„Stadionul Dan Păltinișanu nu ne avantaja”. Căpitanul lui ASU Poli vorbește despre revenirea echipei și despre șansa de a scăpa de locul retrogradabil

ASU Poli se află în fața unei performanțe de când a promovat în Liga 2. Echipa timișoreană e pe cale să obțină sâmbătă al treilea rezultat pozitiv consecutiv dacă nu pierde cu Unirea Tărlungeni, în etapa a 15-a. Alb-violeții vin după un egal pe teren propriu cu Olimpia (1-1) și o victorie în deplasare cu Dunărea Călărași (3-2), iar în această etapă au șansa să scape de locul retrogradabil pe care se află dacă trec de Unirea, formația preluată în această săptămână de antrenorul Adrian Matei.

Politehnica nu va avea o misiune ușoară în fața ilfovenilor, în special fiindcă aceștia tocmai au un nou antrenor, însă atmosfera existență acum în lot îi poate împinge spre o nouă victorie în campionat. Căpitanul Cristian Gălan (28 ani) crede că revenirea pe stadionul „Știința” a avut o contribuție importantă în creșterea jocului din ultima perioadă. „Începem să ne revenim, să avem încredere în puterile noastre și ne-am convins că nu ne depășește nivelul. La început, asta credeam, dar nu e deloc așa și de acum înainte vom trata fiecare meci la victorie. Părerea mea e că stadionul «Dan Păltinișanu» nu ne avantaja. Noi suntem dependenți de publicul nostru, iar acolo, venind și destul de puțini oameni, nu i-am putut simți la fel de aproape ca pe «Știința». Cred că jucam aici de la început, am fi avut cel puțin șase puncte în plus în clasament”, e de părere Gălan, citat de druckeria.ro.

„Va fi destul de rău terenul și pentru jocul acesta”

Fundașul e convins că în acest final de an, în meciuri cu Tărlungeni, Clinceni, Balotești sau Berceni, ASU Poli are șansa de a salva turul de campionat. „Toate meciurile care urmează acum, în afara celui cu UTA, sunt cu echipe împotriva cărora ne luptăm pentru evitarea retrogradării. Sper ca meciul cu Tărlungeni să fie unul bun pentru noi. Va fi un meci de luptă, la fel ca ultimele de pe „Știința”, pentru că terenul nostru momentan doar asta poate oferi. Cum a și plouat, cred că va fi destul de rău terenul și pentru jocul acesta. Dar sunt convins că vom câștiga. Urmează cea mai importantă perioadă din acest campionat pentru noi. Putem salva turul de campionat în următoarele meciuri, avem șansa să acumulăm suficiente puncte, astfel încât să ieșim din zona retrogradării, să avem o iarnă liniștită și să putem pregăti returul cu o altă stare de spirit”, a mai declarat Gălan.

„Schimbat antrenorul cu câteva zile în urmă poate fi în dezavantajul nostru”

Adversarul Politehnicii de sâmbătă vine după o înfrângere cu 4-2, pe teren propriu, cu UTA Bătrâna Doamnă, adversar pe care timișorenii îl vor întâlni runda următoare. „Rezultatul lor cu UTA nu reflectă realitatea din teren, după părerea mea. Am umărit jocul și cred că putea fi chiar mai strâns, cred că ar fi și putut câștiga. La acest nivel, în partea inferioară a clasamentului, echipele sunt cam de același nivel și un detaliu poate face diferența… o fază fixă, o neatenție… Sperăm să nu mai avem parte de greșeli individuale, pentru că, din păcate, încă nu ne-au părăsit”, a spus, citat de druckeria.ro, Gălan, care crede că înlocuirea lui Laurențiu Tudor cu Adrian Matei pe banca Unirii ar putea fi un avantaj pentru ASU Poli: „Sunt sigur că, întotdeauna când intervine o schimbare pe banca tehnică, jucătorii încearcă să demonstreze noului antrenor că merită să joace. Faptul că Unirea a schimbat antrenorul cu câteva zile în urmă poate fi în dezavantajul nostru, dar de acest lucru ne vom convinge la ora meciului. Noi suntem pregătiți să câștigăm”.

Meciul ASU Politehnica Timișoara – Unirea Tărlungeni, ce contează pentru etapa a 15-a a Ligii 2, se dispută sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul „Știința”. Gazdele au 8 puncte și sunt pe locul 18, iar Unirea are 10 puncte și e pe locul 16.

Foto: Emanuel Titus ILIESI (Druckeria)

Pe aceeași temă