Speranțe la Buzău! „Am spus ca municipalitatea să aloce de trei ori suma alocată anul acesta”

28 Dec. 2011, 11:39 Liga 2

Prezent la Gala Laureaților, festivitate în care au fost premiați cei mai buni sportivi din județul Buzău, primarul municipiului, dr. ing. Constantin Boșcodeală, a acordat un scurt interviu ziarului local Opinia Buzău în care a vorbit despre echipa de fotbal a orașului. Edilul a răspuns la întrebări referitoare la evoluția Gloriei în turul de campionat, la problemele legate de partea financiară, a vorbit despre bugetul ce va fi alocat în noul an și despre șansele trupei lui Mihai Ciobanu de a se salva de la retrogradare.

– Chiar dacă suntem la ceas de Sărbătoare, am să vă dernajez cu o întrebare ușor supărătoare. Cum comentați evoluția Gloriei Buzău din acest tur de campionat?
– Evoluția a fost extraordinar de slabă. Este posibil ca și parcursul să fie în concordanță cu resursele financiare pe care le au și tocmai de aceea am spus ca în decursul anului viitor municipalitatea să aloce de trei ori suma alocată anul acesta. Pe de altă parte, trebuie să remarc faptul că nu se folosește finanțarea din alte surse, și aici fac referire la sponsori și publicitate, ceea ce este posibil să arate faptul că buzoienii nu mai sunt interesați de această chestiune. Cred că, dacă performanța va crește, în prima parte a anului viitor lucrurile se vor schimba.

– Ce părere aveți de faptul că oficialii de la Consiliul Județean sprijină financiar o echipă de mini-fotbal, dar nu alocă bani nici măcar grupelor de copii și juniori de la Gloria Buzău?
– Nu comentez. Proiectul de buget pentru 2012 se va face în luna ianuarie și aștept ca toate autoritățile să colaboreze în această chestiune și în afara acestora aștept și finanțarea din partea agenților economici buzoieni.

„Sunt șanse, problema este cum începi returul”

– Ca un suporter al „sportului rege”, credeți că Gloria Buzău mai are șanse de a se menține în eșalonul secund?
– Realmente sunt șanse. Problema este cum începi returul de campionat. E foarte important să știi dacă vrei și poți să îndeplinești acest obiectiv sau doar faci ceva de mântuială. Eu vă spun că, până la urmă, partea financiară este un aspect, dar contează și sufletul pe care trebuie să-l pui în sport. Sportivii prezenți la Gală ne-au arătat că se pot face lucruri mărețe nu cu bani mulți.

– Credeți că rezultatele Gloriei Buzău din ultima perioadă sunt cauzate de o eventuală problemă managerială?
– Îmi este destul de greu să vorbesc despre Gloria. Cred că trebuie să se realizeze o concordanță între partea financiară, cea managerială și prestația jucătorilor în teren.

28 Dec. 2011, 11:39 Liga 2
Pe aceeași temă