Soarta FC Brașov, în pronunțare! Cum s-au apărat „stegarii” la Tribunal

Marius ANGHEL 21 Sep. 2016, 15:46 Liga 2
Soarta FC Brașov, în pronunțare!** Cum s-au apărat

Tribunalul Brașov a rămas în pronunțare pentru data de 28 septembrie, în ceea ce privește întocmirea unui nou plan de reorganizare al FC Brașov. În cazul în care instanța nu va fi de acord cu propunerea celor de la Top Expert SPRL, se va dispune întrarea în faliment a clubului FC Brașov.

Laurențiu Nica, reprezentantul TOP Expert SPRL a cerut, astăzi, instanței, admiterea unui nou plan de reorganizare. „Vă solicităm să admiteți întocmirea unui nou plan de reorganizare al clubului. În acest moment, FC Brașov își desfășoară activitarea, am recuperat de la Steaua 375.000 de euro din transferul lui Chipciu la Anderlect și s-au plătit la bugetul de stat toate obligațiile curente în valoare de aproximativ un milion de lei. Sunt discuții și contracte preliminare cu 30 de sponsori care se pot finaliza doar când vom avea o situație certă a clubului. Am depus și o scrisoare de intenție despre o posibilă colaborare cu Juventus Torino, dar și răspunsul avocatului care reprezintă clubul italian, care și-a aratat disponibilitatea unei întîlniri în Italia pentru a stabili modalitatea de colaborare”, a spus, potrivit Monitorul Expres, Laurențiu Nica în fața instanței.

La proces a fost prezent și avocatul lui Ioan Neculaie, Gabriel Tița – Nicolescu, care a precizat că societatea FC Brașov trebuie să-și continue activitatea, mai ales că „în proporție de 99%, FC Brașov va scăpa de creanțele celor de la Finanțe. Este un dosar la Curtea Supremă, unde avem șanse foarte mari să scăpăm de aceste creanțe. Este firesc să așteptăm și pronunțarea Înaltei Curți”.

În cazul în care FC Brașov va câștiga acest proces, din datoria de 22 de milioane de lei către Finanțe vor mai rămâne doar 6. Majoritatea fotbaliștilor înscriși la masa credală a fost de acord cu întocmirea unui nou plan de reorganizare, cu condiția ca acesta să fie unul realist în care să fie incluse și sumele pe care le au de primit. „Singura instituție care ar profita de falimentul FC Brașov ar fi ANAF-ul”, a spus avocatul care reprezintă mai mulți fotbaliști în acest proces.

Și avocatul lui Adrian Szabo, Eugen Ungureanu a fost de acord cu întocmirea unui nou plan de reorganizare, dar cu anumite condiții. În schimb, avocatul lui Mugurel Buga, dar și Laszlo Balint nu au fost de acord cu cererea administratorului judiciar. „Eu m-am opus cererii venite din partea administratorului judiciar, pentru că deja s-au tergiversat lucrurile fantastic de mult. Am fost deranjat de atitudinea noii conduceri față de mine în momentul în care am fost să-mi solicit banii pe care nu i-am primit în perioada în care am fost antrenor la FC Brașov. Eu chiar le-am spus șefilor de la FC Brașov că sînt dispus să renunț la suma cu care sunt înscris la masa credală și să primesc doar cheltuielile curente. Am avut toată deschiderea, dar nu am primit niciun răspuns. În aceste condiții nu am fost de acord cu cererea de a se face un nou plan de reorganizare”, a spus Balint.

Reprezentanta ANAF nu a fost de acord cu repunerea în termen. „Apreciem că cererea de repunere în termen este nelegală, astfel că lăsam la aprecierea instanței dacă sunt indeplinite condițiile care să justifice această cerere. Față de cererea de intrare în faliment noi suntem pentru admitere”, a spus jurista Finanțelor. „Instanța rămâne în pronunțare o săptămână”, a spus la final judecătoarea Daniela Boricean.


 

FC Brașov are un nou meci important la Tribunal

În această dimineață, la Tribunalul Brașov, este programat un nou termen în dosarul în care se judecă falimentul FC Brașov.

