Secretul ascensiunii lui Robert Asăvoaei! Mijlocașul ofensiv al Politehnicii Iași a marcat un gol și a oferit două pase decisive în ultimele trei meciuri

Narcis POHOAȚĂ 02 Nov. 2021, 17:00 Liga 2
Secretul ascensiunii lui Robert Asăvoaei! Mijlocașul ofensiv al Politehnicii Iași a marcat un gol și a oferit două pase decisive în ultimele trei meciuri

Pe lângă golgheterul Sekou Camara, de departe cel mai în formă fotbalist al Politehnicii Iași în acest sezon, ultimele meciuri au scos la rampă unul dintre jucătorii tineri ai Iașiului.

Folosit puțin de la venirea sa în Copou și cu precădere pe finaluri de meci, Robert Asăvoaei (23 de ani) a profitat de șansele ivite și și-a făcut simțită prezența pe teren în ultimele trei meciuri ale Politehnicii.

Asăvoaei, două goluri în cinci meciuri la Poli Iași

Intrat de pe bancă în repriza a doua cu FK Csikszereda (1-3) și Viitorul Pandurii (1-3), mijlocașul ofensiv venit de la Știința Miroslava a oferit în ambele meciuri câte un assist, pentru Deretti și Camara.

Antrenorul Costel Enache a apreciat plusul adus în cele două partide și l-a titularizat pentru prima dată în acest sezon pe Asăvoaei, la Însurăței, contra Daciei Unirea Brăila (2-0). Iar fotbalistul de 23 de ani a profitat din nou de șansa primită. Robert a marcat în minutul 37 golul de 1-0 și a ajuns la a doua reușită în acest sezon în culorile alb-albastre, în doar cinci meciuri.

Robert Asăvoaei: ”Așa e la fotbal, fiecare jucător își așteaptă rândul”

Robert Asăvoaei spune că secretul formei sale bune este multă muncă și seriozitate la antrenamente.

”Trec printr-o perioadă bună și e foarte important să continui pe aceeași linie. Mă simt bine, mă bucur pentru faptul că joc și am realizări, pentru asta mă antrenez mereu, să-mi ajut echipa și să joc cât mai bine. Așa e la fotbal, fiecare jucător își așteaptă rândul și când îi vine rândul trebuie să demonstreze că merită să fie pe teren. Îmi doresc să joc cât mai mult în continuare, dar în fiecare săptămână trebuie să lupt pentru tricoul de titular prin evoluțiile mele”, a declarat Robert Asăvoaei pentru Liga2.ro.

Al doilea golgheter al echipei, în doar cinci meciuri

Deși are poate cele mai puține minute dintre toți marcatorii Politehnicii din acest sezon de Liga 2, cu doar cinci meciuri și doar în unul singur titular, Robert Asăvoaei are cifre bune. A marcat deja două goluri, cu Unirea Constanța (6-0) și Dacia Unirea Brăila (2-0), dar și două pase decisive, fiind pe locul 2 în clasamentul marcatorilor, la egalitate cu Francisc Cristea, autor al unei duble în partida cu Universitatea Cluj (2-0).

Primul în topul marcatorilor Iașiului este Sekou Camara, atacantul împrumutat de la FC Botoșani având cinci goluri, toate din acțiune. De remarcat că patru din cele cinci goluri ale lui Camara au fost marcate în deplasare, două dintre acestea aducând șase puncte, în partidele cu Poli Timișoara și Dunărea Călărași, ambele din centrările lui Francisc Cristea.

”Suntem datori pe teren propriu”

Asăvoaei se așteaptă la un meci dificil, sâmbătă, pe teren propriu, cu Unirea Slobozia (ora 11:00), dar este încrezător că Iașiul se va impune.

”Va fi un meci greu, contra unei echipe bune, care joacă de mult timp cam în aceeași formulă, dar noi trebuie să câștigăm pentru că suntem datori la meciurile de acasă. Vom juca la victorie și sper să vină victoria pe care ne-o dorim”, a completat Robert Asăvoaei.

Poli Iași ocupă locul 11 în clasamentul Ligii 2 după 12 etape, cu 15 puncte. Adversarul de sâmbătă, Unirea Slobozia, are 19 puncte și e pe poziția a 7-a.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-multumit-de-faptul-ca-elevii-sai-si-au-schimbat-atitudinea-i-am-vazut-implicati-concentrati-in-ce-situatie-isi-vede-antrenorul-echipa-vulnerabila-19208417

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scorpionul-a-spart-gheata-la-poli-iasi-robert-asavoaei-sper-sa-inscriu-cat-mai-multe-goluri-sa-mi-ajut-echipa-si-sa-continui-la-iasi-19201820

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-respira-echipa-lui-costel-enache-s-a-impus-pe-terenul-ultimei-clasate-dacia-unirea-braila-camara-din-nou-decisiv-19207896

https://liga2.prosport.ro/liga-3/povestea-lui-robert-asavoaei-devenit-celebru-si-in-afara-romaniei-dupa-golul-scorpion-a-debutat-la-18-ani-in-liga-1-a-fost-aproape-de-fc-u-craiova-a-dat-probe-d-19159215

Narcis POHOAȚĂ 02 Nov. 2021, 17:00 Liga 2
Pe aceeași temă