Situație dramatică la Buzău! Jucătorii petrec sărbătorile cu buzunarele goale

08 Dec. 2011, 13:34 Liga 2
Situație dramatică la Buzău!** Jucătorii petrec sărbătorile cu buzunarele goale

Mai mulți componenți ai divizionarei secunde Gloria Buzău s-au plâns de faptul că înaintea Sărbătorilor de Iarnă nu au văzut niciun ban, nici măcar o parte din ratele contractuale. Jucătorii, care sunt acum acasă, își plâng de milă și spun că nu au cu ce face față sărbătorilor. „Nu este normal ceea ce se întâmplă. Ne gândeam că măcar acum, în Ajunul Sfintelor Sărbători, o să primim și noi ceva. Este dureros să te întorci acasă cu mâna goală”.

Problema fotbaliștilor din Crâng a dat naștere unor situații tragico-comice. Potrivit unor surse, înainte de meciul disputat de Gloria Buzău în „Groapă”, împotriva formației Dinamo II București, președintele Dan Tulpan s-a prezentat în vestiarul buzoienilor cu o sacoșă plină de bani, promițându-le acestora prime de 700 de RON (n.r. per jucător) pentru egal și 1.200 pentru victorie. Cum buzoienii au remizat cu „câinii mici”, fotbaliștii buzoieni și-au așteptat prima imediat după fluierul final al partidei. Doar că președintele Dan Tulpan a dat bir cu fugiții, uitând promisiunea făcută cu câteva ore înainte. În acel moment, Ionel Țabără, fundașul „de națională” al Gloriei Buzău, a exclamat: „Mă, eu dacă aș avea acum 100 de RON, aș pleca direct acasă! Dar nici pe ăia nu îi am”.

Protagonistul unui alt episod hazliu este fotbalistul Dragoș Boboc, care a spus că din momentul în care a semnat cu Gloria Buzău nu a mutat mașina personală din fața clubului, din cauza simplului fapt că nu are bani de benzină. Situația buzoienilor va deveni dramatică abia la mijlocul anului viitor, când singurii bani pentru echipa de seniori vor trebui să vină din mediul privat.

Situații altor cluburi

Oficialii divizionarei secunde FC Botoșani au motive de bucurie înaintea Sărbătorilor de Iarnă. Autoritățile locale botoșănene au promis că în 2012 vor ajuta și mai mult echipa de fotbal, dacă jucătorii din localitate vor continua seria rezultatelor bune. FC Botoșani este sprijinită financiar atât de Consiliul Județean Botoșani, cât și de Consiliul Local. În afara de banii pe care fotbaliștii botoșăneni îi primesc de la autoritățile locale, aceștia se bazează și pe aportul financiar unor importante firme din localitate. Suma alocată formației din Botoșani atinge aproximativ 1.000.000 de euro, bani proveniți de la toate sursele menționate anterior, în timp ce Gloria Buzău primește de la Primărie doar 200.000 de euro, fiind echipa cu cel mai mic buget din prima serie a ligii secunde.

Sursa: Opinia Buzău

08 Dec. 2011, 13:34 Liga 2
Pe aceeași temă