SCM Gloria Buzău va împărți propria arenă cu o echipă din Liga 1. LPF a făcut anunțul

Andrei PASCU 17 Feb. 2021, 16:26 Liga 2
SCM Gloria Buzău va împărți propria arenă cu o echipă din Liga 1. LPF a făcut anunțul

SCM Gloria Buzău va împărți stadionul Municipal din localitate, pe care desfășoară meciurile de pe teren propriu. Potrivit unui comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal, acolo își va mai disputa partidele considerate acasă și echipa din Liga 1, Chindia Târgoviște, după ce aceasta n-a mai fost primită la Ploiești și Giurgiu.

SCM Gloria Buzău va împărți terenul cu Chindia Târgoviște până la finalul sezonului 

Cel puțin toate etapele din acest sezon, Chindia Târgoviște le va desfășura pe stadionul din Buzău. Astfel, suprafața de joc va fi destul de uzată, acolo urmând să se joace, în mod normal, două meciuri într-un interval scurt de timp, în fiecare weekend.

LPF informează că prima partidă pe care Chindia Târgoviște o va juca în Buzău este cea cu Universitatea Craiova, de sâmbătă, 27 februarie. Chiar în respectivul weekend, SCM Gloria Buzău trebuie să evolueze la rândul ei acasă, cu Rapid, în etapa a 17-a din Liga 2.

”Chindia Târgoviște va disputa meciurile considerate acasă pe stadionul Municipal din Buzău.
Prima partidă găzduită de noua arenă va fi cea din etapa a 25-a în CASA Liga 1, Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova, programată sâmbătă, 27 februarie, cu începere de la ora 20.00”
, se arată pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Chindia Târgoviște a tot schimbat stadioanele după promovarea în Liga 1, iar una dintre arenele pe care a disputat meciurile de pe teren propriu, a fost cea de la Ploiești, ”Ilie Oană”, a Petrolului. A mai jucat la Giurgiu și Buftea partidele considerate acasă.

S-au făcut investiții importante în stadionul Municipal Buzău, în ultimii ani 

Stadionul Municipal din Buzău a suferit multe lucrări de îmbunătățiri, în acest moment fiind la standarde de Liga 1. Autoritățile au făcut multe investiții în arenă, lucru despre care vorbea chiar zilele trecute primarul orașului Buzău, Constantin Toma.

”Am făcut foarte multe investiții în acest stadion, pentru a ne pregăti de promovare. Astfel, s-a umblat la gazon. Practic, avem un gazon ca pe Arena Națională, avem tot ce îi trebuie. Acum, iarna, gazonul arată impecabil. Avem drenaj, sistem automat de irigații. Am făcut investiții și în mini-hotel, și în sala de forță, și în tabela electronică. Avem, practic, toate condițiile pentru a putea juca în Liga 1 pe acest stadion.

Măsurile au fost luate, investițiile s-au făcut, astfel încât să avem toate condițiile și pentru spectatori, și pentru jucători, și pentru transmiterea meciurilor. Pentru a fi în Liga 1, era nevoie chiar și de cabine de transmisii tv, pe care le-am montat. Mai așteptăm acum promovarea, care, din păcate, nu poate să vină din cauza legislației care ne este potrivnică (n.r. – SCM Gloria Buzău este un club de drept public și nu are drept de promovare), a spus primarul Buzăului cu privire la stadion.

Arena din Buzău are o capacitate de 13.400 de locuri.

Foto: SCM Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-anulat-rezultatele-echipei-turris-oltul-cum-arata-noul-clasament-al-ligii-2-si-echipele-avantajate-si-dezavantajate-de-abandonul-teleormanenilor-19169800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-incepe-atacul-spre-promovare-cu-meciul-cu-scm-gloria-buzau-dan-alexa-este-un-joc-foarte-important-ca-miza-am-mari-asteptari-19169786

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-vrea-sa-duca-scm-gloria-buzau-in-play-off-ul-ligii-2-desi-nu-are-drept-de-promovare-avem-acest-obiectiv-al-nostru-personal-ce-spune-despre-meciul-cu-asu-poli-perioada-19169751

 

 

 

 

Andrei PASCU 17 Feb. 2021, 16:26 Liga 2
Pe aceeași temă