanță. Altfel, nu vor avea posibilitatea să se dezvolte. Numai că finanțarea trebuie să fie alta. Deci, în zona copii și tineret ar trebui ca majoritatea banilor să vină din zona publică și ceva din zona publică, iar în partea de echipă profesionistă majoritatea finanțării trebuie să vină din zona privată și ceva din zona publică, în special pe partea de infrastructură. Să spunem stadion, mijloace de transport dacă e nevoie, utilități, dar nu plata diverselor contribuții de natură salarială”, a mai spus Simionescu.

Avramescu: „Vina nu este neapărat a noastră, dar o să încercăm să rezolvăm”

Aflând noile condiții ale conducătorului orașului, președintele Daciei Unirea, Valentin Avramescu, a declarat că va încerca să rezolve problema deconturilor, însă nu poate face nimic până la întoarcerea din concediu a lui Florin Cârligea.

„Până acum am făcut șapte deconturi, doar la primul se pare că au fost probleme și de el se leagă Curtea de Conturi. Vina nu este neapărat a noastră, dar o să încercăm să rezolvăm cât se poate de repede această problemă. Însă până nu vine Florin Cârligea din concediu nu putem lua nicio decizie”, a spus Avramescu pentru de Obiectiv Vocea Brăilei.

Sâmbătă, Dacia Unirea Brăila joacă în deplasare, de la ora 11:00, pe terenul echipei ACS Berceni. Meciul contează pentru etapa a 4-a a Ligii 2.

Marius ANGHEL 18 Sep. 2015, 15:33 Liga 2
Pe aceeași temă