Se îndreaptă situația la Buzău, la doar două săptămâni după anunțul retragerii din Liga 2. Mai nou, abonații își primesc banii înapoi pentru meciurile nedisputate în sezonul trecut

Andrei PASCU 02 Feb. 2021, 18:01 Liga 2
Se îndreaptă situația la Buzău, la doar două săptămâni după anunțul retragerii din Liga 2. Mai nou, abonații își primesc banii înapoi pentru meciurile nedisputate în sezonul trecut

Virusul COVID-19 a dat naștere mai multor probleme echipelor din fotbalul românesc, printre care și gestionarea situației în care se află anumiți fani, care și-au cumpărat abonamente pentru sezonul trecut.

Cum o bună bucată a stagiunii precedente s-a disputat fără suporteri în tribune, aspect care se prelungește și acum, SCM Gloria Buzău a luat o decizie în acest sens.

Echipa antrenată de Ilie Stan a decis ca fanii care și-au achiziționat abonamente în sezonul trecut și n-au mai apucat să vadă meciurile rămase de disputat, pe care SCM Gloria nici nu le-a mai jucat, fiindcă a fost printre formații din Liga 2 care n-au mers în play-off, să își primească o parte din bani înapoi.

SCM Gloria Buzău face anunțul la două săptămâni după retragerea ”falsă” din Liga 2 

Precizarea vine la nu foarte mult timp după ce echipa anunța ca sigură retragerea din campionatul Ligii 2. Lucrurile erau certe la momentul respectiv, numai că prin minune, a doua zi, echipa și-a continuat mersul normal și chiar a plecat în cantonament la Sărata Monteoru. Totul fusese oprit din cauza lipsei fondurilor, după ce primarul Constantin Toma anunțase că nu mai dă bani către echipa de fotbal.

Mai mult, acum se pare că s-au găsit fonduri necesare pentru plata fanilor care și-au achiziționat abonamente sezonul trecut și cărora le va fi înapoiată o sumă de bani, pentru meciurile care nu s-au mai disputat din pricina virusului COVID-19. Mai mult, același aspect este valabil și pentru echipa de handbal feminin din Buzău.

”Sport Club Municipal Gloria Buzău dorește să informeze suporterii echipelor de handbal și de fotbal, care și-au achiziționat abonamente pentru sezonul competițional 2019-2020 Liga Florilor MOL și Liga a 2-a Casa Pariurilor, asupra deciziei luate în privința partidelor rămase nedisputate.

Printr-un comunicat de presă, emis în data de 01.07.2020, clubul a oferit două variante prin care suporterii ce și-au achiziționat abonamente puteau avea acces la meciurile de fotbal sau de handal, în eventualitatea reluării competițiilor sportive cu suporteri.

Deoarece, până în momentul de față, data reluării acestora nu este cunoscută, Sport Club Municipal Gloria Buzău va restitui deținătorilor de abonamente contravaloarea banilor pentru meciurile rămase nedisputate, din sezonul competițional 2019-2020.

Astfel, suporterilor care și-au achiziționat abonamente pentru Liga Florilor MOL, li se vor retura banii pentru cele trei partide de handbal nedisputate, iar celor care și-au achiziționat abonamente pentru Liga a 2-a Casa Pariurilor, li se vor returna banii pentru cele șapte meciuri de fotbal nedisputate.

Deținătorii abonamentelor sunt așteptați la sediul clubului SCM Gloria Buzău, cu actul de identitate și abonamentul, în perioada 03 – 12 februarie 2021, între orele 09:00 – 14:00, pentru a-și recupera contravaloarea banilor.

Pentru informații suplimentare, puteți apela numărul de telefon 0338 401 588”, se arată într-un comunicat emis de SCM Gloria Buzău, semnat de directorul clubului, Ion Cazan.

  • Ion Cazan (stânga), alături de Ilie Stan și George Timiș.

Lucrurile s-au schimbat la SCM Gloria Buzău. Autoritățile județene au promis sprijin financiar, în funcție de anumite aspecte

Comunicatul este primul semnat de conducătorul clubului din Buzău, Ion Cazan, după cel în care informa opinia publică în privința retragerii din Liga 2 și în urma căruia nu s-a precizat nimic cum că acest lucru nu se mai întâmplă și că s-a revenit asupra deciziei. Președintele Cristian Ceaușel a fost cel care a ieșit public și a recunoscut apoi că sunt luate în calcul mai multe variante care duc la continuarea activității.

În altă ordine de idei, incertitudinea care plana asupra echipei din Buzău pare că a luat o întorsătură spectaculoasă de la momentul în care se anunța retragerea.

Asta pentru că există promisiunile unui sprijin financiar din partea Consiliului Județean Buzău. Totul duce către un ajutor din partea autorităților județene, aspect recunoscut de președintele Petre Emanoil Neagu, dacă echipa își schimbă statutul într-unul de drept privat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-au-legitimat-doar-42-de-achizitii-cu-sase-zile-inainte-de-incheierea-perioadei-de-transferuri-rapid-si-petrolul-sunt-fruntase-sapte-echipe-n-au-inregistrat-nicio-mutare-19167740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/opt-echipe-din-liga-2-si-una-din-liga-3-dau-jucatori-la-nationala-u18-a-romaniei-ce-au-facut-respectivii-tineri-in-prima-parte-a-sezonului-19167669

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-are-promisiune-de-finantare-de-la-consiliul-judetean-buzau-trebuie-insa-sa-iasa-de-sub-umbrela-primariei-petre-neagu-sunt-dispus-sa-intram-in-acel-parteneriat-in-conditii-19167567

 

 

Andrei PASCU 02 Feb. 2021, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă