Sezon slab pentru Marinescu

24 Jun. 2009, 10:32 Liga 2
Sezon slab pentru Marinescu

Pentru Laurențiu Marinescu, sezonul din Liga a II-a, care tocmai s-a încheiat a fost cel mai slab de când talentatul fotbalist evoluează pentru Petrolul Ploiești.
 

 

În fiecare ediție de campionat pe care Petrolul a disputat-o în Liga a II-a, Marinescu s-a numărat printre cei mai buni marcatori ai echipei și, totodată, prin multitudinea paselor de gol pe care le oferea coechipierilor. Din păcate pentru el, în sezonul care s-a încheiat, Marinescu a marcat doar de trei ori, jocul său fiind departe de pretențiile pe care suporterii și oficialii echipei le aveau de la el.
Au existat și cauze obiective pentru această evoluție modestă a "căpitanului" de la Petrolul.

 

În primul rând, în startul competiției, Marinescu nu l-a avut alături de el, în linia mediană, în faza de construcție, pe Alin Cotan (n.n- acesta a fost accidentat în primele etape) și, în această situație sarcinile de joc ale lui Marinescu au fost suplimentate. Mai mult, fiind un fotbalist cunoscut foarte bine de adversari, la fiecare meci el a avut parte de un "tratament special" din partea fundașilor adverși, anihilarea lui Marinescu reprezentând principala preocupare a adversarilor.

 

Un alt argument pentru evoluția neconvingătoare a lui Marinescu în sezonul trecut îl reprezintă faptul că numeroasele zvonuri legate de plecarea sau la diferite formații de prim eșalon (Poli Timișoara, Oțelul Galați, Rapid București) au făcut ca puterea de concentrare a fotbalistului la pregătire și jocuri să fie mult diminuată. Elocvent în acest sens este și penalty-ul ratat de Marinescu în meciul de pe teren propriu cu Concordia Chiajna.

 

Valoarea fotbalistului de la Petrolul nu poate fi contestată, în niciun fel, nici măcar după un campionat "ratat" de Marinescu, și în această pauză competițională el fiind unul dintre fotbaliștii Petrolului vizați pentru un transfer la o grupare din Liga I, interesul moldovenilor de la Ceahlăul Piatra Neamț pentru achiziționarea mijlocașului ploieștean fiind de notorietate.
 

 

Sursă: ziarulprahova.ro

24 Jun. 2009, 10:32 Liga 2
Pe aceeași temă