Ilie Stan, gata să preia Gloria Buzău! O condiție deloc imposibilă stă în calea colaborării

Andrei PASCU 05 Nov. 2023, 18:16 Liga 2
Ilie Stan, gata să preia Gloria Buzău! O condiție deloc imposibilă stă în calea colaborării

Ilie Stan este pregătit să revină la Gloria Buzău! Antrenorul e liber de contrat și nu a negat că, dacă echipa din Liga 2 nu va mai avea ”principal”, este gata să accepte o eventuală ofertă.

Stan, în vârstă de 56 de ani, este fără angajament după ce a terminat aventura de la Kazma SC, club din Kuweit. O oarecare problemă poate fi aceea că Gloria Buzău are antrenor în acest moment, dar, conform presei locale, investitorul privat este gata să achite clauza de reziliere a lui Andrei Prepeliță și să se producă despărțirea.

Ilie Stan, pregătit să preia Gloria Buzău: ”E clubul meu de suflet, dacă n-am contract, nu-l voi refuza”

La partida dintre Concordia Chiajna și Gloria Buzău, din etapa a 10-a de Liga 2, pierdută de buzoieni cu scorul de 0-1, Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, a stat în tribună alături de Cristian Ceaușel, director economic al Primăriei Buzău și membru în Comitetul Director al Gloriei Buzău, dar și alături de Ilie Stan.

Acela a fost un semnal că Stan ar putea să îl înlocuiască pe Prepeliță în pauza de iarnă sau în perioada imediat următoare, iar declarația sa, din zilele trecute, accentuează și mai mult posibilitatea unui colaborări cu clubul din Buzău.

Faptul că Petre Emanoil Neagu s-a ”afișat” alături de Ilie Stan denotă ideea că antrenorul are șanse să fie numit ”principal” la Gloria Buzău, dar acest lucru poate fi tradus și ca o amenințare publică pentru Andrei Prepeliță, că are ”terenul nesigur”.

CJ Buzău și Primăria Buzău îl contestă pe actualul antrenor al echipei Gloria Buzău, Andrei Prepeliță

Oricum, ca peste noapte, CJ, primăria și acționarul privat au început să îl discrediteze public pe Prepeliță și parcă îi pregătesc debarcarea. Presa din Buzău notează faptul că investitorul privat, TV Buzău Trust Campus SRL, este pe cale să achite clauza de reziliere cu actualul ”principal”, iar primul pe lista înlocuitorilor ar fi chiar Ilie Stan.

Aparent, conform Buzoienii, nici jucătorii nu mai sunt de partea antrenorului, iar Primăria Buzău și Consiliul Județean Buzău au declarat, prin primar, respectiv președinte, că nu sunt prea încântați de prestațiile Gloriei, astfel că aventura lui Prepeliță în Liga 2 este pe cale să se încheie.

Reacția lui Ilie Stan, conform Buzoienii, despre preluarea echipei Gloria Buzău:

N-am nimic de declarat. Gloria are acum antrenor. Ce să vă spun mai mult? Astea se știu. Gloria e clubul meu de suflet, dacă n-am contract, nu-l voi refuza niciodată”. O reacție care lasă loc de interpretări.

Gloria Buzău nu joacă spectaculos cu Andrei Prepeliță, dar e în grafic în Liga 2

Clubul din Buzău e la nouă puncte de liderul CSC Șelimbăr, la șase de a doua clasată, Corvinul Hunedoara, și la un punct de locul 6, CSC Dumbrăvița, ultimul care la finalul sezonului regular duce în play-off. Însă, Gloria Buzău nu a jucat deocamdată în etapa a 12-a de Liga 2, urmând să întâlnească, luni, pe teren advers, Unirea Slobozia.

În cazul unui succes, echipa lui Prepeliță va urca până pe locul 4, un salt de patru locuri, cu 21 de puncte.

Cu toate acestea, se pare că sunt mari nemulțumirile la nivelul conducerii și la nivelul celor care aduc bani în club, atât primăria, cât și autoritățile județene și sponsorul privat.

Petre Emanoil Neagu anunță Gloria Buzău riscă să nu mai primească ajutor financiar din partea CJ

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a avut un discurs apăsat când a venit vorba de situația clubului din Liga 2, precizând că ia serios în calcul ca Gloria Buzău să nu mai primească sprijin financiar.

Totul, dacă situația nu se va regla în ultimele partide din acest an. Așa cum spuneam, nu e prima dată când Neagu ajunge la acest șantaj, de parcă acești bani acordați clubului sunt din propriul buzunar, nu e vorba de bani publici.

(…) ” Cred că, de urgență, Consiliul de Administrație trebuie să se întâlnească cu conducerea tehnică, să vadă ce măsuri trebuie să se ia. Urmează trei partide importante, cu Farul, în Cupa României, cu Slobozia, cu Ceahlăul… . Cele două meciuri de campionat sunt importante pentru a accede în play-off, sunt vitale ca să avem șanse la promovare.

Dacă lucrurile nu intră pe făgaș normal, cu sinceritate, îmi asum ce spun, începând cu ianuarie 2024 renunțăm la finanțare pentru că sunt bani publici și nu putem finanța nonperformanța.

Nici nu pot să mă pronunț pro sau contra, nu m-am băgat în treburile tehnice, nu sunt de specialitate, dar din punctul meu de vedere trebuie să își asume Consiliul de Administrație și stafful tehnic, cu domnul Prepeliță, ceea ce se întâmplă, să încerce să redreseze echipa în acest moment.

Eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Buzău, nu mă bag în fenomenul tehnic”, a declarat Petre Emanoil Neagu, dar un discurs dur a avut și primarul Buzăului, Constantin Toma.

Gloria Buzău, în grafic și în Cupa României cu antrenorul Andrei Prepeliță

Gloria Buzău poate merge în fazele eliminatorii ale Cupei României, acum având 3 puncte în Grupa D și fiind pe locul 4. Dacă în prima etapă a cedat în duelul cu UTA, scor 1-2, în etapa a 3-a, ultima a fazei grupelor, va întâlni, pe teren străin, CS Tunari.

În cursul săptămânii actuale, în runda a 2-a, Gloria Buzău a trecut cu 1-0 de campioana României, Farul.

Clasamentul Grupei D din Cupa României, după etapa a 2-a:

  1. FC Voluntari – 4 puncte
  2. Universitatea Craiova – 4 puncte
  3. UTA – 3 puncte
  4. Gloria Buzău – 3 puncte
  5. CS Tunari – 2 puncte
  6. Farul – 0 puncte

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-5-0-cu-metaloglobus-in-etapa-12-de-liga-2-19292008

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-reactie-dupa-concordia-chiajna-campionii-fc-arges-1-0-in-etapa-12-de-liga-2-19291992

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discutii-aprinse-intre-daniel-oprita-si-cosmin-stan-19291996

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-concluzii-dupa-viitorul-pandurii-chindia-0-0-19291991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-concluzii-dupa-ceahlaul-csm-slatina-4-0-19291988

Andrei PASCU 05 Nov. 2023, 18:16 Liga 2
Pe aceeași temă