Poli Iași respiră! Echipa lui Costel Enache s-a impus pe terenul ultimei clasate Dacia Unirea Brăila. Camara, din nou decisiv

Narcis POHOAȚĂ 30 Oct. 2021, 14:09 Liga 2
Poli Iași respiră! Echipa lui Costel Enache s-a impus pe terenul ultimei clasate Dacia Unirea Brăila. Camara, din nou decisiv

Poli Iași a încheiat cu o victorie poate cea mai agitată săptămână de la începutul sezonului. Elevii lui Costel Enache au pus punct seriei negre de trei eșecuri consecutive cu o victorie obținută la Însurăței, 2-0 cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila, acesta fiind al patrulea succes în deplasare din cele cinci stagionale pentru moldoveni.

Atacantul împrumutat de la Botoșani, Sekou Camara (foto), a fost din nou omul decisiv pentru trupa lui Enache, cu o pasă de gol și un gol. Atacantul din Guineea l-a lansat excelent pe Robert Asăvoaei, la primul gol, iar în repriza secundă a securizat succesul Politehnicii, din centrarea lui Aftanache.

Camara, din nou providențial pentru Poli Iași

Victoria Iașiului s-a conturat însă destul de greu la Însurăței. Gazdele au încercat să profite de criza Iașiului, iar în primele zece minute Stănescu a fost de două ori aproape de gol. Mai întâi l-a găsit la post pe portarul Ianoș Brînză (4), iar cinci minute mai târziu a trimis puțin pe lângă poartă, cu un șut de la limita careului.

Fără să strălucească, Poli a deschis scorul prin Robert Asăvoaei, pe contraatac, în minutul 38. După o aruncare de la margine din propria jumătate, balonul a ajuns la Camara, care după ce a câștigat un duel la mijlocul terenului l-a lansat excelent pe Asăvoaei. Plecat de la limita offside-ului, posibil chiar în afara jocului, mijlocașul venit de la Miroslava a scăpat singur cu portarul în partea stângă și a înscris cu un șut la colțul scurt, confirmând astfel perioada bună prin care trece, cu un gol și două pase decisive în ultimele trei meciuri.

Repriza a doua a debutat la fel ca prima, cu două ocazii mari ale gazdelor, după care Iașiul a închis tabela. Bine găsit în careu de Aftanache, Sekou Camara a adus liniștea în tabăra ieșeană, marcând golul de 2-0 în minutul 74.

Victorie care aduce puțină liniște în Copou

Victorie fără strălucire a Iașiului, care a făcut un nou joc modest împotriva unui adversar venit după șapte înfrângeri consecutive fără gol marcat și cu doar cinci rezerve pe bancă! Pe de altă parte, punctele obținute la Însurăței mai aduc cât de cât liniște în Copou, însă Costel Enache are mult de muncă în continuare cu o echipă care suferă mult în exprimare.

De cealaltă parte, Brăila se menține pe ultimul loc după cea de-a opta înfrângere consecutivă și se înscrie ca o candidată certă la revenirea în al treilea eșalon.

DACIA UNIREA BRĂILA – POLITEHNICA IAŞI 0-2

Robert Asăvoaei 37′, Sekou Camara 74′

Dacia Unirea: Duță – Pătlăgică, Moroianu (Mih. Șandru 84′), D. Ciobanu, Stănciulescu (cpt.) – Cocîrlă, Raph. Stănescu (Voinescu 88′), G. Apostol (Priboi 77′), Robu (Petrache 84′), P. Petre, Gab. Răducan (Duțu 88′)
Rezervă neutilizată: Cr. Andrei
Antrenor: Florentin Petre

Poli Iași: Brînză – Onea, Chatziterzoglu, Fl. Plămadă (cpt.), Tib. Serediuc – Târșa (Cană 84′), Chiorean (Cr. Pușcaș 58′) – F. Cristea (Aftanache 72′), Asăvoaei (Stoenac 84′), Corobuță (Pelivan 58′), S. Camara
Rezerve: Axinte – Ungurenașu, Al. Iul. Zaharia, Mărieș
Antrenor: Constantin Enache

Stadion: Orăşenesc (Însurăţei – Brăila); Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi) și Roxana Ivanov (Bucureşti); Rezervă: Nicolae Breoi (Ploieşti); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) și Petre Badea (Tulcea).

Dacia Unirea are 2 puncte și rămâne pe ultimul loc în Liga 2, iar Poli Iași, cu 15 puncte, urcă pentru moment pe locul 9.

În etapa a 13-a, Brăila joacă în deplasare la Metaloglobus București (sâmbătă, ora 11:00), iar Poli Iași are meci pe teren propriu cu Unirea Slobozia (sâmbătă, ora 11:00).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-doar-trei-meciuri-au-loc-sambata-de-la-ora-1100-mai-nou-se-joaca-si-la-insuratei-partide-de-esalon-secund-unde-primul-oaspete-este-poli-iasi-19207841

Narcis POHOAȚĂ 30 Oct. 2021, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă