Reacția primarului din Buzău după anunțul retragerii din Liga 2 a echipei SCM Gloria Buzău: ”Îmi pare rău, dar nu am ce face.” Constantin Toma, despre motivul principal care a dus la această decizie

Marius ANGHEL 18 Jan. 2021, 14:52 Liga 2
Reacția primarului din Buzău după anunțul retragerii din Liga 2 a echipei SCM Gloria Buzău: ”Îmi pare rău, dar nu am ce face.” Constantin Toma, despre motivul principal care a dus la această decizie

SCM Gloria Buzău nu va mai avea secție de fotbal, decizia de desființare fiind luată și anunțată jucătorilor astăzi, 18 ianuarie 2021, urmând acum înștiințarea FRF de abandonul din campionatul Ligii 2.

Echipa de fotbal din Buzău se retrage din Liga 2 după 15 etape desfășurate în prima parte a sezonului actual, în care se afla pe locul 10, decizia avându-l la vârf pe primarul orașului, Constantin Toma (foto text, în dreapta, alături de președintele clubului SCM Gloria Buzău, Cristian Ceaușel). Primăria era principalul finanțator al clubului.

Primarul din Buzău confirmă desființarea echipei de fotbal SCM Gloria Buzău: ”Facem economii acolo unde putem”

Toma a pus decizia desființării secției de fotbal din cadrul clubului pe seama crizei economice provocate de pandemie, care a dus la încasări diminuate pentru primăria Buzău.

”Îmi pare rău, dar nu am ce face. Conform estimărilor, în 2021 vom avea încasări reduse la primărie de 6 milioane de euro. Facem economii acolo unde putem, trebuie să ne încadrăm în buget”, a spus Constantin Toma pentru buzoienii.ro.

”Două probleme au fost: una cunoscută de toată lumea, și una de mai puțină lume. Cea cunoscută de toată lumea este criza economică, criza declanșată de pandemia de coronavirus, iar a doua problemă ține de legislație și de regulamentele FRF prin care nu poți, ai intrat într-o competiție, s-o câștigi, că de-aia e competiție. Deci, noi nu putem niciodată să ajungem în Liga 1 în actuala organizare și cu actuala legislație. Drept urmare, coroborate cele două situații, am ajuns la această concluzie, și s-a luat această decizie de către Consiliul de Administrație al clubului Gloria Buzău.
Probabil la nivel administrativ vor mai fi schimbări. Plecând echipa de fotbal din sistem, din Liga a 2-a, se va mai umbla și la personalul administrativ, cu siguranță. Dacă nu mai au obiectul muncii acolo, nu poți să păstrezi angajații doar ca să plătești niște salarii aiurea”, a spus Constantin Toma pentru sansanews.ro.

  • Totodată, edilul-șef s-a arătat deranjat și de cazul Marius Ioniță, jucătorul echipei SCM Gloria, al cărui contract este suspendat în acest moment, până la finalizarea anchetei, pârât de fosta iubită că juca la pariuri inclusiv pe formația sa. Cazul a fost prezentat în exclusivitate de ProSport.

SCM Gloria Buzău va continua cu echipa feminină de handbal, iar la fotbal va mai avea doar echipe de juniori. Cât îi privește pe juniorii seniori ai SCM Gloria Buzău, aceștia vor deveni liberi de contract odată cu retragerea din campionatul Ligii 2, aceștia urmând a semna apoi cu orice altă echipă.

Primarul Constantin Toma amenințase că retrage finanțarea dacă FRF nu permite cluburilor publice să promoveze în Liga 1

La SCM Gloria Buzău nu erau probleme financiare sau alte probleme care să determine conducerea clubului finanțat de autoritățile locale să ia o astfel de decizie, astfel că anunțul făcut de conducători în fața lotului de jucători și a staffului tehnic condus de Ilie Stan a surprins cu atât mai mult.

Primarul Constantin Toma susținea săptămâna trecută, la o televiziune locală, că dacă FRF nu schimbă regulamentul și nu lasă echipele de drept public să promoveze în Liga 1 atunci e posibil să renunțe la finanțarea echipei de fotbal, însă totul a părut mai degrabă o simplă amenințare către forul condus de Răzvan Burleanu.

”Dacă nu se schimbă regulamentul și nu suntem lăsați să promovăm e posibil să renunțăm la echipa de Liga a 2-a. Există și posibilitatea de a înființa și continua cu o academie de juniori, dar fără componenta numită sport de performanță”, a spus Constantin Toma la Campus TV.

Iată însă că primăria a dictat însă conducerii clubului SCM Gloria Buzău să desființeze secția de fotbal, astfel că echipa prezentă în Liga 2 nu mai poate să continue campionatul și se va retrage după doar 15 etape.

SCM Gloria Buzău, pe locul 10 în Liga 2 după 15 etape

După 15 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupă locul 10 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, fiind la egalitate cu Petrolul (locul 9, 14 meciuri) și CS Mioveni (locul 11, cu 15 meciuri).

Din actualul sezon regular al Ligii 2, SCM Gloria Buzău mai avea de disputat meciuri cu ASU Politehnica Timișoara (deplasare), Rapid (acasă), Unirea Slobozia (a), Metaloglobus București (d), Pandurii Târgu Jiu (a) și Turris Oltul Turnu Măgurele (d).

SCM Gloria Buzău nu are drept de promovare în Liga 1, fiindcă este o echipă de drept public.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-veste-soc-in-liga-2-scm-gloria-buzau-se-retrage-din-campionat-dupa-ce-clubul-a-decis-desfiintarea-sectiei-de-fotbal-19165336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ilie-stan-socat-de-anuntul-desfiintarii-echipei-scm-gloria-buzau-antrenorul-inca-spera-ca-se-va-reveni-asupra-deciziei-nu-cred-ca-poate-sa-fie-adevarat-este-un-oras-atat-de-mar-19165344

Marius ANGHEL 18 Jan. 2021, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă