Și Petrolul nu mai vine…

04 Jun. 2009, 16:49 Liga 2
Și Petrolul nu mai vine...

De aproape șase luni Primăria Ploiești a negociat cu sindicaliștii FSLI, preluarea numelui, a culorilor și a palmaresului de la SC FC Petrolul SA.  Din păcate această mult vehiculată trecere a echipei la municipalitate nu se va mai întâmpla. Datorită unor datorii de peste 2 milioane de euro, ale SC FC Petrolul, neachitate la timp, negocierile s-au oprit cel puțin momentan, primarul fiind îngăduitor și dându-le partenerilor de discuții termen limită până la 15 iulie să-și plătească datoriile. Chiar dacă așa zisele negocieri sunt încă în picioare, Volosevici a convocat o ședință extraordinară a consilierilor locali în care s-a horătât că orașul Ploiești trebuie sa aibă echipă de fotbal.
Astfel, urmează ca Vivi Răchită să treacă la treabă, să adune din nou jucători dornici de performanță, iar Volosevici să ajute fotbalul ploieștean dând drumul la finanțarea noului proiect prin CSM, urmând ca până la 15 iulie dacă se va prelua Petrolul, echipa va juca în liga a II-a, iar dacă nu, cel mai probabil Conpet Ploiești va trece la municipalitate deoarece se poate lua decat o echipa locală. Conform ultimelor reglementări din regulamentele FRF, începând cu anul competițional 2009-2010 se interzic cesionările, cedările drepturilor de participare, schimbarea sediului social al cluburilor și orice mecanisme de fuzionare, absorție etc. al cluburilor din ligile inferioare (II, III, IV).
Ca o concluzie, dacă SC FC Petrolul își va plăti datoriile până la 15 iulie, municipalitatea  va avea echipă de fotbal în liga a II-a, dacă nu, în liga a III-a.

Una peste alta, mâine, 5 iunie, orele 15.00, la stadionul  Ilie Oană, are loc sărbătorirea a 50 de ani de la al doilea titlu unde se vor întâlni echipele de juniori ale CSM Ploiești și echipa școlii de fotbal „Ilie Oană” din București. Sunt invitate toate fostele glorii ale „Petrolului de Aur” și sunt așteptați primarul și consilierii locali.

Articol scris de Cosmin Manea

04 Jun. 2009, 16:49 Liga 2
Pe aceeași temă