În ultimele săptămâni, angajații de la Top Expert S.P.R.L., firma care administrează FC Brașov au lucrat intens la întocmirea unui nou plan de reorganizare. În conturile clubului au intrat și circa 350.000 de euro, o primă tranșă de bani din transferul lui Alexandru Chipciu la Anderlecht, astfel că FC Brașov are resurse să-și continue activitatea. Totuși sunt șanse mari ca Tribunalul Brașov să acorde astăzi un nou termen în acest proces, asta pentru că dosarul se află la Curtea de Apel Brașov.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Brașov a contestat în instanță înlocuirea lichidatorului FC Brașov și modul în care a fost desemnat Consiliul Creditorilor. Termenul de la Curtea de Apel în acest proces este fixat pe 27 septembrie.

Joacă superofensiv cu CS Balotești

Pe plan sportiv, FC Brașov va juca astăzi, de la ora 17:00, pe teren propriu, cu CS Balotești, un meci în care „stegarii” sunt mari favoriți la câștigarea celor trei puncte. Extrem de prudent în primele meciuri ale sezonului, Cornel Țălnar anunță acum o ofensivă totală și, pentru prima oară în acest campionat, va trimite în teren încă de la început doi atacanți (Sburlea și Istrati). „Vom juca ofensiv, astfel că voi începe cu două vârfuri, pentru a pune presiune pe adversar”, a spus Cornel Țălnar.

Cordoș, lăsat în afara lotului

Antrenorul „stegarilor” nu a uitat meciul de la Timișoara în care „stegarii” au pierdut două puncte. „Noi, la Timișoara, pe o greșeală copilărească a lui Cordoș, am pierdut două puncte care pot însemna mult pe viitor. O asemenea gafă nu se face, mai ales că la fiecare ședință tehnică le-am spus băieților să nu atace decisiv în careu sau în preajma careului. Cine nu înțelege nu va juca, cea mai mare pedeapsă pentru un jucător este să nu joace”, a precizat Țălnar, care nu l-a reținut în lotul de 18 pentru acest meci pe Florin Cordoș.

Debutează Leca?

Pentru acest joc, Țălnar a păstrat în lot patru fundași centrali: Ioan Șerban, Poverlovici, Ciobanu și Leca. Mihai Leca a primit ieri cartea verde, iar în această dimineață oficialii clubului îl vor legitima la FRF. „Leca a primit cartea verde de la clubul din Irak, iar miercuri dimineața îl vom legitima la FRF. Chiar dacă nu este pus la punct cu pregătirea fizică, eu cred în experiența lui și cred că ne poate ajuta”, a spus Țălnar.

Până la finalul acestei săptămâni, cei de la FC Brașov speră să rezolve și transferul fundașului dreapta Robert Băjan. „Până vineri sperăm să-l legitimăm și pe Băjan pentru că sunt șanse mari ca jucătorul să fie declarat joi liber de contract cu Farul”, declara Țălnar.

Cere concentrare maximă

Referitor la meciul cu CS Balotești, Țălnar le cere jucătorilor să fie concentrați pe toată durata partidei. „Meciul cu Baloteștiul este important în economia campionatului. Orice punct contează enorm. Întâlnim o echipă muncitoare, cu doi-trei jucători interesanți, astfel că trebuie să tratăm acest joc foarte serios. Trebuie să abordăm meciul concentrați din primul minut, nu să jucăm fotbal abia în repriza secundă așa cum am făcut-o până acum în majoritatea meciurilor din acest campionat. Le-am explicat acest lucru foarte clar băieților. Probabil că timpul ne va ajuta, e mai răcoare și ritmul va fi unul mai bun”, a declarat antrenorul Cornel Țălnar, care nu va putea conta în acest meci pe Răsdan și Vagner accidentați, iar Ignat, Cordoș și Petra nu au prins lotul.

Meciul FC Brașov – CS Balotești, contând pentru etapa a 8-a a ligii secunde se va disputa miercuri, de la ora 17.00, pe Stadionul Tineretului. Prețul unui bilet este de 5 lei, intrare generală, excepție făcînd sectoarele S și T (10 lei) de la tribuna I și Tribuna VIP (50 de lei).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 21 Sep. 2016, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă