Fostul căpitan al Petrolului Laurențiu Marinescu și un jucător de la Astra, printre cursanții pentru obținerea Licenței C

Marius ANGHEL 21 Oct. 2021, 16:57 Liga 2
Fostul căpitan al Petrolului Laurențiu Marinescu și un jucător de la Astra, printre cursanții pentru obținerea Licenței C

Laurențiu Marinescu (37 de ani), fostul căpitan al Petrolului, a pus punct carierei de fotbalist la finalul anului trecut, după ce ultima dată a jucat la CS Mioveni, în Liga 2, iar acum se pregătește să devină antrenor. Fostul mijlocaș s-a înscris de curând la cursurile pentru obținerea Licenței C UEFA, organizate de Asociația Județeană de Fotbal Prahova.

Laurențiu Marinescu s-a înscris la cursurile pentru Licența C

Imediat după ce s-a retras din cariera de fotbalist, ultimul său meci oficial fiind CS Mioveni – Viitorul Pandurii 1-2, desfășurat la data de 6 decembrie 2020, în campionatul Ligii 2, Laurențiu Marinescu a făcut un curs pentru preparatori fizici, pe care l-a absolvit. Acum, ploieșteanul s-a înscris la cursurile organizate de AJF Prahova pentru obținerea Licenței C, la care este ”vedetă”, cel mai cunoscut dintre cei 40 de ”studenți”, scrie Ziarul Prahova.

În cariera sa, Laurențiu Marinescu a evoluat în Liga 1 pentru Petrolul, Unirea Urziceni, Steaua (actuala FCSB), Universitatea Cluj, FC Voluntari și Dunărea Călărași, iar în Liga 2 a jucat pentru Petrolul și CS Mioveni. Are și o prezență la naționala României, în ianuarie 2012, o repriză în amicalul cu Turkmenistan, câștigat cu 4-0, sub comanda lui Victor Pițurcă. În palmaresul său are trei trofee de Cupa României, cu Steaua (2011), Petrolul (2013) și FC Voluntari (2017), și o Supercupă a României, cu FC Voluntari (2017).

Paulian Banu, jucător la Astra, este și el cursant

Printre cursații pentru Licența C alături de Marinescu se numără și un jucător activ în campionatul Liga 2. Este vorba despre jucătorul Astrei Paulian Banu.

Mijlocașul ploieștean de 21 de ani vrea să urmeze această carieră, acesta cochetând deja cu antrenoratul, la un club privat din județul Prahova, ACS Viking Pruszynski Ploiești, unde se ocupă de pregătirea micilor fotbaliști.

Banu, în trecut fost jucător în Liga 2 și la Metaloglobus, a debutat în ediția trecută de Liga 1 la Astra, în meciul din deplasare cu Gaz Metan Mediaș (scor 0-0, disputat la 2 aprilie 2021), iar în actualul sezon are 9 meciuri desfășurate în zece etape pentru Astra.

Paulian Banu, nu numărul 8, în meciul Steaua – Astra 1-1

Cursul pentru obținerea Licenței C este organizat de către AJF Prahova și Școala Federală de Antrenori, Marius Vișan și Ionuț Neagu, din Comisia Tehnică a AJF fiind coordonatori, pe lista lectorilor urmând să figureze nume importante, precum Octavian Grigore, Nae Constantin, Bebe Bărbulescu, Florin Stîngă sau dr. Mircea Miu, mai scrie Ziarul Prahova.

  • Cu Licența C UEFA se poate antrena ca ”principal” cel mai sus la nivelul Ligii 4 sau la nivel de copii și juniori, însă poate fi și antrenor secund în campionatul Ligii 3.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-costea-admis-la-cursurile-pentru-obtinerea-carnetului-de-antrenor-poate-voi-ajunge-un-antrenor-mare-nu-stii-ce-iti-ofera-viitorul-in-viata-19205945

Marius ANGHEL 21 Oct. 2021, 16:57 Liga 2
Pe aceeași temă