Și Șoimii Pâncota a rămas fără antrenor. Mutarea în județul Argeș l-a determinat pe sârbul Nikola Jovanic să-și dea demisia

Marius ANGHEL 11 Oct. 2016, 15:37 Liga 2
Și Șoimii Pâncota a rămas fără antrenor.** Mutarea în județul Argeș l-a determinat pe sârbul Nikola Jovanic să-și dea demisia

După UTA Bătrâna Doamnă, care l-a înlocuit pe Roland Nagy cu Laurențiu Roșu, și cea de-a doua echipă arădeană din Liga 2, Șoimii Pâncota, și-a schimbat antrenorul la finalul etapei a 11-a, din weekendul trecut. Gruparea preluată de Angelo Massone nu-l va mai avea pe banca tehnică pe sârbul Nikola Jovanic, după înfrângerea de sâmbătă, scor 6-0, de la Târgoviște cu Chindia.

„Plec acasă, în Serbia. O fac din motive familiare, atâta tot. Oricum, toți jucătorii, mai puțin juniorii din Arad, sunt deja la Curtea de Argeș, dar eu nu voi ajunge acolo. Sper să vină un alt antrenor, capabil să salveze echipa de la retrogradare”, a declarat, luni, pentru Sport Arad, Nikola Jovanic, care, probabil, nu a vrut să vorbească despre adevăratele probleme de club.

Sârbul, deținătorul Licenței A UEFA, a petrecut exact două săptămâni pe banca echipei Șoimii, obținând o remiză cu ACS Berceni, scor 0-0, și două eșecuri la scor: 1-6 cu ASU Poli în turul IV al Cupei României și 0-6 cu Chindia, în campionat.

Posibilul înlocuitor al lui Jovanic ar putea fi Iulian Crivac, care și-a legat cariera de jucător și tânăr antrenor de FC Argeș, respectiv SCM Argeș Pitești.

În acest sezon de Liga 2, Șoimii Pâncota a fost condusă de pe banca tehnică de directorul sportiv Liviu Ilea (etapele 1-3), Dumitru Mitu (interimar, etapele 4-7) sau din tribună de Angelo Massone (etapele 8-9). În etapele 10 și 11 a fost pregătită de Nikola Jovanic.

Alte echipe care și-au schimbat antrenorii în primele 11 etape sunt: UTA Bătrâna Doamnă, FC Academica Clinceni, Foresta Suceava, Metalul Reșița și Luceafărul Oradea.

Echipa se pregătește la Curtea de Argeș fără arădădenii pe care îi avea în lot

Altfel, după ce au plecat de la Târgoviște, acolo unde au jucat sâmbătă, echipa arădeană și-a mutat „cartierul general” la Curtea de Argeș. Majoritatea jucătorilor din lot, mai puțin juniorii arădeni Ianc, Ursoi, Țugulescu, Farcaș, Bogdan și Morschil, dar și veteranul Mitu, care nu au acceptat mutarea, se pregătesc în județul Argeș, acolo unde noua conducere a clubului speră ca echipa să își și desfășoare meciurile din campionat.

Alături de Angelo Massone, Salvatore Miccari și Mugurel Ilisei, la Șoimii se implică oficial și Cătălin Barbu, aceștia doi din urmă încercând în aceste zile să rezolve, la sediul FRF, problema cu neprogramările juniorilor republicani în întrecerile oficiale. Din câte se pare, potrivit Sport Arad, e vorba despre nu mai puțin de opt meciuri, la republicani A și B, care nu au motive întemeiate de amânare. Legal, aceste neprogramări ar trebui sancționate cu excluderea primei echipe din campionatul Ligii 2.

Noii conducători de la Șoimii mai trebuie să rezolve și problema memoriile foștilor fotbaliști, dar și cea cu Pavel Piroș, președintele în acte al clubului, care încă așteaptă ca Massone să-și respecte înțelegerea încheiată în luna august.

„Conform actelor semnate în luna august, când am fost de acord să cedez clubul părții italiene, trebuia să primesc trei tranșe de bani a câte 5000 de euro fiecare. Prin acești bani doream să încep să achit salariile vechilor jucători și alte datorii rămase din stagiunea trecută. Acest lucru nu s-a întâmplat și, probabil, domnul Massone se va alege cu un proces civil”, a spus Piroș.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 11 Oct. 2016, 15:37 Liga 2
Pe aceeași temă