Se redeschid stadioanele din România în acest sezon? Președintele celor de la FK Csikszereda e sceptic și nemulțumit: ”Nu cred că sunt șanse. Sportul e cel mai dezavantajat domeniu”

Răzvan STÎNGĂ 03 Mar. 2021, 15:59 Liga 2
Se redeschid stadioanele din România în acest sezon? Președintele celor de la FK Csikszereda e sceptic și nemulțumit: ”Nu cred că sunt șanse. Sportul e cel mai dezavantajat domeniu”

Stadioanele din România sunt închise de un an, iar premisele pentru redeschidere nu sunt foarte bune. Deocamdată, chiar dacă Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal poartă negocieri pentru ca fanii să poată să revină la meciuri, lucrurile nu par să capete o notă pozitivă.

Szondy Zoltan: ”Ştim că FRF negociază acest aspect la toate ligile de luni de zile, dar nu am primit încă vreo notificare”

Conducătorii cluburilor cer ca stadioanele să fie deschise chiar și într-un anumit procent al capacității fiecărei arene, dar președintele celor de la FK Csikszereda, Szondy Zoltan, nu este foarte optimist. Consideră că actualul sezon fotbalistic din România se va termina la fel ca precedentul, fără fani.

Conducătorul a punctat că e puțin nedrept ceea ce se întâmplă, dat fiind faptul că localurile și restaurantele s-au deschis, în timp ce stadioanele, în aer deschis, rămân cu lacătele puse.

Ştim că Federația Română de Fotbal negociază acest aspect la toate ligile de luni de zile, dar nu am primit încă vreo notificare cu privire la redeschiderea stadioanelor. Nu cred că sunt șanse să vină spectatorii la evenimentele sportive în acest sezon.

Am spus de mai multe ori, în mai multe locuri, că sportul este cel mai dezavantajat domeniu în acest context al epidemiei în România, deoarece multe locuri, inclusiv restaurante, sunt deschise. În schimb, spectatorii nu pot să vină pe stadion, la meciurile de fotbal”, a spus președintele ciucanilor, citat de Szekely Sport.

FK Csikszereda, implicată în ultimul meci cu spectatori în Liga 2 

În Liga 2, ultimul meci cu spectatori a fost FK Csikszereda – Petrolul Ploiești 1-2, din etapa a 24-a a Ligii 2 2019/2020, desfășurat la data de 8 martie 2020, acesta fiind, totodată, ultimul joc din sezonul regular suspendat și mai apoi ”înghețat” din cauza pandemiei.

Circa 1.000 de spectatori a găzduit în tribune arena din Miercurea Ciuc. De atunci, după reluarea competițiilor sportive, publicul n-a mai avut acces pe stadion, la ordinul Guvernului.

De-a lungul play-off-ului din sezonul trecut de Liga 2, cât și a meciurilor din prima parte a noii ediții de campionat, fani ai anumitor echipe, ca Rapid, ”FC U” Craiova, Petrolul, UTA, ASU Poli, CSM Reșița sau Turris Oltul, au mers la stadion pentru a urmări din afara arenei, de după garduri, acolo unde a fost cazul, jocurile formațiilor favorite.

FK Csikszereda merge pe terenul Rapidului în etapa a 18-a din Liga 2 

FK Csikszereda are parte de unul dintre cele mai bune sezoane, fiind în luptă pentru locurile de play-off în Liga 2. Formația din Miercurea Ciuc e pe locul 7, primul sub linia grupei pentru promovare, cu 25 de puncte în 15 meciuri. Locul 6 este ocupat momentan de Universitatea Cluj, cu un punct mai mult în tot atâtea partide.

În etapa a 18-a din Liga 2, FK Csikszereda are meci în deplasare cu Rapid. Confruntarea e programată sâmbătă de la ora 12:00 și va fi în format live text pe Liga2.ro.

Foto: Szekely Sport și FK Csíkszereda

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-18-a-a-ligii-2-debuteaza-sambata-si-se-incheie-tot-intr-o-zi-de-marti-rapid-asu-poli-si-fc-u-craiova-joaca-acasa-petrolul-sta-programul-rundei-19172164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-rapidului-au-impartit-flori-pe-strada-de-1-martie-mesajele-transmise-de-cluburile-din-liga-2-de-sarbatoarea-martisorului-19172073

Răzvan STÎNGĂ 03 Mar. 2021, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă