Se pune la bătaie locul 1 în Liga 2, la meciul ASU Poli – ”FC U” Craiova. Octavian Benga: ”Ne așteaptă un derby al fotbalului românesc. Au și puncte slabe”

Anda DELIU 05 Nov. 2020, 14:00 Liga 2
Se pune la bătaie locul 1 în Liga 2, la meciul ASU Poli - ”FC U” Craiova. Octavian Benga: ”Ne așteaptă un derby al fotbalului românesc. Au și puncte slabe”

Sâmbătă, stadionul Știința din Timișoara va găzdui, de la ora 12:00, un derby al fotbalului românesc, chiar dacă e vorba de echipe înființate în ultimul deceniu. ASU Politehnica primește vizita celor de la ”FC U” Craiova, echipa care a dovedit că are cea mai mare forță în ceea ce s-a scurs din acest sezon, zece etape. Octavian Benga spune că acest meci e ca o final, la fel cum sunt toate pentru trupa sa.

Benga a lăudat formația Craiovei, lider în opt din cele zece etape desfășurate până acum în Liga 2, chiar dacă este o nou-promovată.

”Ne așteaptă un derby al fotbalului românesc între Poli Timișoara și Universitatea Craiova. Întâlnim o echipă bună, care nu întâmplător este pe primul loc. Din punctul meu de vedere este meritat pe primul loc, deoarece, din ceea ce am văzut, mi se pare cea mai complexă echipă. Abordează foarte corect toate fazele jocului. Știe să se și apere foarte bine, să și atace foarte bine. Au un lot cu jucători valoroși. Rezultatele lor au fost pe măsură. Asta nu înseamnă că sunt deja câștigători. Au și puncte slabe. I-am analizat și speră să le speculăm punctele slabe, să facem un joc bun și să câștigăm, pentru că sâmbătă ne dorim doar victoria”, a punctat antrenorul lui Poli despre adversarul care de trei meciuri are antrenor interimar, pe Dan Vasilică, după ce Nicolo Napoli a plecat după victoria cu 5-0 cu Rapid.

Moment bun pentru Poli, care a mai scăpat de problemele de lot, și poate urca pe primul loc cu o victorie

Momentul o poate duce, în cazul unei victorii, pe Poli pe primul loc în Liga 2. Timișorenii l-au recâștigat pe Alin Manea, care a fost accidentat. De asemenea, Alexandru Popescu, după coronavirus, a reluat pregătirile cu echipa. Lipsește încă Sergiu Popovici, infectat cu COVID-19, iar Bogdan Vasile e incert. De asemenea, deși a reluat pregătirea, nici Călin Jurj nu poate juca încă fotbal.

Un succes ar fi important, mai ales că runda viitoare, bănățenii stau. ”Pentru noi, orice joc din acest campionat e ca o finală, pentru că nu se joacă tur-retur. Le luăm pe rând și nu ne gândim că trecem neapărat pe primul loc. Ne dorim foarte mult să câștigăm orice joc la care participăm. Sperăm să ieșim sâmbătă învingători. Normal că este frumos să fii pe primul loc, chiar dacă într-un moment de conjunctură, pentru că etapa viitoare o să stăm. Dar s-ar lega un lucru frumos, și să învingi pe Craiova, și să treci pe primul loc”, a punctat Benga.

Antrenorul Timișoarei nu e surprins de pasul greșit al oltenilor cu Aerostar

Benga a urmărit meciul restant jucat marți de Craiova cu Aerostar și nu l-a surprins remiza. ”Din punctul meu de vedere, nu este un rezultat surprinzător. Sincer să fiu, mă așteptăm, pentru că îi cunosc foarte bine și pe cei de la Aerostar. Tot timpul Aerostarul joacă înaintea noastră cu următorul adversar al nostru și, urmărind adversarii noștri, pot spune că după echipa noastră îi cunosc pe Aerostar cel mai bine. Au marcat în marea majoritate a meciurilor, au pus probleme tuturor echipelor. Poziția lor în clasament și numărul de puncte este unul nemeritat și Craiova a avut un meci dificil. Cei de la Aerostar s-au apărat foarte bine și au luptat până la capăt. Toate meciurile din Liga 2 sunt echilibrate. Nu este niciun meci câștigat de dinainte de nicio echipă. Este o Liga 2 foarte grea, este cea mai puternică Liga 2 din ultimii 10-15 ani și în orice meci nu știm rezultate dinainte”, a mai adăugat antrenorul polist.

ASU Poli are 19 puncte și e pe locul 3 în Liga 2, la egalitate cu Metaloglobus, care e pe poziția a 2-a datorită golaverajului mai bun. U Craiova 1948 SA e lider, cu 21 de puncte, dar are și un meci în minus disputat, pentru că a apucat să stea în acest sezon. Meciul de pe arena Știința are loc sâmbătă, de la ora 12:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-ramane-neinvinsa-si-dupa-deplasarea-de-la-recea-unde-s-a-jucat-pe-o-orezarie-octavian-benga-a-fost-pur-si-simplu-o-lupta-in-namol-19155496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-la-primul-pas-gresit-pe-teren-propriu-in-liga-2-ne-a-lipsit-sansa-a-cautat-mijlocasul-stoenac-sa-justifice-remiza-alba-din-partida-cu-modesta-aerost-19155842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-noua-infrangere-pentru-adrian-mititelu-osim-i-a-respins-dreptul-asupra-marcii-universitatea-craiova-echipa-de-fotbal-care-i-apartine-clubului-lui-pavel-badea-19155862

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marcel-puscas-dezvaluie-de-ce-a-plecat-de-la-fc-u-craiova-e-echipa-familiei-mititelu-nu-poti-interveni-in-problemele-unei-familii-suntem-prea-batrani-ca-sa-ne-certam-si-s-19155978

Anda DELIU 05 Nov. 2020, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă