Seria 1 găzduiește duelul Ploieștiului

Marian Dima 14 Aug. 2008, 20:29 Liga 2
Seria 1 găzduiește duelul Ploieștiului

Șapte ani au trecut de când Ploieștiul nu a mai avut două echipe în primul eșalon, rivalitatea de atunci dintre Astra și Petrolul fiind binecunoscută.

Între timp, Astra a devenit SC FC Petrolul, Niculae a revenit în fotbal cumpărând Internațional Pitești și acum, după cea mai neagră perioadă a fotbalului ploieștean (cinci sezoane consecutive în liga secundă, cea mai slabă „performanță” din istorie), ambele formații pleacă la drum cu gândul că măcar una va readuce Ploieștiul pe harta primului eșalon.

Favorită este Petrolul, care, în returul sezonului trecut, a defilat prin serie, dar și „alternativa” numită FC Ploiești visează frumos în duelul Ploieștiului. Petrolul s-a întărit pentru promovare cu un contingent ex-ieșean (Tincu, Pălimaru și Straton), în timp ce la echipa patronată de Marian Manea au venit mai mulți jucători cu prezențe în primul eșalon, precum Brujan, Păun, Florea sau Cl. Tudor, plus Ștefan Chițu, ca președinte executiv.

Rămâne de văzut cine va câștiga „războiul orgoliilor ploieștene”, ce-și va consuma primul episod chiar în etapa secundă, și mai ales dacă nu cumva va fi valabilă zicala „Când doi se luptă, al treilea câștigă“, cu Ceahlăul, Progresul, Prefab Modelu sau Sportul capabile oricând să obțină statutul de prim-divizionare!

La începutul fiecărui sezon, Petrolul nu-și poate propune altceva decât promovarea
Eduard Alexandru președinte CA al Petrolul Ploiești

Probabil că apariția acestei echipe și ascensiunea ei a trezit și Petrolul, care au adormit în eșalonul secund. Dacă măcar una dintre cele două echipe ploieștene promovează, tot este un câștig pentru oraș
Marian Manea președinte CA al FC Ploiești

Marian Dima 14 Aug. 2008, 20:29 Liga 2
Pe aceeași temă